Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 14 жовтня 2024, 12:23
628
0

Валентин ПОЛТАВЕЦЬ: «Переконаний, що збірна України виграє у чехів»

У Вроцлаві нічого іншого, окрім перемоги, не очікується

| Оновлено 14 жовтня 2024, 12:23
628
0
Валентин ПОЛТАВЕЦЬ: «Переконаний, що збірна України виграє у чехів»
Getty Images/Global Images Ukraine

Перемога збірної України над Грузією у 3-му турі розіграшу Ліги націй (1:0) дозволила зажевріти надії на позитивний підсумок боротьби за перше місце. Щоправда, для цього підопічним Сергія Реброва потрібно вигравати у трьох наступних матчах.

Своїми враженнями про гру нашої національної команди із грузинами із Sport.ua поділився колишній гравець запорізького «Металурга», дніпропетровського «Дніпра», київського «Арсенала» та одеського «Чорноморця», а нині тренер Валентин Полтавець.

– Що більше всього вразило або здивувало у матчі Україна – Грузія?

– Ставлення до справи наших хлопців і сам результат, – каже він. – Це те, чого всі ми чекали вже давно. Перемога збірної України нас порадувала, адже грузини все ж є лідерами групи. Особливо цінною вона є після двох наших ігр на старті турніру, тим більше, що багато скептиків почали робити передчасні висновки: мовляв, наша збірна «не та». Тож минулої п’ятниці порадував рівень гри та результат.

– Гра якої лінії нашої збірної найбільше заслуговує на відзнаку?

– Однозначно: лінія оборони. Якщо зіграли «на нуль» і при цьому забили, то можна констатувати: команда відпрацювала добре. У футболі так завжди: якщо не пропускаєш, то як мінімум не програєш.

– Чи може стати перемога над Грузією психологічним важелем, який позитивним чином вплине на футболістів збірної України?

– Безперечно. Я вже казав вище, що збірна Грузії – лідер групи. Нічийний результат у цій зустрічі ставив під сумнів шанси нашої команди у боротьбі за перше місце. Однозначно: перемога нам була потрібна кров з носу, і як ковток свіжого повітря. І добре, що ми її досягли. Тож зараз збірній України буде психологічно легше грати.

– Стартові матчі або навіть першу частину турнірної дистанції відбору наша національна команда провалює, а потім героїчними зусиллями намагається надолужити згаяне. Як гадаєте, чому так відбувається?

– Не можна сказати, що справа у недооцінці суперників. Важко втягуємось, звикаємо до суперників та турнірних особливостей. Тому вирішуємо свої питання вже по ходу змагань.

– Може, справа у зниженні футболістами вимог до самого себе?

– Щоб відповісти на це питання, потрібно розібратися усередині команди. Не знаючи цього, ми про це не можемо говорити. Зрозуміло, що якщо той чи інший гравець напередодні якісь моменти не реалізовував, не допрацьовував, а через два тижні все це вже робить, то не можна сказати, що він вийшов на новий рівень у фізичному плані чи підготував свою майстерність. Майстерність у наших хлопців є, адже недаремно багато хто з них грає у хороших європейських клубах. Швидше за все, має місце налаштованість на збірну України суперників. Адже наша національна команда зараз сприймається зовсім не так, як раніше. На неї налаштовуються, як на лідера, фаворита. Можливо, у чомусь ми дійсно трішечки недопрацьовуємо. Але потім, коли далі вже нікуди відступати, то тоді ми вирішуємо свої завдання.

– Як, на вашу думку, складеться наступний поєдинок для нашої збірної – із Чехією?

– Я переконаний, що ми виграємо. Адже перемога над Грузією дала нашій збірній натхнення. Передбачаю рахунок 2:0.

Раніше капітан збірної Чехії Томаш Соучек поділився очікуваннями від матчу Ліги націй із національною командою України, який відбудеться 14 жовтня у польському Вроцлаві.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.