Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 12 вересня 2024, 13:51
574
1

Канело проти Берланги – дивний бій. Але дивитися на це буде цікаво

Сауль потребує зміни підходу до суперників

| Оновлено 12 вересня 2024, 13:51
574
1
Канело проти Берланги – дивний бій. Але дивитися на це буде цікаво
Getty Images/Global Images Ukraine. Сауль Альварес і Едгар Берланга (праворуч)

14 вересня в Лас-Вегасі, США, мексиканський чемпіон WBA, WBO та WBC у другій середній вазі (до 76,2 кг) Сауль Альварес (61-2-2, 39 КО) зустрінеться із пуерториканським претендентом Едгаром Берлангою (22-0, 17 КО). Одночасно дивний і доволі непоганий бій, якщо говорити суто про стилі бійців та емоційну напругу між ними.

Розповідаємо, чому до протистояння більшість фанатів поставилась негативно.

Альварес б’ється, з ким захоче. І це подобається далеко не всім

Канело пройшов шлях від боксера, який виходить проти найкращих, до бійця, який б’ється з тим, з ким захоче, доволі швидко. Ще у 2019 році Альварес зустрічався з габаритним нокаутером Каллумом Смітом та непереможеним Біллі Джо Сондерсом, який стилістично вважався ледь не головною його загрозою – тоді приблизно всі були задоволені.

У цей самий період Альварес піднявся у напівважку вагу та одразу став чемпіоном світу – перемогою над Сергеєм Ковальовим. І нехай тоді багато людей було незадоволено вибором суперника, заперечувати досягнення Канело ніхто не став – все ж чемпіон світу у чотирьох вагових категоріях.

Проте вже згодом, коли зайшли розмови і про те, що Альварес підніметься у крузервейт, і про бій проти Олександра Усика, фанати перестали розуміти до чого це все йде. Так, Усик та Сміт – однакові за зростом та розмахом рук. Але все ж Олександр – супертяж. А Сауль на той момент мав лише перемогу над пенсійним Ковальовим та плани битись проти посереднього чемпіона крузервейту.

Поразка від Бівола стала лише продовженням цієї історії. Історії поєдинків, які не були потрібні. Канело поліз вгору до суперника, який і більший, і свіжий, і стилістично незручний. Програв, але незрозуміло, чи пішло це хоч комусь на користь. Альварес програв у поєдинку, в якому поразка не була чимось дивним. Бівол виграв, але від перемоги над маленьким опонентом нічого особливого не отримав.

Проте найбільше розчарування прийшло до фанатів далі. Спочатку було закриття трилогії з Геннадієм Головкіним. Бій у незручній для казахстанця ваговій категорії у віці, який вже не підбивав думати, що Головкін переможе. Нікому не потрібний поєдинок.

Наступним став британець Джон Райдер. Претендент на пояси Альвареса, зустріч із яким так само особливо нікого, окрім мексиканців та частини британців, не цікавила. Ще й така неочікувано складна для Канело.

Джермелла Чарло теж ніхто не просив. Бій відбувся, Чарло програв – все очікувано. Для чого це було треба, неясно.

Як і поєдинок із Мунгією. Знову не той мексиканець, не та пара. Фанати незадоволені. А все тому, що Сауль постійно обирає когось не того. Не того, кого просить фанатська спільнота.

Весь цей час фанати чекають на Давида Бенавідеса. Настільки довго, що вже сам Бенавідес перебрався в іншу вагову категорію – через те, що не вірить в те, що ця зустріч колись відбудеться.

Так само, як Альварес не хоче говорити про поєдинок проти Теренса Кроуфорда. За словами самого Канело, цей бій для нього нецікавий через те, що американець занадто маленький. І це частково дійсно так – Теренс боксує на дві категорії нижче і навіть там розпочав свій шлях не з простого протистояння. Але чи буде цей бій простим стилістично для Альвареса – величезне питання.

Замість цього ми всі отримуємо протистояння проти Едгара Берланги. Молодого пуерторіканця, який дуже мотивований і не виглядає поки що дуже готовим.

Getty Images/Global Images Ukraine. Эдгар Берланга

Їхні прес-конференції справді веселі. На відміну від дружньо-позитивного тону зустрічей Альвареса та Мунгії, де Хайме здебільшого посміхався, а конфліктував із Саулем його експромоутер Оскар Де Ла Хойя. Цього разу веселить саме Берланга. Багато розмовляє, постійно намагається тиснути на опонента та провокувати.

Це все чудово, але не продається, як класичне протистояння Мексики та Пуерто-Ріко. Все ж це класичне протистояння для професійного боксу, коли завжди було гаряче та цікаво.

Разом з цим, люди розуміють, що це не той рівень. Це поєдинок, в якому молодий хлопець на повну намагається монетизуватися за рахунок вже легендарного візаві. Берланга розуміє, що перемога дасть йому все. Але навряд вірить в перемогу на всі сто.

Хто фаворит?

Букмекери так само не вірять в молодого боксера. На перемогу Сауля Альвареса можна поставити за 1.05. На перемогу Едгара Берланги – 10.50.

Getty Images/Global Images Ukraine. Сауль Альварес

Що може показати Едгар? Фізичну домінацію. Пуерторіканець – один з найбільших суперників Канело в кар’єрі. Загалом це ніколи не було величезною проблемою для Альвареса, якщо не згадати декілька прикладів.

Сергей Ковальов доставляв достатньо проблем супернику, поки не вимахався і не почав пропускати важкі удари. Дмітрій Бівол – взагалі переміг багато у чому завдяки габаритам та вмінню користуватись ними.

Але тут варто бути відвертими. Берланга не вміє боксувати так, як Бівол. Едгар не може підтримувати цю ж саму щільність та багатоударність упродовж усього протистояння.

Чи може Берланга упіймати суперника міцним ударом? Стовідсотково може. Чи допоможе це – теж важливе питання. Адже Альварес чудово тримає удар, а атаки Берланги все ж іноді занадто очевидні. Особливо на фоні того, як досі відчуває все, що відбувається у ринзі, Канело.

Проте бій, ймовірно, все ж буде цікавим. Альварес цікаво боксує проти таких гігантів. Але, на відміну від Мунгії, Берланга проявив зневагу. Тому Сауль бажатиме розправитися з ним найяскравішим способом.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
onco-clown
верю в апсет