Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Перейра – найжорсткіший чемпіон. Розбив Раунтрі, переживши складний старт

Третій захист від Алекса за рік

Перейра – найжорсткіший чемпіон. Розбив Раунтрі, переживши складний старт
Getty Images/Global Images Ukraine

У ніч на 6 жовтня в США відбувся черговий номерний турнір UFC – вже 307-й. Бразильський 37-річний чемпіон напівважкої ваги Алекс Перейра (12-2) розбив 34-річного американського претендента Халіла Раунтрі (13-6), який заскочив на чемпіонський поєдинок, скориставшись моментом, і ледь не використав його на всі сто.

Як це було та що далі для учасників шоу – розповідаємо.

Раунтрі став проблемою для Перейри. Хоч і ненадовго

До протистояння ми писали про те, що Халіла Раунтрі недооцінюють. Так, він виходив на бій, маючи восьму сходинку рейтингу. Навіть не топ-5. Так, він виходив на бій, маючи велику проблему з габаритами – суперник і сильно вищий, і має сильно довші руки. І головне, бентежило те, що це був перший поєдинок Раунтрі на такому рівні. На фоні страшенно досвідченого Перейри виглядало погано.

Проте це часто не вирішує результат поєдинку. Адже, якщо ти хороший боєць, а суперник зручний за стилем, питання про рейтинги та досвід в клітці закінчуються. Тож головним питанням було те, чи вистачить Раунтрі на те, щоб битись проти Перейри впродовж усього поєдинку однаково активно – розмови про його витривалість були абсолютно актуальними і точно стосувались протистояння, а не рейтингів та інших ілюзорних моментів.

Старт бою Халіл видав пречудовий. Він активно рухався довкола чемпіона, який традиційно спокійно пресингував. Намагався контратакувати, відповідати ударом на удар та нав’язувати свій бій. Перший раунд, скоріше, був за претендентом, ніж за чемпіоном. Перейра добре тиснув і викидав швидкі удари, але їх було сильно менше і багато пішло в блок.

У другому раунді Раунтрі взагалі показав клас. Продовжив робити те, що виходило найкраще, але ще й важко влучив по супернику. Спочатку похитнув його влучанням в голову. Халіл побачив, що суперник багато цілить ногою в голову, пішов від нього та упіймав суперника на розвороті. А потім наприкінці раунду зарядив ще й ногою в голову.

Окрім цього, Раунтрі дещо розібрався з ударами ногами від опонента. Потренувавшись три роки у Таїланді, Халіл володіє міцною технікою тайського боксу. Її він тут і застосовував. Ловив опонента за ногу, скидав її вбік так, щоб того дещо розвернуло, після чого атакував руками. Як мінімум, дискомфортно для чемпіона.

Третій раунд розпочався так само активно, але тут ми повернулись до питання витривалості. Причому зробили це доволі швидко. На старті Раунті продовжив битись як і до цього, кружляючи довкола суперника та намагаючись контратакувати. А вже за хвилину він видихався. І на цьому шанси претендента на перемогу скінчились.

Фактично можна сказати, що американець тримався на плаву завдяки силі удару, який він міг доносити швидко та влучно. А якщо і не влучно, то створювати завдяки активності багато атакувальних дій, через які важко було прорватися силовим ударам чемпіона.

Коли ж сили покинули Раунтрі, йому довелось розраховувати лише на сильний удар. А це так собі ідея у поєдинку проти настільки елітного ударника. Перейра бачить та відчуває. Його упіймати на удар може тільки такий самий елітний ударник – яким був той самий Ісраель Адесанья. Точно не Раунтрі.

Getty Images/Global Images Ukraine. Алекс Перейра і Халіл Раунтрі (ліворуч)

Сила Халіла в кількості ударів, комбінаціях і створенні завіси, через яку він доносить важкі влучання. І з великою кількістю дійсно непросто впоратись навіть Перейрі. Проте втрачені сили унеможливили таку діяльність претендента.

Вже в третьому раунді Перейра почав чавити суперника. До цього він спокійно рухався, просувався, підтискав. Тепер почав працювати на повну, дочекавшись того самого моменту, за яким і вийшов у клітку.

Четвертий раунд – суцільний жах. Раунтрі не встигав, був побитий і ледь тримався на ногах. Але продовжував відбиватися. Все ж рефері варто було подумати над тим, щоб не чекати, поки Халіл буде розбитий аж настільки. У нього не було шансів. Кожен контрвипад летів не туди. Найкраще заходили лише його фінальні удари, коли Перейра пішов добивати і геть опустив руки.

Обличчя претендента, без перебільшення, за хвилину перетворилось на котлету. Декілька розсічень під очима, розсічення на носі. Завтра Раунтрі матиме ще гірший вигляд.

Що тепер?

На диво, для Раунтрі цей поєдинок піде в плюс. Він протримався до четвертого раунду і, хоча й був побитий, не здавався до кінця. Якби рефері не дав побити його аж так, взагалі чудова ситуація для репутації. Краще було тільки нокаутувати Перейру.

Тож у гучніших поєдинках Халіла точно варто очікувати. Питання тільки в тому, що без навичок боротьби половина напівважкої ваги його просто поборе.

Перейра все ж нікуди не йде. Не буде ніякого переходу у середню вагову категорію – за словами Перейри, через Шона Стрікленда, з яким вони спарингують та товаришують. Він колись нокаутував американця, а зараз не хоче йому заважати боротись за пояс.

Проте й боїв з представниками важкої ваги поки немає. Принаймні, Алекс нічого про це не сказав у клітці. Хоча раніше вони серйозно говорили про зустрічі з Томом Аспіналлом та навіть Джоном Джонсом. Звичайно, обидва – надскладні суперники, які можуть зламати бразильця в партері і, можливо, не будуть так сильно відчувати його удари.

Тож поки що Перейра залишається у напівважкій вазі. Він тут добре почувається фізично і планує захищати пояс чемпіона. Половину топових претендентів він перебив. Але інша половина складніша – тому що там базові борці, з якими буде складно. І з якими не вийде так само битись кістка в кістку без переводів і довгої метушні на канвасі.

Але якщо Перейра приб’є ще парочку росіян, ми проти не будемо.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Saar
Не "парочку росіян", а "парочку орків".