Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

CS2
| Оновлено 09 жовтня 2024, 13:38
65
0

Гравець stavn: «Мені важко повернути свою кращу форму»

Данець розповів про свій спад форми та повернення cadiaN до команди

| Оновлено 09 жовтня 2024, 13:38
65
0
Гравець stavn: «Мені важко повернути свою кращу форму»
HLTV. Мартін «stavn» Лунд

Данський гравець Мартін «stavn» Лунд прокоментував свій стан після складного періоду, а також розповів про взаємини з новим капітаном Astralis Каспером «cadiaN» Меллером в кінці перебування в HEROIC.

Після кількох місяців, коли роль капітана в команді Astralis виконував Ніколай «device» Рідц, світ кіберспорту здивувала новина про підписання cadiaN, який не тільки зайняв позицію лідера, але й виступає у ролі ріфлера.

Каспер, відомий своїм понад трирічним періодом у HEROIC, раніше грав разом із нинішніми членами Astralis stavn та jabbi, розійшовшись із ними на суперечливих умовах, коли з’явилися чутки про те, що саме вони ініціювали його відхід.

Після невдалого виступу на домашньому турнірі BLAST Premier Fall Final, де Astralis посіла останнє місце, команда швидко вирушила до IEM Rio, де данці виграли свій стартовий матч проти Eternal Fire, але поступилися HEROIC у півфіналі верхньої сітки.

Після поразки від колишньої команди, stavn поспілкувався з HLTV і поділився своїми думками щодо матчу з екс-товаришами по команді, розповів про свої взаємини з cadiaN після розлуки та про те, як довго планувалося його приєднання до Astralis.

Більше новин з кіберспорту в Telegram Sport.ua

– Співчуття щодо поразки. Напевно, було складно програти двом своїм колишнім товаришам по команді. Як ти себе почуваєш?

– «Так, програвати колишнім товаришам по команді завжди важко, особливо з урахуванням всіх обставин. Але вони також хороша команда. У нас сьогодні був шанс на перемогу, якщо чесно, але ми його не використали.»

– Що, на твою думку, пішло не так у грі?

– «На Mirage ми добре почали на стороні захисту, але на стороні атаки не змогли знайти рішення. Думаю, вони нас багато разів підловили на своїх агресивних діях. Наше спілкування було недостатньо чітким. На Ancient ми теж непогано почали в атаці, але знову повторилося те саме — нас підловили, і все закінчилося дуже швидко. У CS2 все відбувається дуже стрімко, ігри закінчуються блискавично швидко.»

– Останні два турніри були складними через слабку гру на стороні атаки. Що взагалі не працює в цих ситуаціях?

– «Загалом, проблема в комунікації та взаємодії в середині раунду. Не вистачає дрібних обговорень і дій у парі з тим чи іншим товаришем по команді. Це складно пояснити, але точно є простір для поліпшення.»

– Як тобі грати під керівництвом cadiaN після всіх суперечок та цього возз'єднання?

– «Мені дуже подобається грати з Каспером знову. У нас були суперечності, але ми знайомі вже років шість і пройшли через багато злетів і падінь разом. Я щасливий знову грати разом з ним.»

– Багато хто не очікував цього повернення. Як давно це обговорювалося?

– «Не думаю, що це обговорювалося довго. Ми з Каспером багато спілкувалися після того, як розійшлися у HEROIC, і залишалися в хороших стосунках. Потім з'явилася можливість приєднати його до команди, і я вважаю це хорошим рішенням. Нам просто потрібен час на тренування.»

– Що змінилося після приходу cadiaN на місце капітана замість device?

– «Наша гра стала більш розкутою, я б сказав. Це вимагає, щоб кожен був готовий до швидких змін у грі, і саме цього нам поки що бракує. Головна різниця в тому, що cadiaN може приймати рішення на ходу, і команда повинна бути готова адаптуватися у складні моменти гри.»

– Після оновлення складу було багато тиску через невдалий виступ на BLAST Fall Final. Як це позначилося на команді?

– «Дебют на BLAST Fall Final не виправдав очікувань. Я не можу багато сказати про рішення, але я просто хочу грати зі своєю командою.»

– Останнім часом твоя форма трохи знизилася. Що ти думаєш з цього приводу?

– «Мені складно повернути свою найкращу форму, яку я мав у CS. У CS2 я іноді показував хороші результати, але зараз здається, що у нас у всіх бракує впевненості, в тому числі й у мене. Нам просто потрібен час, і впевненість повернеться.»

– Що стало причиною втрати впевненості?

– «Зміна капітана завжди важка, плюс це новий склад команди. Це моє особисте відчуття — коли важко, потрібно знайти свій шлях назад, і я сподіваюся, що зможу це зробити.

– Ви ще не вибули з турніру, попереду нижня сітка. Які в тебе почуття перед завтрашнім матчем?

– «Ми будемо грати з Virtus pro. Це завжди особливі ігри, вони грають дуже повільно порівняно з іншими командами. Вони сильні, але якщо ми покажемо свою кращу гру, то маємо перемогти.»

Нагадаємо, що сьогодні останній день групового етапу на IEM Rio 2024. Ігровий день, як і матч Astralis, почнеться о 17:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.