Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 05 жовтня 2024, 09:09
343
0

Раунтрі – загроза для Перейри. Алекс ризикує відчути на собі апсет

Хоча ніхто не вірить у Халіла

| Оновлено 05 жовтня 2024, 09:09
343
0
Раунтрі – загроза для Перейри. Алекс ризикує відчути на собі апсет
Getty Images/Global Images Ukraine. Алекс Перейра (зліва) і Халіл Раунті

У ніч проти 6 жовтня в США відбудеться черговий номерний турнір UFC – вже 307-й. Бразильський 37-річний чемпіон напівважкої ваги Алекс Перейра (11-2) захищатиме титул у поєдинку проти 34-річного американця Халіла Раунтрі (13-5), який дивом потрапив на чемпіонський поєдинок.

Але тепер Раунтрі має всі шанси стати тим, хто створить головний апсет року в UFC та виб’є Перейру з намічених планів.

Раунтрі виходить на бій у найкращій формі в кар’єрі. Це може стати проблемою для Перейри

Давайте відверто: донедавна мало хто сильно звертав увагу на Халіла Раунтрі. Так, фанати пам’ятають дуель поглядів з Іоном Куцелабою, де Раунтрі смішно відреагував на крик опонента йому в обличчя. А потім програв достроково. А ще пам’ятають, як Раунтрі побив Джонні Волкер, якого останнім часом не бив тільки ледачий.

Проте серія перемог, яка продовжується вже третій рік, дивує. Звичайно, без допінгового скандалу не обійшлось, але, враховуючи загальний статус Халіла, це був, скоріше, не скандал, а скандальчик. Халіл мав відбути покарання, але через те, що у чемпіона не складалось з претендентами, йому так-сяк все пробачили.

Пробачили ще й через те, що поєдинок проти Алекса Перейри обов’язково має стати яскравим та цікавим. Просто через те, що ці двоє хлопців нічого, окрім бійки, у клітці не практикують. Вони не катаються на настилі октагону довгими хвилинами та не шукають вихід на больовий прийом. Суцільна бійка, розміни та екшен.

По-перше, Раунтрі ніколи не проводив тейкдауни. Можливо, в залі й проводив, але в офіційних поєдинках в рамках ММА-промоції UFC – ні. Жодного тейкдауну за вісім років в UFC. По-друге, в останніх п’яти поєдинках американець тільки перемагав. Чотири бої з цих п’яти він закінчив достроково. І кожного разу це було дуже брутально.

Наприклад, перемога в поєдинку проти Букаускаса обговорюється досі. Багато фанатів вважає, що той удар в коліно, яким Халіл звалив опонента, треба взагалі заборонити. Удар дійсно виглядав страшно, а коліно зазнало не однієї, а цілої серії травм.

Далі Раунтрі теж лише радував достроковими перемогами. То кікбоксера розмаже, то заб’є опонента за дві з половиною хвилини. То взагалі Ентоні Сміта буде бити весь поєдинок важкими ударами, поки голова американця не здасться. Це було настільки впевнено, що Халіл навіть не спробував стрибнути у добивання. Просто стояв над суперником та дивився, як той страждає, намагаючись піднятись.

Getty Images/Global Images Ukraine. Халіл Раунті

Єдина пляма у цьому списку – зустріч із Дастіном Джейкобі. З ним американцю довелось возитись усі три раунди. А перемогу йому віддали лише розділеним рішенням суддів. Але це, безумовно, найкращий період в його кар’єрі. Такого ще не було й дуже малоймовірно, що колись повториться знову. Все ж Раунтрі – не великого таланту боєць. Просто працьовитий та цілеспрямований.

Тепер він має титульний бій, перебуваючи на восьмій сходинці рейтингу. Не дуже чесно щодо попередніх семи, звичайно. Але треба подивитись на них. Їржі Прохазка (номер один), Джамалл Хілл (номер три), Ян Блахович (номер чотири) були биті самим чемпіоном. Александр Ракич, Волкан Оздемір, Нікіта Крилов зараз не викликають великого зацікавлення конкретно для Перейри через наявність того, хто знаходиться на другій сходинці – росіянина Магомеда Анкалаєва.

Багато хто бачить у ньому величезну проблему для Перейри. Бо це боєць, який бореться. Дуже багато, мучить суперників. Проти такого може і не вийти бути настільки ж вибуховим, як це зазвичай. Та й не боров Алекса в UFC ще ніхто з таким саме рівнем боротьби, як Анкалаєв. Навіть Блахович - не рівня.

Проте Алекс поставив претендента на місце. З росіянином треба було битись в Абу-Дабі – бо представників країни-терористки нікуди не пускають. Але чемпіон не захотів їхати кудись, куди треба претенденту. Нехай сидить десь там і чекає, коли Алекс матиме час та цікавість. Все ж, зараз у бразильця купа варіантів, які точно є кращими.

Раунтрі – серед них. Бо це ударник проти ударника у клітці. І це все одно небезпечний поєдинок для чемпіона. Американець розуміє свій шанс і нічого не втрачає. Для нього це пан або пропав. І Перейрі треба бути дуже обережним у такому протистоянні.

Хто фаворит?

Getty Images/Global Images Ukraine. Алекс Перейра

Фаворитом із хорошим відривом є чемпіон. На Алекса Перейру можна поставити з коефіцієнтом 1.22. На Халіла Раунтрі – з коефіцієнтом 4.50. То у чому ж небезпека американця?

Безумовним фактом є те, що Алекс Перейра – неймовірний ударник. Тут розмова не тільки про кікбоксерське минуле, а й про те, як він застосовує свої навички в ММА. Жорстко блокує удари, моментально контратакує. Постійно тисне, не дає відпочивати. І головне, кожен удар може нести нокаут. Без перебільшення, все, що викидає Алекс Перейра, може нокаутувати візаві – від ліктя до коліна, він прямого рукою до лоу-кіка.

Разом з цим, опонент – не подарунок. Раунтрі, звичайно, програє у багатьох компонентах. Він нижчий, має коротші руки. Він не такий досвідчений, не проводив стільки топових боїв, хоча в UFC в рази довше за суперника. Він не мав жодного чемпіонського поєдинку і ніколи не проходив п’ять раундів.

Проте його настрій на пан або пропав – перша перевага. Перейра ризикує всім, Раунтрі – здоров’ям, але не реноме та репутацією. Окрім цього, Халіл – небезпечний ударник. Добре комбінує, дуже сильно б’є та вкладається в удари. Нехай на всю дистанцію його навряд вистачить, але з його силою ударів всієї дистанції Алекс може і не побачити.

Це, звичайно, теоретично. По факту Перейра – набагато кращий за опонента в ударній техніці, а в боротьбі точно не гірший. Алекс регулярно практикує джиу-джитсу, а його рівня точно має вистачити, щоб розібратися з борцем рівня Раунтрі.

Але не будемо забувати, що Перейра – досить віковий чемпіон, яких небагато в UFC. А суперник має удар, якому точно під силу похитнути чемпіона.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ребров викликав у збірну України двох гравців замість Циганкова і Миколенка
Футбол | 04 жовтня 2024, 18:30 42
Ребров викликав у збірну України двох гравців замість Циганкова і Миколенка

Андрій Ярмоленко та Олександр Сваток переведені з резервного списку до основного

Україна втратила місце у Виконкомі УЄФА. Що сталося?
Футбол | 04 жовтня 2024, 20:23 21
Україна втратила місце у Виконкомі УЄФА. Що сталося?

На місце Андрія Павелка збирається балотуватися Андрій Шевченко

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.