Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 12 вересня 2024, 18:23
189
0

Клуби української Суперліги продовжують готуватися до нового сезону

Три з них за місяць розпочнуть виступ ще й у європейському Кубку Виклику

| Оновлено 12 вересня 2024, 18:23
189
0
Клуби української Суперліги продовжують готуватися до нового сезону
ПВЛУ

Наближається старт чемпіонату України з волейболу серед чоловічих команд Суперліги. Знову після дворічної перерви турнір проводитиме Федерація волейболу України, а не Професіональна волейбольна ліга України. Після того, як Володимир Дубинський склав із себе повноваження президента ПВЛУ, ця організація практично самоусунулася від проведення чемпіонату країни.

Тим часом клуби Суперліги продовжують підготовку до нового сезону. У чоловічому турнірі з різних причин ми не побачимо чинного чемпіона країни дніпровський «Прометей», а також харківську «Юракадемію» та чернівецьку «Буковину». Натомість в елітному дивізіоні виступить хмельницьке «Поділля».

Швидше за все, боротьбу за золоті нагороди у новому сезоні поведуть срібний та бронзовий призери попереднього чемпіонату «Епіцентр-Подоляни» з Городка Хмельницької області та «Житичі-Полісся» (Житомир).

Так, подолян очолив тепер вже екс-тренер «Прометея» Флавіо Гулінеллі. Це сталося зовсім недавно, тому поки що в клубі не повідомляють про нові придбання, а вони до початку чемпіонату, звичайно ж, будуть. Поки що лише можемо повідомити про тих, хто залишив «Епіцентр-Подоляни». Це догравальник Євген Кісілюк, який перейшов до польського клубу Плюс Ліги ГКЗ «Катовіце», а також ще один догравальник Кавого Яоуссіа та ліберо Денис Фомін.

Щодо житомирської команди, то вона помітно зміцнилася, причому в основному колишніми гравцями «Прометея» та «Юракадемії». Тепер за «Житичі-Полісся» гратимуть догравальники Ян Єрещенко та Микита Арбузов, центральні блокуючі Павло Плотник та Олександр Гладенко, діагональний Дмитро Шаповал та зв’язуючий Андрій Стеблецький. Є в колективі й новий легіонер – зв’язуючий Мілош Арсеноскі із Сербії.

Разом із цими клубами, найімовірніше, боротиметься за нагороди чемпіонату і третій учасник Кубку Виклику від України ВК «Решетилівка», який зараз тренує ще один колишній наставник дніпровського «Прометея» та молодіжної збірної України Андрій Левченко.

Наразі ще немає календаря чемпіонату України, але вже відомо, що перші матчі в Кубку Виклику «Епіцентр-Подоляни», «Житичі-Полісся» і «ВК «Решетилівка» проведуть у період з 8 по 10 жовтня.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Вони угробили клуб. Відомо, кому Дніпро-1 не збирається виплачувати борги
Футбол | 12 вересня 2024, 03:02 2
Вони угробили клуб. Відомо, кому Дніпро-1 не збирається виплачувати борги

Свої гроші точно не отримають Імад Ашур та Андрій Русол

Динамо – у плюсі. Transfermarkt оновив вартість гравців УПЛ
Футбол | 12 вересня 2024, 17:11 8
Динамо – у плюсі. Transfermarkt оновив вартість гравців УПЛ

Бражко подорожчав на 2 мільйони євро, Кабаєв – на 1,2 мільйона, Шапаренко – на мільйон

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.