Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну
Формула 1
| Оновлено 19 квітня 2025, 22:27
1959
0

Поул. Ферстаппен розкрив, що стало секретом успіху у кваліфікації

Команда внесла зміни у налаштуваннях перед кваліфікацією

| Оновлено 19 квітня 2025, 22:27
1959
0
Поул. Ферстаппен розкрив, що стало секретом успіху у кваліфікації
Getty Images/Global Images Ukraine

Чотириразовий чемпіон Формули-1 Макс Ферстаппен пояснив, що команда Ред Булл внесла «остаточні зміни» до його боліда перед кваліфікацією, які й допомогли йому вибороти поул-позицію на Гран-прі Саудівської Аравії.

Голландець випередив Оскара Піастрі лише на 0,010 секунди, встановивши найкращий час на трасі Джидда. Після того як Макларен домінував у третій практиці, здавалося, що саме британська команда буде фаворитом кваліфікації, але Ферстаппен зібрав надзвичайно точне коло на своєму RB21.

Цей результат став різким поворотом для Ред Булла після невдалого вікенду в Бахрейні, де Ферстаппен кваліфікувався сьомим і фінішував лише шостим.

Так, дуже щасливий, – сказав чотириразовий чемпіон після завершення сесії.

Я точно не очікував бути на поулі після третьої практики. Але вночі машина буквально ожила. Ми внесли кілька останніх змін, і пілотувати стало набагато приємніше.

Ферстаппен також відзначив, наскільки складно зібрати ідеальне коло в Джидді:

Зчеплення було чудовим. Тут важко проїхати кваліфікаційне коло через вузькі стіни, потрібно ризикувати – і тому результат справді приносить задоволення.

Виліт Ландо Норріса в Q3 відкрив Ферстаппену шлях до поула, але Макс очікує жорсткої боротьби з іншим болідом Маклареном у гонці.

Очолювати стартову решітку – завжди найкраща позиція, але утримати їх буде складно. Ми готові дати бій. Це набагато краще, ніж у Бахрейні, і я радий, що ми знову показали сильну кваліфікацію. Подивимося, що вдасться зробити в гонці.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.