Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 09 жовтня 2024, 13:34
747
3

Анвіл – Дніпро. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА

Чемпіон України стартує в груповому раунді єврокубкового турніру

| Оновлено 09 жовтня 2024, 13:34
747
3
Анвіл –  Дніпро. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА
БК Дніпро

Поєдинок «Анвіл» – «Дніпро» відбудеться в середу, 9 жовтня, в Польщі. Початок зустрічі о 19:00 за київським часом.

Попри те, що «Дніпро» в кваліфікації поступився за сумою двох зустрічей румунській «Констанці», український клуб таки візьме участь в основній частині четвертого за статусом європейського клубного баскетбольного турніру. Це стало можливим після того, як наш чинний чемпіон став одним із трьох «лакі лузерів». Ці місця зайняли клуби, які програли у відборі, але завдяки невеликій негативній різниці м'ячів зайняли вакантні позиції, що звільнилися після переходу тріо колективів до турніру рангом вище (Ліги чемпіонів ФІБА). Тепер на груповому етапі підопічні Володимира Коваля мають зіграти з португальським «Спортінгом», італійським «Динамо Сассарі», а також «Анвілом» з Польщі. Саме польський клуб й стане першим суперником нашої команди.

Колектив із міста Влоцлавек було засновано в 1990 році і за тридцять чотири роки своєї історії він став одним із найвідоміших баскетбольних клубів Польщі. За цей час «Анвіл» виграв три національні першості (2003, 2018, 2019) та чотири Кубки Польщі (1995, 1996, 2007, 2020). Також команда ще вісім разів грала у фінальній серії внутрішнього чемпіонату, але в підсумку задовольнялася сріблом. Особливістю «Анвіла» є те, що це єдиний польський клуб в історії, який вигравав єврокубок. Цей успіх відбувся зовсім нещодавно. У сезоні 2022/2023 баскетболісти з Влоцлавека стали справжньою сенсацією Кубка Європи ФІБА та обігравши у плей-оф визнаних фаворитів із Туреччини та Франції, підняли трофей над своїми головами.

Минулого сезону «Анвіл» на європейській арені вже зробив сенсацію зі знаком мінус. Чинний чемпіон не зумів подолати груповий турнір Кубка Європи ФІБА та завершив боротьбу вже після шести матчів. А у внутрішній першості суперник «Дніпра» після перемоги в регулярному чемпіонаті вже у чвертьфінальному раунді плей-оф поступився «Спуйні» – 2:3, яка значилася лише під восьмим номером посіву.

Після такого невдалого сезону команда логічно пережила зміну тренера. Влітку «Анвіл» очолив турок Сельчук Ернак. Наставник привів за собою багато нових виконавців, найвідомішими з яких є захисник збірної Великобританії Люк Нельсон та польський свінгмен-ветеран Кароль Грушецьки. Ігровий рік 2024/2025 колектив із Влоцлавека відкрив минулої суботи, на виїзді розгромивши в першому турі польської Ліги «Зелену Гуру» – 70:97.

У свою чергу, для «Дніпра» матч із поляками цього сезону стане вже п'ятим. Після дуелі в кваліфікації Кубка Європи ФІБА з румунською «Констанцею», про яку вже згадувалося вище, підопічні Володимира Коваля минулого тижня з двох впевнених перемог стартували в українській Суперлізі. У суботу чинний чемпіон розпочав захист свого титулу з розгромної вікторії над «Кривбасом» – 83:48, а в неділю «Дніпро» не залишив шансів «Черкаським Мавпам» – 82:63.

До речі, для участі в єврокубках наш чемпіон підписав вихованця клубу Олександра Мішулу. Втім, складно припустити, в якій формі зараз перебуває український захисник і чи зможе він стати реальним підсиленням для команди.

БК Дніпро. Олександр Мішула

Будемо відвертими, український клуб виглядає аутсайдером у своїй групі Кубка Європи ФІБА. Через усім відомі причини «Дніпру» буде максимально складно не лише претендувати на вихід із групи, а й просто зачепитися за пару перемог із міцними європейськими середняками. Один лише фактор шести поспіль виїзних зустрічей сильно б'є по шансах на успішний результат кампанії. Проте участь нашого клубу в єврокубках зараз є дуже важливим моментом для українського баскетболу. Та й оцінити рівень чемпіона нинішньої Суперліги на міжнародній арені дуже цікаво. Тому поєдинок «Дніпра» проти «Анвіла» очікується з великою цікавістю, а там, подивимось, цілком можливо, що підопічні Володимира Коваля зможуть здивувати польський колектив, який ще в повній мірі не ввійшов у сезон.

Прогноз Sport.ua: перемога «Анвіла»

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Джорджина Родрігес засвітила свою розкішну фігуру під час тренування
Футбол | 08 жовтня 2024, 16:19 6
ФОТО. Джорджина Родрігес засвітила свою розкішну фігуру під час тренування

Наречена Кріштіану Роналду продовжує збирати захоплені вигуки своїх шанувальників

Знову грали з Холандом. Україна вдруге розгромила Норвегію у відборі до ЧС
Футбол | 08 жовтня 2024, 20:45 0
Знову грали з Холандом. Україна вдруге розгромила Норвегію у відборі до ЧС

Українська команда чекає на суперника у плей-оф кваліфікації ЧС

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nickon85
Це єдина наша команда в єврокубках?
Strontium
В Польше против их чемпиона шансов 0,01%