Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

CS2
| Оновлено 28 вересня 2024, 10:59
74
1

zont1x про кризу Spirit: «Наші ментальні моделі не ведуть до перемог»

Український гравець прокоментував проблеми з впевненістю та падіння форми гравців Spirit

| Оновлено 28 вересня 2024, 10:59
74
1
zont1x про кризу Spirit: «Наші ментальні моделі не ведуть до перемог»
HLTV. Мирослав «zont1x» Плахотя

Команда Spirit з російським складом і одним українцем продовжує відчувати труднощі після літньої перерви, що стало очевидним на BLAST Fall Final. Команда вибула у чвертьфіналі після поразки від G2, що забрало їхні надії на трофей у Данії, попри успіхи на IEM Katowice та BLAST Spring Final.

Spirit продемонстрували силу на BetBoom Dacha в Белграді, перемігши MOUZ та Eternal Fire, проте в інших турнірах виглядали слабкіше. Команда зазнала поразки на IEM Cologne від The MongolZ, а G2 розгромили їх із рахунком 26-4 на двох картах. Також Spirit не змогли показати гідний результат у плей-оф ESL Pro League Season 20, хоча лише кілька тижнів тому здобули перемогу на іншому турнірі.

Більше новин з кіберспорту в Telegram Sport.ua

Після програшу на BLAST Fall Final, Мирослав «zont1x» Плахотя поділився своїм баченням ситуації в інтерв'ю з Джеймсом «BanKs» Бенксом. Він розповів про проблеми з ментальним станом та впевненістю, які заважають команді досягти чемпіонських висот.

«Ми зараз не такі сильні в комунікації через форму, в якій перебуває команда та окремі гравці, тому ми вибрали Dust2, оскільки це карта, де на T-сайді вже є простір для гри, і ви просто виконуєте раунди за планом. Ми думали, що це спрацює, і я думаю, воно спрацювало, але ми втратили багато переваг та програли економічні раунди. Гравці просто не у формі, це жахливо. Окрім того, я вважаю, що у нас є ментальні моделі, які просто не працюють для перемоги в чемпіонатах, і це тому, що гравці не відчувають впевненості.»

Також гравець згадав про спробу «розслабитися» перед грою на карті Mirage, проте знову підкреслив важливість форми та менталітету:

«Ми мали хороші шанси, але індивідуальна форма та ментальні моделі не відповідають тому, що необхідно для перемоги в чемпіонатах.»

Мирослав також наголосив, що проблеми команди виходять за межі самого Counter-Strike:

«Я думаю, що справа навіть не в CS. Питання в тому, як гравці сприймають команду, що їм потрібно для перемоги. Люди іноді забувають, що вони мають робити або говорити, щоб виграти, і як вони повинні себе почувати стосовно гри та своїх товаришів по команді. Це головне, це не про те, як ми граємо в CS, це про макро.»

Team Spirit закінчили свій шлях на BLAST Fall Final 2024, програвши команді G2 Esports з рахунком 0:2 за картами.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Boodya
Ну і нафіга це було викладати?