Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
| Оновлено 17 жовтня 2024, 13:40
999
3

Зіркові гравці НБА, для яких новий сезон стане визначальним

До деяких баскетболістів буде прикута особлива увага

| Оновлено 17 жовтня 2024, 13:40
999
3
Зіркові гравці НБА, для яких новий сезон стане визначальним
Getty Images/Global Images Ukraine. Джеймс Харден

Напередодні нового сезону НБА глядачі більш-менш знають, чого очікувати від зіркових гравців. Джейсон Тейтум, скоріш за все, продовжить виступати на високому рівні, так само, як Стеф Каррі та Леброн Джеймс. Але є й інші зіркові гравці, з якими усе не так однозначно.

Далі розглянемо тих баскетболістів, для яких новий сезон буде особливо важливим.

Джоел ЕМБІІД, «Філадельфія Сіксерс»

Getty Images/Global Images Ukraine. Джоел ЕМБІІД

Ембіід зарекомендував себе як один із найбільш домінуючих центрових у НБА, вигравши нагороду MVP у сезоні 2022/23 та допомагаючи «Філадельфії» виходити у плей-оф. Однак його найбільшою проблемою є здоров'я. Минулого сезону Джоел зіграв лише 39 матчів через травми, що викликає побоювання відносно його форми в новій кампанії. Враховуючи, що «Сіксерс» серйозно посилилися влітку, на Ембііда буде чинитися додатковий тиск, щоб нарешті пробитися через другий раунд плей-оф, який переслідує його кар'єру. Новий сезон багато що буде значити для Джоела та його команди.

Джа МОРАНТ, «Мемфіс Гріззліс»

Getty Images/Global Images Ukraine. Джа Морант

Минулий сезон став для Моранта поєднанням травм та проблем за межами майданчика. Все це призвело до того, що він зіграв лише 9 матчів. Великий талант Моранта й запальний стиль гри зробили його одним із найцікавіших гравців у лізі, але залишаються питання щодо його зрілості та надійності. «Мемфіс» має багатообіцяючий склад і тренера, здатного розкрити цей потенціал. Але багато чого буде залежати від лідера на майданчику.

Для Моранта наступний сезон стане поворотним моментом у його кар'єрній траєкторії. Якщо він зможе привести «Гриззліс» до четвірки найкращих команд на Заході та глибокого забігу в плей-оф, то знову зарекомендує себе як один із найкращих розігруючих захисників ліги. У той же час ще один сезон, повний проблем поза паркетом або травм, може серйозно зашкодити його репутації та довгостроковому потенціалу в якості головного обличчя франшизи.

Даміан ЛІЛЛАРД, «Мілвокі Бакс»

Getty Images/Global Images Ukraine. Даміан Ліллард

Після багатьох років вірності та розчарувань у «Портленді», у Лілларда тепер є найкращий шанс у кар'єрі поборотися за чемпіонство разом із Яннісом Адетокумбо у «Мілвокі». Однак Даміану потрібно буде довести, що «Бакс» не дарма в нього повірили, оскільки минулий сезон не був вражаючим із вильотом з першого раунду плей-оф. Разом з Яннісом Ліллард має вивести «Мілвокі» у трійку найкращих команд на Сході та показати, що вони є реальними претендентами на титул. Все, що буде менше цього, може розглядатися як втрачена можливість, особливо з огляду на зіркову силу складу «Бакс».

Джеймс ХАРДЕН, «Лос-Анджелес Кліпперс»

Getty Images/Global Images Ukraine. Джеймс Харден

Наступний сезон може стати останнім шансом для Хардена довести, що він може бути впливовим гравцем у команді, яка претендує на титул. З відходом Пола Джорджа Джеймс тепер має можливість вийти на позицію другої зірки в команді після Кавая Леонарда. На карту поставлено звання Хардена як одного з найкращих гравців НБА без титулу. Він має показати, що може бути корисним для системи «Кліпперс» і гідно виступати в плей-оф, де його результативність історично падає. Наступний сезон визначить, чи може Харден, як і раніше, вважатися одним з елітних гравців НБА, чи його зірковий час остаточно минув.

Зайон ВІЛЬЯМСОН, «Нью-Орлеан Пеліканс»

Getty Images/Global Images Ukraine. Зайон Вільямсон (праворуч)

Вільямсон продемонстрував проблиски свого великого потенціалу минулого сезону, зігравши 70 матчів. Проте травми знову підірвали кінцівку сезону, викликавши побоювання щодо його здатності залишатися у формі протягом усієї кампанії. Зайон ще не грав у плей-оф, що є великою проблемою для гравця, якого колись називали наступною великою зіркою НБА. У новому сезоні йому потрібно довести, що він може залишатися на майданчику у важливі моменти та бути центром успішної команди. Для початку – хоча б вивести «Пеліканс» у плей-оф з гідним виступом.

Клей ТОМПСОН, «Даллас Маверікс»

Getty Images/Global Images Ukraine. Клей Томпсон

Рішення Томпсона покинути «Голден Стейт» і перейти в «Даллас» знаменує собою значне зрушення в його кар'єрі. Підписавши трирічний контракт на 50 мільйонів доларів, Клей сповнений рішучості довести, що його рано списувати з рахунків, і що він може бути впливовим гравцем за межами системи «Ворріорз». «Маверікс» із Лукою Дончичем та Кайрі Ірвінгом мають зіркову силу, але вони не змогли виграти титул, поступившись «Бостону» у фіналі. Томпсон повинен стати тою ланкою, яка виведе їх на вершину. Якщо Клей зможе допомогти «Далласу» повернутися до фіналу НБА або навіть виграти титул, його статус у лізі відродиться після невдалого завершення кар'єри у «Голден Стейт».

Джордан ПУЛ, «Вашингтон Візардс»

Getty Images/Global Images Ukraine. Джордан Пул

Залишивши «Голден Стейт», Пул заявив, що хоче стати лідером «Вашингтона». Проте минулий сезон Джордан провів слабо, реалізувавши лише 41,3% кидків з гри та 32,6% з дальньої дистанції, що викликало питання про його здатність керувати командою та відповідати своєму великому контракту. Незважаючи на те, що Пул демонстрував проблиски свого колишнього рівня, його непослідовність та відсутність лідерських якостей були очевидними. Новий сезон є критичним моментом для Джордана, щоб довести, що він може перетворитися на надійного та послідовного лідера своєї команди.

Бен СІММОНС, «Бруклін Нетс»

Getty Images/Global Images Ukraine. Бен Сіммонс

Падіння Сіммонса стало однією з найдивовижніших історій у НБА. Колись Бена вважали найкращим захисником і плеймейкером, але він важко відновлював форму після відходу з «Філадельфії». Минулого сезону Сіммонс зіграв лише 15 матчів. Його невпевненість та відсутність агресії в атаці були надто очевидними. У новому сезоні Бен повинен довести, що все ще може бути впливовим гравцем як в обороні, так і в якості плеймейкера, після того, як набирав в середньому всього 6 очок за матч при максимальній зарплаті. Новий сезон стане моментом істини для Сіммонса. Сильний камбек не лише змусить замовкнути критиків, а й пожвавить його кар'єру.

Сергій ЗАВАЛКО, за матеріалами Fadeaway World

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Falko
Досить поверховий матеріал у Fadeaway world, не побоюсь цього слова. Клею точно вже нічого нікому не треба доводити. У 34 роки він спокійно може відіграти ці 3 сезони за 50 лямів у своє задоволення. Це, навпаки, Далласу треба буде доводити, що вони можуть на щось претендувати у плей-офф уже не із 2, а із 3 стартерами, які не захищаються. Ну і цікаво, як Кайрі, Лука і Клей розташовуватимуться на майданчику, аби не штовхатись.
Для Зайона є одне просте, але важке рішення - йому треба схуднути. Або переучуватись. Але схоже, що він ні до першого, ні до другого не готовий. А з такою манерою гри і такою вагою він всю кар'єру матиме проблеми з колінами.
Про вихід Джордана Пула на свій рівень )) Це, справді, забавно. Істина в тому, що саме зараз він на своєму рівні і грає. Пул мав один-єдиний класний спалах у чемпіонському сезоні ГСВ. Навіть не у всьому сезоні, а у плей-офф. Тоді в нього дивним чином залітали майже всі цеглини. Але на цьому все і скінчилося, Джордан із режиму бога повернувся до заводських налаштувань, де наразі й перебуває.
Гарден ніколи не був (спойлер: і не буде) елітним скорером у грі на вибування. Він багато влучає, коли його тримають на рівні ASG, тобто, ніяк. У плей-офф серйозні команди починають серйозно захищатись, і Борода миттєво згасає.
Dimaryz81
Что за проявления расизма? А где белые?