Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 30 вересня 2024, 12:22
2175
0

ЛИСЕНЧУК: «З Бразилією у півфіналі буде важко, але не безнадійно»

Колишній тренер збірної України оцінив виступ українців на ЧС

| Оновлено 30 вересня 2024, 12:22
2175
0
ЛИСЕНЧУК: «З Бразилією у півфіналі буде важко, але не безнадійно»
УАФ

Розтрощивши збірну Венесуели – 9:4, футзальна збірна України пробилася до півфіналу чемпіонату світу, який відбувається в Узбекистані.

Заслужений тренер України Геннадій Лисенчук в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився враження про звитягу підопічних Олександра Косенка:

– Безумовно, українська збірна була фаворитом цього протистояння. Якщо відверто, то я ще й зараз не розумію, як Іспанія – одна з найсильніших збірних світу – примудрилася програти Венесуелі. Я пояснюю це тільки піжонством піренейців, яке їх раніше також підводило. Катастрофа – інакше й не скажеш.

– Отож, незважаючи на сенсаційну звитягу венесуельців, ви були переконані в перемозі українців?

– Звісно, й з великим рахунком. Бо наші хлопці – вищі за класом, чудово розуміють один одного, бо вже давно грають разом. Єдине чого у венесуельців не забереш – домашні заготовки при розіграші стандартних положень. Вони в першому таймі неабияк дошкуляли, але в перерві керманич Олександр Косенко вніс необхідні корективи й до загроз справа вже не доходила. За винятком епізодів, коли в суперників замість воротаря виходив п'ятий польовий гравець.

– Нашій збірній задовго до фінального свистка вдалося, як то кажуть, закрити матч. Когось з переможців слід виокремити?

– Українці були сильні командою. Проте я б ще виділив воротаря Олександра Сухова, який не тільки надійно захищав пост №1, а й забив після індивідуального проходу. Це, до речі, було з домашніх напрацювань, коли партнери своїми переміщеннями звільняли простір для результативної атаки. Слід похвалити й Данила Абакшина – автора хет-трику.

– Наразі українці в Узбекистані, як мінімум, повторили успіх своїх попередників, які під вашим керівництвом в 1996 році фінішували четвертими на чемпіонаті світу в Іспанії.

– Тоді вершину підкорили бразильці й єдині, хто їм не програв, це ми, коли на груповому етапі зіграли внічию – 2:2. Серед моїх підопічних був Олександр Косенко – керманич нинішньої збірної. І хоча українці поступилися в матчі за третє місце, бронзовими медалями були відзначені як переможець, так й ми. А ще нашому Олександру Mоскалюку дісталася «бронзова бутса», як третьому призеру серед бомбардирів. До речі, на урочистій вечері, на якій були присутні чотири кращі збірні світу, президент федерації футзалу Бразилії виступив з промовою, яку завершив словами: «Українці – єдині, хто не програв бразильцям, тому я протягом наступних п'яти років хочу бачити їх на турнірах Гран-прі в Ріо-де-Жанейро».І дотримав слова, ми завжди були серед учасників, й збагатившись цінним досвідом, потім двічі ставали другими на чемпіонаті Європи.

– Тоді на що може розраховувати українська збірна 2 жовтня в півфіналі з багаторазовими чемпіонами світу - бразильцями?

– Буде важко, але не безнадійно. Бразильці неперевершені при стандартах, вони на «ти» з м'ячем, кожен їхній гравець чітко знає свій маневр, одне слово, організація – на висоті. Але з іншого боку – українська збірна також упевнена в своїх силах, швидкісна, заточена на комбінаційний стиль. Важливо, що в нас - збалансований склад. До того ж, завдяки підтримці УАФ нашим хлопцям були створені належні умови для підготовки, вони провели спаринги з провідними збірними Європи. Ось чому – у всеозброєнні, як фізично, так й психологічно. Буде бій і я вірю, що все буде гаразд.

Раніше ми повідомляли, що в збірної України є одна втрата на матч із Бразилією в півфіналі ЧС.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.