Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

iM після перемоги на IEM Rio: «Не очікував на медаль MVP взагалі»

Румунський гравець NAVI поділився емоціями після перемоги та неймовірного камбеку

iM після перемоги на IEM Rio: «Не очікував на медаль MVP взагалі»
HLTV. Іван «iM» Міхай

Після поразки у фіналі турніру BLAST Premier Spring Final за тиждень до IEM Rio, команда Natus Vincere вирушила до Бразилії в статусі фаворитів, маючи на меті поповнити свій трофейний список четвертою перемогою у 2024 році.

Цього разу NAVI виправдали очікування, подолавши непростий груповий етап, де програли FURIA в матчі за посів, і вийшли до грандфіналу, перемігши Virtus pro та HEROIC. У фіналі Natus Vincere здолали MOUZ з рахунком 3:1, зробивши неймовірний камбек після відставання 2:10 на четвертій карті.

Після перемоги у Ріо-де-Жанейро Іван «iM» Міхай дав інтерв'ю HLTV, де поділився своїми емоціями від отримання першої у кар'єрі медалі MVP, враженнями від камбеку на четвертій карті фіналу та полегшенням від того, що нарешті буде час на відпочинок.

– iM, вітаємо з четвертим трофеєм року та з медаллю MVP. Ти казав, що не очікував її, розкажи про свої почуття зараз.

– «Дякую. Я дійсно не очікував на MVP, як я вже казав. Я йшов до лаунжу для гравців, і BanKs сказав мені про це, від чого у мене одразу пішли мурашки по шкірі. Я взагалі не думав про це. Це приголомшливо, скажу так. Це чудово, що ми змогли перемогти таким чином. Ми дуже добре грали на перших двох картах, все працювало для нас.»

«Потім нас дуже жорстко розбили на Mirage, ми не очікували цього. Ми були налаштовані боротися на третій карті, але нічого не спрацювало. Ой, зачекайте, це був Ancient (сміється). Нас повністю знищили на Mirage, а потім на Ancient навіть Aleksi сказав, що ми були дуже близькі до того, щоб зламати їх на захисті. Кожного разу все закінчувалося в один чи два гравці живими, дуже близькі ситуації, і ось ми вже в відставанні 2:10. Але ми змогли зробити камбек, і це було неймовірно.»

– Aleksib ніколи не вигравав IEM до цього, і цей BO5 рекорд довго переслідував вас. Що для тебе означає ця перемога та четвертий трофей року?

– «Це дуже важливо. Кожен трофей має значення, тому що для нас це щось нове, навіть якщо ми вже шість разів поспіль виходили у фінали. Це досить божевільно. Для Aleksi я навіть не знав про це прокляття, побачив лише вранці і подумав: "Хм, це не має значення." Ми обговорювали в кімнаті для тренувань, що нам потрібно робити, що не потрібно, з огляду на наш попередній досвід у фіналах. Це перший раз у BO5, коли ми виграли першу карту, тому я сказав би, що почали дуже добре.»

– jL розповідав, що у вас був такий запис, де ви то перемагаєте, то програєте у фіналах. Чи думали ви про це перед фіналом?

– «Так, це правда, ми жартували про це до його інтерв'ю з вами. Ми бачили цей шаблон і сміялися, мовляв, якщо це продовжиться, то виграємо Ріо, програємо Сінгапур, і потім виграємо Major. Але якщо серйозно, ми намагаємось не зациклюватися на тому, що ми шість разів у фіналах, а просто грати від матчу до матчу.»

– Розкажи про свою роль у команді, адже є відео, де ти дуже активно спілкуєшся з гравцями. Як ти почуваєшся після отримання MVP?

– «Чесно кажучи, я не той, хто прагне медалей MVP. Я більше орієнтуюся на команду. Якщо у мене гарна гра – чудово, якщо ні – я буду тихішим, але все одно виконуватиму свою роль. Я люблю говорити, давати підказки на мапі, якщо бачу можливості, і це все.»

– Попереду World Final, і у вас був дуже насичений графік. Ти втомився?

Я не можу дочекатися, коли повернуся додому і просто посплю. У нас вперше за тривалий час буде справжній відпочинок.

Нагадаємо, що українська організація Natus Vincere (NAVI) обіграла у фіналі престижного турніру команду MOUZ із рахунком 3:1. Зустріч проходила у форматі BO5 у бразильському Ріо-де-Жанейро.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Визначено найкращого боксера в історії. Мейвезер – 4-й. Чи є українець?
Бокс | 14 жовтня 2024, 07:25 5
Визначено найкращого боксера в історії. Мейвезер – 4-й. Чи є українець?

Визнання від порталу GiveMeSport отримав Мухаммед Алі

«Так зійшлися зірки». Гвардіола назвав найсильнішого футболіста всіх часів
Футбол | 14 жовтня 2024, 07:54 7
«Так зійшлися зірки». Гвардіола назвав найсильнішого футболіста всіх часів

Жузеп не міг не виділити Ліонеля Мессі, але не забув згадати Пеле та Марадону

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
RoNIkyo
Красунчик.
Вся команда потужно виглядає. Як виявилось, можна грати і без токсичного малороса в команді.