Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
|
155
0

Тренер Запоріжжя: «З появою американців конкуренція в команді виросте»

Валерій Плеханов розповів про підготовку та трансфери команди на сезон Суперліги 2024/25

Тренер Запоріжжя: «З появою американців конкуренція в команді виросте»
Федерація баскетболу України

Головний тренер БК «Запоріжжя» Валерій Плеханов розповів про підготовку та трансфери команди на сезон Суперліги 2024/25.

«Працювати з командою почали 15 серпня, тренувалися на стадіоні та в залі, тепер повністю перейшли на майданчик Палацу спорту "Юність". Для мене літо було насиченим на баскетбольні події. Одразу після сезону в клубі переключився на роботу зі збірною України U-20. Для цієї команди стояло серйозне завдання – вийти в дивізіон "А". Ми його виконали. Дуже радий за всіх хлопців, вони повірили в себе, у всі наші ідеї. Приємно було знову попрацювати зі Станіславом Овдєєнком. Також у нас в штабі був Володимир Кучеренко. Запорука цього успіху – хороша атмосфера в середині колективу між гравцями та тренерами.

Повернувся до Запоріжжя з позитивними емоціями та одразу почали займатися комплектацією клубу. Цей процес був складним. Важко вмовити гравців приїхати до команди з прифронтового міста. Ми не змогли домовитися з трьома гравцями минулого сезону, які були лідерами нашої команди та виходили у стартовій п'ятірці – це Олександр Сізов, Віталій Биков та Роман Морозов. Вони вирішили спробувати свої сили в інших клубах, тому бажаємо їм вдалого продовження кар'єри. Пішли ще кілька молодих хлопців. Залишились у клубі Максим Нікітін, Антон Буц, Андрій Хохоник, Андрій Величко, Ростислав Кабанов та Ілля Дмитренко.

Через те, що більшість стартерів покинули команду, довелося серйозно думати над тим, ким їх замінити. Я запросив кількох хлопців зі збірної U-20. Керівництво в цьому питанні мене підтримало. Так у нас з'явилися Владислав Ніколайчук та Серафим Новіков. Хлопці якісно себе зарекомендували на Євробаскеті, Ніколайчук був капітаном нашої збірної U-20, тому ми одразу знайшли спільну мову. Потім домовилися про трансфер Сергія Скіри. Дуже розраховую на те, що ми зможемо успішно його інтегрувати у нашу систему гри. З "Прометея", який припинив своє існування, ми повернули додому місцевого вихованця Олександра Петренка. Він швидко влився в колектив та зрозумів усі наші вимоги.

Далі потрібно було шукати підсилення на позиції "2-3". Оскільки гравців на українському трансферному ринку не залишалось просто фізично, вперше за останні 3 роки ми вирішили запросити легіонерів. Я особисто шукав гравців під свої вимоги та українські реалії. Було важко, але вдалося. Це молоді американці, які не побоялися приїхати, щоб спробувати свої сили в українській Суперлізі. Сайвон Трейлор – шутер, який в останньому сезоні реалізовував 45% триочкових. Причому кидав він багато. Тепер потрібно, щоб розвивав свої навички тут. Другий легіонер – це Самі Роу. Його позиція "2-1". Розраховую, що з появою американців конкуренція в команді значно виросте, і ми не будемо просідати фізично на третій день баблу, як це було в минулому сезоні.

Щодо подальшої роботи – плануємо у вересні провести чотири спаринги: 7-го та 17-го – на виїзді з "Дніпром", 13-го та 14-го – вдома з "Харківськими Соколами". У цьому сезоні в тренерському штабі працюватимемо удвох з Андрієм Жержеруновим. У нього європейська тренерська ліцензія, керівництво розраховує на його професійні знання та бажання прогресувати».

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.