Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
|
484
1

Форвард збірної України: «Не можемо позбутися совкового хокею»

Чердак оцінив поразки у матчах відбору на ОІ-2026

Форвард збірної України: «Не можемо позбутися совкового хокею»
ФХУ

Форвард Сокола та збірної України з хокею Володимир Чердак проаналізував невдачу команду у матчах фіналу олімпійської кваліфікації, де Україна програла Франції, Латвії та Словенії.

«У суперників вищий загальний клас команди. Адже крім лідерів, інші хокеїсти теж грають у сильних європейських лігах. Так, у французів є Бельмар, Тексьє, Да Коста. Але інші хлопці грають у національному чемпіонаті, в Лізі Маґнус, одній з найсильніших у Європі. Те саме стосується словенців. У них є хлопці з DEL, але кістяк команди складають представники «Олімпії» з Любляни, яка грає в Альпійській лізі, проти команд з Австрії, Італії та Угорщини».

«Натомість у нашому складі було відразу 11 представників чемпіонату України. Так, ми всі цінуємо наш чемпіонат, радіємо, що в час війни він взагалі проводиться і спільними зусиллями намагаємося робити його сильнішим і конкурентнішим. Однак треба дивитися правді у вічі: поки нашій лізі до згадуваних європейських далеко. Ту кількість матчів з найвищою напругою, яку суперники проводять за сезон, ми граємо приблизно два з половиною роки».

«Крім того, ми ніяк не можемо позбутися стереотипів совкового хокею. Олег Шафаренко і в «Соколі», і в збірній нам постійно наголошує, куди краще кинути чи куди краще віддати. Ми не завжди слухаємо, думаємо, що здатні обіграти самотужки. Є таке явище, що далеко не всі представники постсовєцького хокею люблять грати за системою. Але це не чиясь забаганка, а тенденції сучасного хокею», – сказав Чердак.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Головнин
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил