Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 04 жовтня 2024, 23:26
609
0

ЛИСЕНЧУК: «У поєдинку за бронзу фаворитом будуть українці»

Колишній тренер збірної України оцінив шанси збірної у грі з Францією

| Оновлено 04 жовтня 2024, 23:26
609
0
ЛИСЕНЧУК: «У поєдинку за бронзу фаворитом будуть українці»
Getty Images/Global Images Ukraine

6 жовтня в матчі за бронзові медалі чемпіонату світу 2024 з футзалу, який завершується в Узбекистані, зіграють збірні України та Франції.

Заслужений тренер України, багаторічний керманич збірної України Геннадій Лисенчук ексклюзивно для Sport.ua поділився очікуваннями від протистояння в Ташкенті:

«Як на мене, фаворит цього поєдинку – українська збірна. Й не тільки тому, що посідає вище місце в табелі про ранги, в неї більш збалансований склад, наші хлопці мобільніші, креативніші, досвідченіші, хоча суперник запам'ятався вмінням діяти щільно, в межах правил. Тому підопічним Олександра Косенка слід постаратися взяти на озброєння високий темп й скористатися своїм головним козирем – перевагою в швидкісних переміщеннях.

Звичайно, відсутність в неділю через травму капітана Петра Шотурми – серйозна втрата. Він дебютував в збірній ще 14 років тому, коли я її очолював, й завжди був на видноті. Залишається сподіватися, що тренерський штаб зупинить свій вибір на такій тактичній схемі, де матимуть змогу себе проявити інші виконавці. А Петро допомагатиме порадами з лави запасних.

Хочеться побажати хлопцям, аби вони менше отримували необов'язкових фолів. В півфіналі саме з цієї причини зазнали невдачі з Бразилією. Треба діяти організовано, холоднокровно й добиватися бажаного завдяки перевазі в класі.

Ну й наостанок, в української збірної буде на один день більше для відновлення, ніж у французів. На тривалій, виснажливій турнірній дистанції – це багато. Тому треба постаратися вже з перших хвилин нагнітати темп, ускладнюючи супернику перебування на майданчику. Я вірю в наших хлопців, вірю, що вони вперше в історії українського футзалу стануть бронзовими призерами світового форуму».

Поєдинок Україна – Франція відбудеться у Ташкенті 6 жовтня о 15:30 за київським часом.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.