Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 28 жовтня 2024, 22:20
251
0

Dyka GOnka для ЗСУ: харизма бійців 73-го центру і нові рекрути ССО

У Києві відбувся найбільш «дикий» спортивний захід осені — серія забігів із перешкодами

| Оновлено 28 жовтня 2024, 22:20
251
0
Dyka GOnka для ЗСУ: харизма бійців 73-го центру і нові рекрути ССО

На березі Дніпра, у мальовничій локації Гідропарку, зібралося більше тисячі відважних учасників, які вирішили кинути виклик собі та активно провести час. Змагання складалися з бігу на пересіченій місцевості та подолання запаморочливих перешкод, причому кожен міг обрати дистанцію відповідно до свого рівня та можливостей, долати її сам, в парі або групою.

Dyka GOnka привернула увагу спортсменів та патріотично налаштованих людей, лише від Сил безпеки і оборони України було 18 потужних бригад. Серед них — делегати Сил спеціальних операцій, одного з найзакритіших родів військ — бійці 73-го морського центру.

«Нам непросто було зібрати та виставити команду, бо всі хлопці виконують завдання, а вони в нас — складні та специфічні, — розповідає військовий 73-го центру з позивним «Джентльмен». — Ми відібрали 15 бійців, які сформували команду для подолання дистанції, а також заявилися на змагання дронів. Для нас приїзд до Києва — це, насамперед, можливість перевести подих після бойових виходів, виконання завдань. Хлопці працюють по всьому півдню — брали участь у звільненні острова Зміїний, деокупації правого берега Херсонщини, боях у Кринках, на островах та в багатьох інших гарячих точках».

Команда спецпризначенців вирізнялася злагодженою роботою та чудовою фізичною підготовкою, наче на одному диханні проходячи складну дистанцію. «Коли про нас кажуть «морські котики», складається враження, що ми працюємо лише на воді чи під водою, — поділився враженнями «Ісус», один із учасників команди ССО. — Насправді, коло наших завдань є набагато ширшим, у тому числі це стосується фізичної підготовки. Дистанція довжиною в 5 км була по лісу, піску, а вздовж неї — 20 доволі цікавих перешкод. Ми виступали командою, тож допомагали і підтримували один одного. А найбільше вразила дружня атмосфера, було чимало корисних знайомств з військовими інших підрозділів та обмін досвідом».

Цього разу організатори на додачу до спортивних активностей на березі Дніпра влаштували змагання серед дронарів. Це проходження складних дистанцій, прольоти крізь перешкоди, збиття умовних ворожих цілей та багато іншого. Десятки команд показували майстерність, набуту на навчаннях та в реальних бойових діях. І тут команда 73-го центру показала себе з найкращого боку, посівши почесне друге місце!

«Це дуже хороша історія для підрозділів. Ми всі виконуємо одну справу, але кожен має свої підходи, різну техніку чи навички, — поділився враженнями капітан команди 73-го центру з позивним «Немо». — Ти сам збираєш дрони, сам їх готуєш до завдань, програмуєш, щоб відповідати всім критеріям організаторів заходу. Змагаються між собою не просто пілоти, а колективи, до яких входять ще штурман та інженер. Сама лінія перешкод складається з майже 40 об’єктів, одні з яких треба облетіти, в інші залетіти, десь зробити швидкий маневр. На дистанції виставлені чотири тіні наших ворогів, які треба ліквідувати. Для нас змагання було черговим етапом підготовки, як казав легендарний Валерій Лобановський — тренуванням з підвищеною відповідальністю. Можна і себе показати, і на інших подивитися, підмітити для себе щось корисне. Розраховували перемогти, але друге місце вважаю непоганим результатом. Утім, є над чим працювати».

Популярними були намети підрозділів-учасників Dyka GOnka. Завітавши до них, можна було поспілкуватися з військовими, подивитися на зразки сучасного одягу, захисту, дізнатися, як приєднатися до ЗСУ. На чільному місці серед таких перебувала спільна локація Єдиного центру рекрутингу ССО та 73-го морського центру. Багато молоді підходило до намету, де були виставлені обладунки підводників, спеціальна зброя та екіпірування. А головною родзинкою стенду став вже знаменитий потужний ударний дрон «Баба-Яга». Подивитись на нього та зробити світлини вишукувалась черга охочих. Щодо можливостей поповнити лави Сил спеціальних операцій відвідувачам розповідав представник центру рекрутингу елітного роду військ Олег Волошинович.

«Це наш перший спільний захід із 73-м морським центром, — каже Волошинович. — Було багато запитань про унікальний підрозділ, який виконує виняткові завдання, не обмежуючи себе суходолом. Це чудова можливість розвіяти міфи, а іноді і відверту брехню щодо Збройних сил і мобілізації, яка, на жаль, останнім часом стала поширеною. Ми готові допомогти кожному знайти своє місце в лавах ССО як на бойових, так і на тилових посадах, у конкретних військових частинах. Задоволений, що саме в рамках заходу Dyka GOnka кілька рекрутів знайшли нас та ухвалили рішення приєднатися до ССО».

На відкриття змагань завітав Київський міський голова Віталій Кличко, а впродовж дня одночасно з насиченою спортивною складовою Dyka GOnka пропонувала учасникам та гостям цікаву розважальну та культурну програму. Зокрема, запам’яталися спільна руханка під запальну пісню «Добрий ранок, Україно!», концерт популярних музичних гуртів, атракціони для дітей тощо.

«У кожного з нас у житті чимало викликів, перепон, які треба долати. А для цього потрібно бути сильним тілом і, головне, сильним духом, — підкреслив під час свого вітального слова Віталій Кличко. — Сьогодні найбільшим викликом для нас є подолати агресію, повернути мир в Україну. Тож ми маємо усіляко допомагати сильним духом хлопцям, які боронять нашу землю.

Хочу відзначити, що громада Києва уже виділила 8,5 мільярди гривень для військових. Це автівки, спорядження, дрони, все, що потрібно нашим героям. І далі будемо підтримувати ЗСУ, наскільки це буде можливо. Дякую організаторам заходу Dyka GOnka! Дякую всім воїнам! Слава Україні!»

Після завершення спортивних виступів особлива увага була прикута до військових. Команди від ЗСУ запустили над Дніпром дрони з прапорами підрозділів, на сцені гурти співали патріотичні пісні, а військові кухарі частували охочих смачною їжею з польових кухонь. Змагання Dyka GOnka є унікальним проєктом у спортивному житті України, а головним мотивом для кожного учасника є перемога над собою. Можливість перевірити внутрішню силу і характер, відчути плече друга і разом рухатися вперед, до Перемоги!

Дмитро ШАПОВАЛ

Єдиний рекрутинговий центр ССО ЗСУ

Наші контакти:

Сайт - https://sofua.army/
Телеграм – https://t.me/recruiting_sofua
Телеграм-бот – https://t.me/src_sof_bot
Фейсбук – https://www.facebook.com/sofua.army/
Інстаграм – https://www.instagram.com/sofua.army/
Вакансії – https://www.work.ua/jobs/by-company/2688937/#jobs

Контактний телефон: 0800357174

Наші офіси:

М. Київ, Оболонська набережна, 7, корпус 1.

М. Дніпро, проспект Олександра Поля, 2.

Графік роботи: 9:00 – 18:00

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Він був найкращим на Євро! У Парижі вручено Золотий м'яч 2024
Футбол | 28 жовтня 2024, 23:45 10
Він був найкращим на Євро! У Парижі вручено Золотий м'яч 2024

Найкращим футболістом 2024 року став іспанець Родрі, хавбек Ман Сіті

В Реалі обурені. Золотий м'яч 2024 отримає не Вінісіус
Футбол | 28 жовтня 2024, 16:22 15
В Реалі обурені. Золотий м'яч 2024 отримає не Вінісіус

Головна індивідуальна нагорода дістанеться Родрі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.