Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

CS2
| Оновлено 10 жовтня 2024, 17:31
118
0

Капітан NAVI про поразку: «Це CS, це для нас природно»

Aleksib розповів про емоції команди після поразки та підготовку до чвертьфіналу

| Оновлено 10 жовтня 2024, 17:31
118
0
Капітан NAVI про поразку: «Це CS, це для нас природно»
HLTV. Алексі «Aleksib» Віролайнен

Natus Vincere у плей-оф IEM Rio, але поразка від FURIA у матчі за посів у верхній сітці означає, що чемпіони ESL Pro League Season 20 почнуть свій шлях у стадії на вибування з чвертьфіналу.

NAVI були одними з постійних претендентів на перемогу протягом більшої частини року, незважаючи на невеликий спад після їхнього несподіваного тріумфу на PGL Major Copenhagen, включаючи титульні перемоги на Esports World Cup та EPL S20, а також другі місця на IEM Cologne і фіналах BLAST Spring та Fall Final.

Друге місце на останньому заході стало серйозним ударом для Алексі «Aleksib⁠» Віролайнена. Після поразки від FURIA він розповів HLTV, що програш у фіналі G2 через тиждень після перемоги на EPL змусив його відчути, що «все було забрано».

Фінський капітан також говорив про розчарування, яке проявлялося серед гравців NAVI під час їхніх матчів у Ріо, та про оренду Олександра «s1mple⁠» Костилєва до Falcons, обговорюючи, чи відчув він, що його гнітючий вплив зник після того, як український снайпер спочатку, здавалося, мав повернутися після Копенгагенського мейджору.

Ви все ще у плей-оф, але, очевидно, це не той результат, якого ви хотіли. Чи можете ви розповісти про ту гру і про те, чому вам не вдалося потрапити одразу до півфіналу?

– Furia грали добре на цьому турнірі, і сьогодні вони мали відмінний темп. Вони постійно створювали нам труднощі, наприклад, на Nuke, коли ми почали. Ми зрівняли рахунок 10:10, якщо не помиляюся, але вони взяли найважливіші раунди. На Mirage це продовжилося, вони змінили кілька моментів на своїй стороні атаки, і я просто відчув, що вони сьогодні билися набагато сильніше за нас.

Між вчорашнім і сьогоднішнім днем, коли ми спостерігали за вашою грою, здавалося, що у гравців виникало деяке розчарування, зокрема, у комунікації. Був момент на Ancient, коли ви та b1t сперечалися, і загальний настрій команди в щільних раундах здавався напруженим. Можете розповісти про це?

– Це CS, і, чесно кажучи, це для нас природно. Навіть якщо кажуть, що у нас дуже сильна ментальна стійкість, я думаю, це правда. Ми не дозволяємо проблемам легко нас зачепити. У запалі моменту ви можете говорити з товаришами по команді по-різному, але ми це переживаємо, і це не є великою проблемою. Але так, сьогодні було деяке розчарування, і ми просто збираємося це проаналізувати та виправити до завтра.

Перед цим турніром у вас була поразка від G2 на Fall Final, серія поразок у BO5 для вас. Розкажіть про цю поразку та ваш підхід до цього турніру, чи впливало це на вас?

– Я не думаю, що це було в наших думках. Найбільше для мене було те, що ми виграли EPL, а через тиждень програли фінал у Копенгагені, і це відчувалося так, ніби ми нічого не вигравали, ніби все було забрано. Але так, ми тут, щоб перемогти, і ця поразка просто відправляє нас до чвертьфіналу, але це те, що є. Ми все ще будемо грати на сцені, і це вже добре. Тепер ми просто повинні боротися до останнього.

Цей турнірний графік був дуже насиченим. Чи відчуваєте ви більший тиск через це?

Я не думаю, що ми відчуваємо тиск. Я думаю, що якість нашої гри може трохи впасти через те, що у нас мало часу на тренування. Але ми завжди вчимося на своїх помилках, і сьогоднішній результат є тому підтвердженням.

Нагажаємо, що учора на турнірі IEM Rio 2024 в Бразилії відбувся захоплюючий матч між господарями турніру FURIA та українською організацією Natus Vincere. Бразильці, граючи на рідній землі, здобули впевнену перемогу з рахунком 2:0 у серії до трьох перемог.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.