Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

STYKO дебютував як аналітик, але не виключає повернення до змагань

Словацький гравець оцінює можливість стати капітаном і шукає сильну команду на 2025 рік

STYKO дебютував як аналітик, але не виключає повернення до змагань
HLTV. Мартін «STYKO» Стік

Словацький кіберспортсмен Мартін «STYKO» Стік, відомий своїми надійними виступами на турнірах з CS, за останні 18 місяців пройшов через чимало злетів і падінь.

Після того, як він допоміг команді Apeks дійти до півфіналу BLAST.tv Paris Major, STYKO тимчасово відійшов від змагальної сцени. У 2024 році він дебютував як аналітик на турнірі BLAST Premier Fall Final, де поділився своїм досвідом і роздумами про стан кіберспортивної сцени.

Більше новин з кіберспорту в Telegram Sport.ua

Аналітика замість гравця

STYKO зазначив, що його аналітичний дебют пройшов успішно, і він почувався впевнено у новій ролі. Завдяки попередньому досвіду на платформі Twitch та YouTube, де він ділився своїм баченням гри, перехід у формат високоякісного телепродукту був для нього досить природним. "Це дозволило мені відчувати менше стресу, ніж коли я брав участь у турнірах як гравець," — зізнався STYKO.

Злети і падіння після Paris Major

Після успіху на Paris Major STYKO зіткнувся з труднощами. Часті зміни в командах і тимчасове перебування на лаві запасних стали для нього складним етапом. Проте, він зумів повернутися до Apeks і допоміг команді кваліфікуватися на перший CS2 Major. Однак, після цього знову настала низка невдач, що врешті-решт змусило його взяти паузу від змагань.

Повернення на сцену і можливість стати капітаном

STYKO підтвердив, що планує повернутися до змагань, але шукає можливість приєднатися до вже сформованої команди, а не починати все з нуля. Він також не виключає можливість взяти на себе роль капітана (IGL), хоча це не його природна схильність. За його словами, в минулому він намагався бути капітаном, але команда, з якою він це робив, не була сприятливою для його лідерських якостей.

Стан конкурентної сцени у 2024 році

На думку STYKO, кіберспортивна сцена з CS2 стала більш непередбачуваною через недостатню кількість тренувань топових команд і швидку зміну турнірів. Він вважає, що лідерами залишаються команди NAVI та Vitality, за ними йдуть G2, Spirit і MOUZ, але завдяки зміненим умовам у грі можливі несподівані перемоги навіть від команд нижчого рівня. Зміна формату гри на MR12 і важливість пістолетних раундів, на його думку, значно впливають на результати матчів.

STYKO оптимістично налаштований щодо свого повернення у 2025 році, але зазначає, що якщо не знайде відповідної можливості, то, ймовірно, продовжить працювати в інших напрямках кіберспорту.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Трапилася трагедія». Суркіс зізнався, чому Шапаренко не зіграв з Шахтарем
Футбол | 28 жовтня 2024, 10:39 8
«Трапилася трагедія». Суркіс зізнався, чому Шапаренко не зіграв з Шахтарем

Український хавбек «Динамо» порізав плече скляними дверима

Легенда боксу назвав бійця, який переміг би Майка Тайсона за дві секунди
Бокс | 28 жовтня 2024, 00:01 2
Легенда боксу назвав бійця, який переміг би Майка Тайсона за дві секунди

Колишній зірковий супертяж Ларрі Холмс виділив Джорджа Формана

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.