Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 27 вересня 2024, 08:07
10
0

АБАКШИН: «Дуже задоволені, що збірна України вийшла у плей-оф»

Найкращий гравець матчу ЧС проти Афганістану поділився своїми враженнями

| Оновлено 27 вересня 2024, 08:07
10
0
АБАКШИН: «Дуже задоволені, що збірна України вийшла у плей-оф»
УАФ. Даниил Абакшин

Даниіл Абакшин, автор гола збірної України з футзалу у ворота команди Афганістану (4:1) на ЧС-2024 та найкращий гравець матчу за версією ФІФА, підбив підсумки протистояння.

– Після завершення гри, коли вже стало відомо, що ми в плей-оф, у роздягальні зовсім не було емоцій. Чому так, і як ви ставитеся до цього виходу?

– Як ми казали раніше, потрібно йти крок за кроком, і ми йдемо. Якщо говорити про емоції, то, можливо, десь трохи далася взнаки втома. Не можу відповісти за всіх. Але в будь-якому разі ми всі дуже задоволені, що пройшли в плей-оф, і будемо старатися надалі йти крок за кроком.

– Ти доволі добре ввійшов у гру (асист, гол, зароблений пенальті). Узагалі ти пройшов великий, але короткий шлях у цій збірній. І ось тебе визнають найкращим гравцем поєдинку на мундіалі. Які це відчуття для тебе?

– Трішки навіть мурашки по шкірі. Я не можу ці емоції описати. Це дуже мотивує працювати ще більше. Це мрія, яка щодня стає все ближчою й ближчою. Тут – гравець матчу, а що буде далі – подивимося.

– Хочемо ще запитати про епізод із першим голом, а саме – із призначенням пенальті. Було видно, як тренерський штаб після фолу миттєво побіг до рефері брати відеоповтор. Яка твоя думка щодо цього рішення нашого штабу – попросити відеоперегляд моменту?

– Це супер! Тренерський штаб діяв дуже правильно. Я зі свого боку на майданчику підійшов до рефері й перепитав, пенальті це чи ні. Але він відхрестився, а потім після перегляду поставив шестиметровий. Це здорово, що є така можливість і що тренерський штаб прийняв це рішення.

– В 1/8 фіналу ми зіграємо з Нідерландами. Твій дебютний матч на Євро був саме проти цього суперника. Тоді ти казав, що ноги були «кам’яними». Що ти знаєш про цю збірну й що вона собою являє?

– Ноги «кам’яними» були й з Аргентиною. Перші матчі в нас були дещо сумбурні. Я думаю, нам потрібно переглянути ще гру нідерландців із Парагваєм. Я дивився вже їх поєдинок з Узбекистаном. Хороша команда. Вони дуже додали, серйозно піднялися в рейтингах ФІФА та УЄФА. Вони переграли Парагвай, який посів перше місце в тій групі. Думаю, матч буде цікавим.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.