Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 10 вересня 2024, 21:43
1350
2

Віталій КОСОВСЬКИЙ: «Нічия буде прийнятним підсумком для обох збірних»

Колишній захисник збірної України оцінив шанси синьо-жовтих в матчі з Чехією

| Оновлено 10 вересня 2024, 21:43
1350
2
Віталій КОСОВСЬКИЙ: «Нічия буде прийнятним підсумком для обох збірних»
ФК Кривбас. Віталій Косовський

Колишній гравець національної збірної України та «Динамо» Віталій Косовський в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився думкою про матч Ліги націй Чехія – Україна:

– Збірна Чехії завжди відзначалася доброю організацією гри й тому розгромна поразка минулого тижня від грузинів стала для мене повною несподіванкою. Втім, в лавах чехів багато досвідчених виконавців, дуже кваліфікований головний тренер, тому, на мій погляд, робота над помилками в Тбілісі вже була проведена, а психологічна рівновага – відновлена.

– В стартовому поєдинку з албанцями українці багато контролювали м'яч, але це якихось вагомих дивідендів не принесло. Можливо сьогодні наша збірна діятиме від оборони, що раніше вважалося її «козирем»?

– Яку тактичну схему брати на озброєння, це прерогатива Реброва та його помічників. Як на мене, головне зіграти так, щоб нівелювати сильні сторони чехів, в яких активні фланги, є агресивність в боротьбі за верхові м'ячі.

– Тоді порадьте, що для цього треба зробити?

– Передусім, ускладнити життя господарям інтенсивністю, високим пресингом, грою на випередження. Це, принаймні, дозволить відсунути гру від своїх воріт.

– Ви акцентували увагу на вмінні чехів діяти на «другому поверсі», але, як показав поєдинок з албанцями, саме це є вразливим місцем нашої збірної.

– Знаєте, матч з Албанією - це вже історія. Думаю, що правильні висновки з тієї невдачі вже зроблені. Тому сподіваюся, що наші хлопці будуть настирливими не тільки на половині поля господарів, а й потішать щільною опікою суперника при верхових єдиноборствах, що сміливіше буде діяти на виходах Анатолій Трубін.

– Сьогодні учасникам протистояння в Празі не можна програвати, а якщо все закінчиться підписанням мирної угоди?

– До речі, це для обох збірних буде прийнятним підсумком. Проте я переконаний, що Сергій Ребров та його колега Іван Гашек будуть налаштовувати підопічних тільки на звитягу, що мотивація в гравців буде максимальна. Буде битва характерів. Тому я й очікую сьогоднішнього поєдинку з нетерпінням.

Раніше відомий український тренер Володимир Шаран поділився своєю думкою з приводу причин поразок України від Румунії від Євро-2024 і від Албанії у стартовому матчі Ліги націй (1:2).

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ros
Нічия, якщо повезе
Lesovij7
Пздц, ничья ещё хуже, либо победа либо Ребров аут