Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Шахи
| Оновлено 25 вересня 2024, 17:48
365
0

НОК і Мінспорту звернулися у МОК з приводу рішення ФІДЕ щодо санкцій для рф

ФІДЕ вивчає можливість допуску до шахових змагань дітей з рф до 12 років

| Оновлено 25 вересня 2024, 17:48
365
0
НОК і Мінспорту звернулися у МОК з приводу рішення ФІДЕ щодо санкцій для рф
Getty Images/Global Images Ukraine

Національний олімпійський комітет України, Міністерство молоді та спорту України та Федерація шахів України звернулися до МОК стосовно ухваленого рішення про проведення консультацій щодо можливого перегляду обмежень для шахових федерацій росії та білорусі про дозвіл дітям до 12 років брати участь у заходах ФІДЕ.

У листі зазначена непохитна точка зору держави, яка вже третій рік потерпає від військової агресії з боку цих двох країн.

У листі йдеться: «Поточні обставини не надають жодних підстав для перегляду обмежень, пов’язаних з шаховими федераціями росії та білорусі, навіть для дітей до 12 років. З початку повномасштабної військової агресії росії було вбито 575 українських дітей, ще 1609 дітей отримали поранення внаслідок дій російської армії. Українські діти щодня перебувають під обстрілами російських ракет і дронів. Вони позбавлені можливості жити нормальним життям, не кажучи вже про участь у спортивних змаганнях».

Україна наполягає на тому, що національні збірні росії та білорусі не мають права брати участь у міжнародних змаганнях під егідою ФІДЕ та представляти свої країни. Адже вся російська та білоруська спортивна спільнота є інструментом державної політики росії та білорусі.

НОК і Мінспорту звернулися у МОК з приводу рішення ФІДЕ щодо санкцій для рф

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.