Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 19 жовтня 2024, 08:21
209
0

ВІДЕО. Шахтар U-19 завдав поразки Колосу U-19 у юнацькому чемпіонаті

Гра завершилася з рахунком 3:1 на користь гірників

| Оновлено 19 жовтня 2024, 08:21
209
0
ВІДЕО. Шахтар U-19 завдав поразки Колосу U-19 у юнацькому чемпіонаті
ФК Шахтар U-19

У 10-му турі юнацької першості «Шахтар» U-19 на виїзді зустрічався з «Колосом» U-19 та здобув перемогу (3:1).

Наставник «Шахтаря» U-19 Олексій Бєлік на поєдинок з «Колосом» U-19 обрав такий стартовий склад: Кравець – у воротах, Огарков і Костюк вийшли в центрі оборони, на флангах – Дрозд і Галонський, у середині поля розташувалися Сметана, Цуканов і Башмарін, на позиціях вінгерів – Трифаненко та Ющенко, центрфорвард – Ломага.

Дебют поєдинку минув у рівній боротьбі та намаганнях обох команд просунути м’яч до останньої третини поля. Перший справжній гольовий момент донеччани створили на 14-й хвилині, коли Цуканов, змістившись із флангу, віддав на Ющенка, який скинув м’яч під забігання Дрозда, а той прострілив на Сметану, але півзахисник не влучив у площину воріт. На екваторі тайму окреслилась перевага донеччан, які швидше рухались з м’ячем та блокували спроби ковалівців наблизитись до воріт Кравця.

На 30-й хвилині після комбінаційного виходу з власної частини поля воротам Биценка загрожував Цуканов, який зібрав на собі двох опонентів та цілив у дальній кут, однак Віктору забракло влучності. За пару хвилин свій момент дістав Ющенко, коли Ломага з напівкола покотив йому під удар – голкіпер зафіксував м’яч. На 42-й хвилині господарі поля відійшли від власних воріт і відкрили рахунок: Зегрюк зі штрафного навішував до воротарського, і після виносу м’яча захисниками «Шахтаря» U-19 на підбиранні зіграв Бойко, який віддав на завершення Шершню.

По перерві тренерський штаб «Шахтаря» U-19 застосував заміну, і на поле замість Кравця, який дістав ушкодження, вийшов Недозимований. «Гірники» активніше розпочали другу половину й контролювали м’яч на половині поля суперника, проте до небезпеки для воріт Биценка справа не доходила. На 54-й хвилині з-за напівкола в правий кут цілив Сметана – поруч зі стійкою. За хвилину «Колос» U-19 відповів украй небезпечним моментом із виходом Гусола віч-на-віч із Недозимованим, однак нападнику забракло влучності.

Донеччани продовжили атакувати, намагаючись зрівняти рахунок, і на 64-й хвилині перспективного пострілу з далекої відстані завдав Башмарін – за сантиметри над поперечкою. За хвилину тренерський штаб «Шахтаря» U-19 подвійною заміною посилив атакувальну лінію, і на поле вийшли Демченко й Тютюнов. «Оранжево-чорні» діяли першим номером і таки зуміли перевернути гру: спершу Тютюнов результативним ударом зрівняв рахунок, а потім Цуканов ударом здалеку в самісінький кут воріт вивів команду вперед. На 84-й хвилині після яскравого проходу крізь опонентів відзначився Башмарін.

3:1 – «Шахтар» U-19 здобуває вольову перемогу над ковалівським «Колосом» U-19. Найближчого вівторка, 22 жовтня, на «гірників» чекає виїзний поєдинок Юнацької ліги УЄФА з лондонським «Арсеналом» U-19. Початок – о 15:00 за київським часом.

Чемпіонат України U-19

10-й тур, 18.10.2024

Колос U-19 (Ковалівка) – Шахтар U-19 (Донецьк) – 1:3 (1:0)

Голи: 1:0 Шершень (42), 1:1 Тютюнов (76), 1:2 Цуканов (81), 1:3 Башмарін (84)

Шахтар U-19: Кравець (Недозимований, 46), Дрозд, Костюк, Огарков (к), Галонський (Стрільчук, 75), Башмарін, Цуканов, Сметана (Тютюнов, 65), Ющенко, Трифаненко (Петрук, 79), Ломага (Демченко, 65)

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.