Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 13 жовтня 2024, 11:49
522
0

Накатані – за крок до Іноуе. Перед ним – тайська темна конячка

Чи зможе здивувати Салапат?

| Оновлено 13 жовтня 2024, 11:49
522
0
Накатані – за крок до Іноуе. Перед ним – тайська темна конячка
Getty Images/Global Images Ukraine. Юнто Накатані

14 жовтня в Токіо на Ariake Arena відбудеться поєдинок між японським чемпіоном WBC у легшій вазі (до 53,5 кг) Юнто Накатані (28-0, 21 КО) та претендентом із Таїланду Тасаною Салапатом (76-1, 53 КО). Не дивлячись на серйозний рекорд опонента, Юнто просто зобов’язаний легко та швидко розібрати суперника. Інакше, всі розмови про його майбутні мегафайти, які мають йти один за одним, не мають жодного сенсу.

Накатані готується розібратися з Іноуе. Салапат приїхав саме для цього

Юнто Накатані з року в рік стає все більш важливим боксером для Японії. Якщо раніше вони мали один великий продукт боксерського ринку у вигляді Наої Іноуе та купу різних боксерів, які загалом були зірками тільки в Японії, то зараз ситуація змінюється.

Накатані не розгубився в США. Його перемоги там не просто впевнені, а ще й яскраві. Серед останніх – побитий Анхель Акоста. Його Юнто зніс технічним нокаутом у четвертому раунді. Та яскраво розібраний Ендрю Молоні. З ним Накатані боксував майже усі дванадцять раундів. Аж раптом влучив так, що цей нокаут моментально став найкращим у 2023 році.

Проте ще важливішим кроком став перехід Юнто у легшу вагову категорію (до 53,5 кілограмів). Там Накатані виглядає особливо круто та потужно. У першому ж поєдинку, який стався на початку 2024 року, японець зніс Алехандро Сантьяго в поєдинку за титул WBC, яким тепер і володіє Юнто.
Тут була не просто впевнена перемога технічним нокаутом у шостому раунді. Накатані пречудово виглядав у ринзі із вкрай досвідченим та навченим боксером. Чітко працював по тулубу, пробивав на випередження. А потім ще й нокаутував візаві.

Наступним став Вінсент Астролабіо. Це філіппінець, який певну частину кар’єри постійно пародіював Менні Пак’яо. У них навіть шорти та рукавички були схожі. Насправді ж, просто хороший боксер, який не є зручним ні для кого. Що зробив з ним Юнто? Просто нокаутував. Обережно рухався довкола частину першого раунду, після чого пробив прямим ударом в живіт. Астролабіо такого не очікував і склався. Нокаут на старті зустрічі.

Саме після цього пішли розмови про бій проти Іноуе. Причому, проти всіх досяжних Іноуе, які є професійними боксерами та чемпіонами. Першим на ринг проти Юнто має вийти Такума Іноуе, який володіє титулом у категорії Накатані.

Тут одразу декілька важливих моментів. Перший – це брат Наої Іноуе, що вже інтригує. Другий – це об’єднання титулів. І третій – це справді складний опонент. Наскільки Такума кращий за Астролабіо чи Сантьяго, покаже тільки ринг, але логіка підказує, що все ж кращий.

Далі Накатані націлюється на Наою Іноуе. Він просто так і заявив після нокауту Астролабіо. Каже, що спочатку хоче спробувати об’єднати титули в поєдинку проти одного брата. А потім набрати вагу і вийти на головного японця в боксі на поточний момент.

Тож, поєдинок проти Салапата – лише підготовка до великих боїв. І взагалі-то це можна назвати хорошою практикою. Кращою за дії багатьох топових бійців в Європі та США, які можуть ледь не роками не виходити у ринг, очікуючи на якісь протистояння, які принесуть їм гроші.

Так, бої проти Іноуе для Накатані плануються. Боб Арум прямо заявив про це. Каже, що наступний поєдинок Юнто проведе в США. Як і Наоя, до речі. А потім вони планують зробити велике шоу у Японії.

Ймовірно, наступним опонентом Юнто стане якраз Такума. Проте спочатку треба пройти тайця. Його рекорд виглядає вражаюче. Імена у цьому рекорді взагалі нікого не дивують. Але обережним бути треба.

Так вже склалось, що в Таїланді живуть одні з найкращих бійців у світі. Вони найсильніші в національному виді єдиноборств – тайському боксі. Проте завдяки досвіду, отриманому там, мають змогу не загубитись і в боксі.

Загальний рівень опозиції Салапата низький. Тут навіть не треба підбирати інші слова, все і так зрозуміло, коли дивишся на кількість поразок та перемог суперників, які то рівні, а то взагалі переважають у бік поразок. Але треба бути обережним. Салапат – шульга. З такими боксувати завжди незручно. Навіть, якщо ти теж шульга, як Накатані. У такий період головне – не втратити мегафайти, втративши концентрацію.

Хто фаворит?

Очевидно, що Юнто Накатані. На японця можна поставити з коефіцієнтом 1.02. На перемогу Тасани Салапата можна зарядити з коефіцієнтом 14.00.

Чому Салапат може виграти? Може міцно влучити. Від цього ніхто не застрахований, навіть враховуючи, що це не надважка вага. Це взагалі не важливо, адже всі тут б’ють достатньо сильно, щоб перемагати нокаутом.

Салапат може нав’язати незручний бокс фавориту. Проте, це можливо тільки, якщо Юнто заодно втратить концентрацію і не буде ставитись серйозно до суперника. Це заодно можна вважати і третьою причиною. Проте віриться в це не сильно.

У будь-якому іншому випадку перемагати має фаворит. І це на користь боксу. Протистояння Юнто Накатані проти Іноуе, будь це Такума чи Наоя, чи обидва по черзі – дуже добре для боксу. На це дійсно хочеться дивитись, на це легко продадуться квитки, а цікавість до легших вагових категорій виросте.

Перемоги аутсайдерів – це добре. Салапату – тільки здоров’я. Але нам потрібна впевнена перемога Юнто Накатані. Та мегафайти проти однієї важливої для японського боксу родини.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Золотий м'яч-2024: складний вибір між двох очевидностей
Футбол | 13 жовтня 2024, 09:00 7
Золотий м'яч-2024: складний вибір між двох очевидностей

Офіційно починається ера після Мессі та Роналду

Роналду знову на висоті. Португалія впевнено здолала Польщу
Футбол | 12 жовтня 2024, 23:52 3
Роналду знову на висоті. Португалія впевнено здолала Польщу

Команду Мартінеса тепер буде дуже складно посунути з першої сходинки групи Ліги націй

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.