Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 15 жовтня 2024, 13:30
419
1

Дніпро – Спортінг. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА

На дніпрян очікують спарені матчі в Португалії

| Оновлено 15 жовтня 2024, 13:30
419
1
Дніпро – Спортінг. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА
БК Дніпро

Поєдинок «Дніпро» «Спортінг» відбудеться в середу, 16 жовтня, в Португалії. Початок зустрічі о 21:30 за київським часом.

Після розгромної поразки в Польщі «Дніпру» доведеться вирушити в далеку Португалію, де наш чинний чемпіон у дуже інтенсивному режимі (дві зустрічі за три дні) побореться з місцевим «Спортінгом». І перша гра з цієї спарки, яка для українського клубу буде формально домашньою, відбудеться вже сьогодні, шістнадцятого жовтня.

Наш суперник представляє місто Лісабон та є частиною однойменного мультиспортивного клубу. Баскетбольний «Спортінг» має довгу історію (колектив був заснований у 1927 році), за яку він зумів відзначитися непоганою низкою досягнень на внутрішній арені. До них можна віднести дев'ять титулів чемпіона своєї країни, вісім Кубків Португалії, а також два Суперкубки. Найуспішнішим для зелено-білих (такі традиційні кольори носить клуб) став відрізок на стику 70-х та 80-х років минулого століття, коли «Спортінг» чотири рази вигравав національну першість. А востаннє найсильнішою командою Португалії суперник «Дніпра» ставав у сезоні 2020/2021.

Варто зазначити, що португальський колектив у своїй багатій історії переживав і непростий час. Так, у період з 1995 по 2019 роки чоловіча баскетбольна команда в мультиспортивному клубі «Спортінг» просто закривалася. Натомість після її відродження суперник «Дніпра» не виходить із числа найсильніших команд місцевого баскетболу.

Проте минулий сезон команда явно провела нижче за свої можливості. В ньому «Спортінг» посів у регулярному чемпіонаті четверте місце, а в чвертьфіналі плей-оф у завзятій боротьбі сенсаційно поступився «Оваренсе», що фінішував п'ятим – 0:2.

Такий результат змусив португальський клуб стартувати в кваліфікаційному раунді Кубка Європи ФІБА, який вони успішно подолали. У двоматчевій дуелі з бельгійським «Шарлеруа» португальці спочатку зіграли внічию на виїзді – 69:69, а через три дні здобули непросту домашню перемогу – 79:72 та вибороли право взяти участь в регулярному чемпіонаті четвертого за статусом єврокубкового турніру. Основний етап єврокубку «Спортінг» розпочав з виїзної поразки від італійського «Динамо Сассарі» – 69:82, тож на цю хвилину португальський клуб на пару з «Дніпром» замикає турнірну таблицю групи D. Слід зазначити, що єврокубки поки що є єдиним майданчиком, де проявляє себе «Спортінг», оскільки в чемпіонаті Португалії команда ще не стартувала.

У складі «Спортінга» присутні одразу п'ятеро американців, а також по одному баскетболісту з Франції та екзотичного для нас Мозамбіку. З них найбільш примітним для українських вболівальників є захисник Кенні Фандерберк, який у сезоні 2015/2016 виступав за вже неіснуюче київське «Динамо», а наступного ігрового року 2016/2017 представляв інтереси БК «Одеса». Також у ростері суперника «Дніпра» присутні кілька членів збірної Португалії, яка, нагадаємо, в лютому цього року сенсаційно обіграла збірну України. До них відносяться захисник Діого Вентура та його колега по задній лінії Андре Круз.

Для «Дніпра» поєдинок зі «Спортінгом» обіцяє бути не менш складним, ніж із польським «Анвілом». На жаль, наш чинний чемпіон зараз перебуває не в тому стані, щоб котируватися вище за будь-якого зі своїх опонентів по груповому турніру. Та й факт проведення формально домашнього поєдинку на майданчику суперника оптимізму не додає. Мабуть, єдиним шансом для українського клубу є фактор традиційної непередбачуваності початку сезону та можливий кураж когось із лідерів колективу.

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячи

Різниця

Очки

1. Анвіл

1

1

0

114:71

+43

2

2. Динамо Сассарі

1

1

0

82:69

+13

2

3. Спортінг

1

0

1

69:82

-13

1

4. Дніпро

1

0

1

71:114

-44

1

16 жовтня

«Спортінг» (Португалія) – «Дніпро» (Україна)

«Динамо Сассарі» (Італія) – «Анвіл» (Польща)

Прогноз Sport.ua: перемога «Спортінга»

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Nba37
Однозначно проиграют, слабый состав и без легионеров