Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 23 жовтня 2024, 20:58
947
0

ХІТ – Андерлехт. Прогноз і анонс на матч основного раунду Ліги чемпіонів

Кияни стартують у євротурнірі

| Оновлено 23 жовтня 2024, 20:58
947
0
ХІТ – Андерлехт. Прогноз і анонс на матч основного раунду Ліги чемпіонів
ФК ХІТ

У середу, 23 жовтня, київський ХІТ стартує в основному раунді футзальної Ліги чемпіонів. Першим суперником команди Олега Лук'яненка стане бельгійський «Андерлехт». Матч пройде у Роздалі (Бельгія) на арені «Беллехейде». Гра розпочнеться о 21:00 за київським часом.

ХІТ

Кияни минулого сезону вдруге поспіль стали чемпіонами України, у фінальній серії не залишивши шансів львівській «Енергії». Рік тому ХІТ дебютував у Лізі чемпіонів та продемонстрував вельми непоганий результат. В основному раунді кияни посіли друге місце своєї групи, поступившись першою сходинкою португальському «Спортінгу» (з фаворитом команда Олега Лук'яненка зіграла внічию з рахунком 2:2). Елітний раунд кияни розпочали з прикрої поразки від польської «Любави» (5:6), потім обіграли румунський «Олміссум» (4:1) і наостанок зіграли внічию з тодішнім діючим переможцем Ліги чемпіонів іспанською «Пальмою Футзал». Міні-турнір ХІТ завершив на третьому місці групи.

У новому сезоні української Екстра-ліги ХІТ встиг провести лише одну гру, у київському дербі зігравши внічию з «Авророю» (2:2). Натомість гравці Олега Лук'яненка зробили чималий внесок в успіх збірної України на чемпіонаті світу, здобувши «бронзові» медалі. «Срібну бутсу» світової першості завоював Данило Абакшин, який забив 7 голів. Голкіпер Олександр Сухов провів усі матчі на ЧС-2024 і навіть відзначився результативним ударом. Євген Жук став автором дубля в історичному «бронзовому» матчі нашої команди проти Франції. Також відзначимо гру на турнірі Ігоря Чернявського.

Під час підготовки до нового сезону ХІТ провів серію контрольних поєдинків, обігравши «Суху балку» (3:1), «Аврору» (3:2), «Агромат» (4:2), «Авалон» (6:2) та зігравши внічию з командою «SKIDKA» (4:4). У міжсезоння київську команду залишив Олександр Ліфер, а новачком ХІТа став 22-річний Владислав Ніжник, який виступав у дніпровському «Атлетік Футзал».

Андерлехт

2022-го року відбулося злиття футбольного клубу «Андерлехт» з п'ятиразовим чемпіоном футзальної першості цієї країни «Халле-Гоойк». Об'єднаний клуб став називатися «Андерлехт Футзал». Керівництво бельгійського гранда одразу заявило великі амбіції: завоювання путівки до Фіналу чотирьох Ліги чемпіонів. І поставлене завдання несподівано одразу було реалізовано. У сезоні 2022/2023 «Андерлехт» виграв свою групу елітного раунду, залишивши за бортом турніру «Барселону». У півфіналі Фіналу чемпіонів бельгіський андердог програв португальському «Спортінгу» (1:7), а в матчі за 3-тє місце – «Бенфіці» (3:4). У торішній Лізі чемпіонів той же «Спортінг» перегородив шлях «Андерлехту» в елітному раунді.

У поточному чемпіонаті Бельгії «Андерлехт» провів уже п'ять матчів, здобувши усі перемоги (різниця м'ячів – 37:12). Крім того, «пурпурно-білі» у вересні завоювали Суперкубок своєї країни, обігравши «Шарлеруа» з рахунком 2:0.

Порівняно з минулим сезоном, склад бельгійської команди змінився. Пішли з «Андерлехта» два воротарі – португалець Кріштіану та бразилець Дієго Ронкальйо. До хорватської «Торсиди» вирушив Франко Єловчич. Також співпрацю з «пурпурно-білими» завершили серб Драган Томіч, бразилець із азербайджанським громадянством Рафаел Вілела, Ердем Кус та Марко Кампос. З придбань насамперед відзначимо підписання голкіпера збірної Аргентини Ніко Сармієнто, який із «біло-блакитними» став цього року віце-чемпіоном світу. Крім того, Сармієнто є найкращим воротарем ЧС-2016 та ЧС-2021. З японської F-ліги до «Андерлехта» перейшли голкіпер Джованні Данті та універсал Дарлан. Також до бельгійського клубу перейшли хорват Антоніо Секуліч, який грав проти ХІТа у складі «Олміссума», та бразилець Лукас Перін, який виступав за іспанську «Кордобу Патрімоніо».

Статистика зустрічей

З «Андерлехтом» ХІТ на офіційному рівні не зустрічався.

Прогноз на протистояння

Керівництво «Андерлехта» в черговий раз ставить перед командою завдання виходу до Фіналу чотирьох Ліги чемпіонів, тому «пурпурно-білі» захочуть вдало стартувати в турнірі. Окрім того, на боці бельгійців буде підтримка домашніх трибун. Але у киян є всі передумови для того, щоб чинити гідний опір господарям майданчика. Цілком можливим підсумком зустрічі буде нічийний результат.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«В Динамо 0 очок, а в нас одне». Срна оцінив провальний старт Шахтаря в ЛЧ
Футбол | 28 жовтня 2024, 13:09 18
«В Динамо 0 очок, а в нас одне». Срна оцінив провальний старт Шахтаря в ЛЧ

Спортивний директор «Шахтаря» буде робити аналіз після 8 матчів

Перес знайшов заміну Анчелотті після ганебного провалу у матчі з Барселоною
Футбол | 28 жовтня 2024, 00:31 3
Перес знайшов заміну Анчелотті після ганебного провалу у матчі з Барселоною

Якщо Карло не виправить результати – президент запросить Зінедіна Зідана

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.