Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 20 жовтня 2024, 19:03
3074
2

Нганну – новий чемпіон PFL. Він досягнув усього в ММА

Чи захоче Франсіс продовжувати кар’єру?

| Оновлено 20 жовтня 2024, 19:03
3074
2
Нганну – новий чемпіон PFL. Він досягнув усього в ММА
Getty Images/Global Images Ukraine

19 жовтня в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія, відбувся турнір ММА-промоції PFL. У головному поєдинку турніру пройшов чемпіонський поєдинок між 34-річним бразильцем Ренаном Феррейрою (13-4) та 38-річним камерунцем Франсісом Нганну (18-3). На кону стояв титул, який належав якраз бразильцю.

Проте ані габарити, ані досвід останніх років, ані рідна промоція не допомогли Феррейрі – він був нокаутований.

Ренан Феррейра готувався до цього поєдинку довго, але шансів у клітці не мав

Бразилець Феррейра дебютував в ММА пізно. Він в єдиноборства прийшов аж після 20 років, вперше завітавши в зал єдиноборств. Але зміг добитись багато чого.

По-перше, Ренан дуже добре дебютував в PFL, нокаутовуючи суперників. По-друге, пройшов складний перший сезон, в якому не добився нічого, програючи. Але згодом виявилось, що два його суперники були під допінгом. По-третє, вже у наступному сезоні PFL, Феррейра став чемпіоном. Він просто вимкнув усіх опонентів.

Згодом Ренан ще й зустрівся з тодішнім чемпіоном Bellator Раяном Бейдером. Взагалі-то Бейдер, не дивлячись на вік, є досвідченим та сильним бійцем, який розбирався з топовими опонентами. А Феррейра нокаутував його на самому старті поєдинку.

Проте з суперниками рівня Нганну він не бився ніколи. Франсіс – топовий ударник та боєць з одним з найсильніших ударів у світі. Були переживання щодо форми Франсіса – все ж майже два роки в боксі могли датися взнаки.

І датися взнаки по-різному. Тут і питання до готовності битися саме у змішаних єдиноборствах. Це все ж геть інший вид бою, в якому інша техніка, швидкість дій і тактика. Тут і питання того, що суперник – один з найбільших у кар’єрі. Але, на відміну від неготового Тайсона Ф’юрі, ще одного з лідерів за габаритами, цей точно готувався. А ще, б’є ногами, колінами й ліктями.

Тож форма Нганну була під питанням та важливим моментом протистояння. Але не менш важливим було і те, що вміє чи не вміє робити Феррейра. Він чудово працює у стійці. Але при цьому досить погано бореться. З часом ці навички навряд стали кращими, хоча першочергово Ренан прийшов якраз в зал бразильського джиу-джитсу, коли починав свій шлях в єдиноборствах.

Getty Images/Global Images Ukraine. Франсіс Нганну і Ренан Феррейра

Битись у стійці з таким суперником дуже важко. Він може не підпускати тебе, пробивати важкими ударами. Але при цьому, якщо вдасться його перевести в партер, може стати цікавіше. Там він дещо губиться і намагається використовувати силу, що не завжди працює в партері.

Взагалі, прорватись на ближню дистанцію до такого опонента не так вже й легко. Він розуміє, що працювати в партері для нього невигідно, а відстань його атаки сильно далі за відстань атаки будь-якого опонента.

Проте Нганну мав ще одну перевагу – не меншу, а навіть, можливо, більшу силу удару. Феррейра явно переживав через неї, коли Франсіс наступав. І проспав прохід.

Фактично все, що відбувалось далі – кінець для Ренана.

Він намагався боротись. Перебуваючи весь час внизу, він намагався виводити суперника на прийоми та викручуватись. Не вийшло, Нганну добре контролював ситуацію.

А потім Франсіс зайшов за спину опонента, притиснувши його до клітки. І просто засипав важкими ударами, поки рефері не зупинив поєдинок. Бити людей в такому стані у Нганну все ж виходить краще, ніж у боксі. Навіть з урахуванням бою проти Тайсона Ф’юрі.

Що тепер?

Що тепер хотіти Франсісу Нганну? Камерунець не повернеться в UFC. А в PFL немає мегазірок для поєдинків проти нього. Тепер він чемпіон, треба захищати титул. Чи є бажання проводити захисти у нього в 38 років, спробувавши розміри гонорарів у боксі?

Звичайно, тут докладеться Туркі Аль аш-Шейх, щоб Франсіс бився виключно в Саудівській Аравії. Але питання ще й у мотивації камерунця. Такий етап кар’єри потребує викликів. А головні виклики саме за іменами залишились в UFC. В PFL вистачає хороших бійців, питання тільки в тому, чи захоче сам Франсіс битись в такому форматі.

Можна чекати Нганну і в боксі. Той же Деонтей Вайлдер завжди доступний для такого поєдинку. Той взагалі розповідав про бій в ММА, але це не найкраща ідея саме для американця.

Проте в боксі Франсіса все ж варто очікувати. Недарма він стільки часу витратив на це і стільки разів наголошував на тому, що бокс його все ще цікавить.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
OKs100
Все эти UFC и подобные не про что, верните К1 - то же самое, только без обнимашек на полу.