Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 18 жовтня 2024, 03:47
118
0

Олег ШАФАРЕНКО: «Нам не буде легко в жодному з матчів»

Наставник київського клубу про матч проти «Ріттнера»

| Оновлено 18 жовтня 2024, 03:47
118
0
Олег ШАФАРЕНКО: «Нам не буде легко в жодному з матчів»
ХК Сокіл. Олег Шафаренко

Головний тренер хокейного клубу «Сокіл» Олег Шафаренко прокоментував найближчий матч другого раунду Континентального кубка проти італійського «Ріттнера». Поєдинок відбудеться в Італії, початок матчу о 21:00 за Києвом.

«Не зможе нам допомогти в Італії Василь-Юрій Качан. В нашого нападника пошкодження. Таким чином, шанс проявити себе на міжнародній арені отримає 16-річний форвард Артем Кальсін, для якого це буде перший схожий досвід у кар’єрі. Разом з тим, прийняв непросте рішення залишити вдома 16-річного оборонця Дмитра Савчука. Ціна помилки надто висока і від надійності оборонців залежатиме чимало. Одна справа – випускати в дорослій команді молодого нападника і зовсім інша ситуація з оборонцями. При цьому я задоволений тим, як Савчук провів літні збори і розраховую на нього в майбутньому. Він змужніє і обов’язково ще зіграє на міжнародній арені.

Зараз у складі «Сокола» дуже багато молодих гравців, яким бракує досвіду виступів навіть на внутрішній арені. Торік ми мали Сергія Бабинця та Ігоря Слюсаря, які могли компенсувати недоліки в фізичній готовності досвідом. Нині таких хокеїстів, які готові грати в дорослий, зрілий хокей, ще менше. Але будемо здобувати досвід крізь ігри.

Нещодавно частина гравців «Сокола» випадала через вірусне захворювання, але всі, хто перехворів, уже втягнулися в роботу і встигли провести по кілька товариських матчів. Наразі мають пошкодження Денис Бородай і Олексій Янішевський, але, сподіваюся, до стартового матчу вони будуть готові на 100%.

«Ріттнер» за стилем гри схожий на італійську національну збірну, яка завжди орієнтувалася на канадський стиль гри. Команда сповідує швидкий сучасний стиль гри.

Нам не буде легко в жодному з матчів. Наші суперники грають у сильній лізі і відповідним чином вкомплектовані. Скажімо, в «Єсеніце» чимало хокеїстів збірної Словенії, якій ми півтора місяця тому поступилися в матчі олімпійської кваліфікації. Додаткова складність полягає в тому, що ці три матчі ми проведемо протягом трьох днів. Ми не звикли грати в такому інтенсивному графіку, тому подивимося, наскільки ми до нього готові. Для нас це буде цікавий досвід. Подивимося, на що ми здатні на такому рівні. Можливо, трохи слабшим на тлі дох інших суперників виглядає «Сісак». Але це теж дуже умовно. Міжнародні матчі завжди особливі.

Дорога буде важкою. Але, сподіваюся, за добу з невеликим хлопці встигнуть відновитися. Ми не повинні на це звертати уваги. Не маємо права жалітися, а викластися на максимумі і показати свій рівень.

Які плани на Континентальний кубок? Ставимо завдання перемагати в кожному наступному матчі. А там буде видно. Без завдань неможливо. Тоді команда буде невмотивованою», – сказал Шафаренко.

Пряма трансляція матчу «Ріттнер» – «Сокіл».

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.