Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 03 вересня 2024, 13:12
858
0

Іноуе проведе дивний бій. Але сенс у поєдинку проти Дохені є

Чи зможе Ті Джей нав’язати бійку?

| Оновлено 03 вересня 2024, 13:12
858
0
Іноуе проведе дивний бій. Але сенс у поєдинку проти Дохені є
irishexaminer.com. Наоя Іноуе (ліворуч) і Ті Джей Дохені

3 вересня в Токіо, Японія, абсолютний чемпіон світу Наоя Іноуе (27-0, 24 КО) проведе другий захист свого статусу – у поєдинку проти ірландського претендента Ті Джея Дохені (26-4, 20 КО). Дивний поєдинок від Іноуе, який викликає у фанатів більше запитань, ніж розуміння.

Дохені виходить на величезний бій у статусі ветерана боксу. Буде дивно, якщо він досягне хоч чогось серйозного

Наоя Іноуе настільки упевнено став дворазовим абсолютним чемпіоном світу, що тисячі фанатів по всьому світу почали сумніватись. А що, якщо просто суперники японця були ну занадто простими, а не він настільки крутим? Все ж два абсолютних чемпіонства за два роки – це дуже й дуже швидко. Ніхто ніколи не добивався такого і, схоже, не скоро досягне.

Звичайно, зрозуміти, що саме відбувається у легших вагових категоріях, непросто. Там так багато різних боксерів, які змінюють один одного в статусі чемпіона, що може бути незрозуміло – чи це висока конкуренція, чи це загалом невисокий рівень бійців.

У випадку ж Наої все зрозуміло. Він дуже сильний. Причому, ця сила стосується всього – і буквально фізичної сили, і технічної складової.

Іноуе - дійсно хороший боксер, який вміє у ринзі все. Найкраще його хвалить Джервонта Девіс. Американець відзначає, що, якщо ви хочете побачити боксера, який вміє одразу все – треба дивитись саме на бокс Іноуе. Він і сильно б’є, і добре рухається, і однаково добре атакує голову й тулуб. І вміє бити назустріч та контратакувати. І розумно будувати атаки першим номером. Все в нього добре.

І рекорд Наої також хороший. Здебільшого він б’є справді крутих бійців та топів дивізіону, в якому виступає. Причому, суперники можуть бути геть різної формації. Наприклад, Джейсон Молоні та Майкл Дасмаріньяс. Або Емануель Родрігес та Ноніто Донейр. Бійці, які не схожі один на одного за стилем, були побиті, перебуваючи у чудовій формі. Філіппінець взагалі розійшовся у першому поєдинку, згадавши найкращі роки.

Більше того, Іноуе може переживати складні моменти в поєдинках, але не ламається. Наприклад, Ноніто Донейр став найскладнішим випробуванням для японця, бив його жорстко, але все одно програв заслужено. Або Луїс Нері упіймав суперника на старті зустрічі, добившись нокдауну. А у підсумку що? Програв достроково.

Або той самий Стівен Фултон, який був неймовірно слизьким боксером для всіх. А ще мав габарити та швидкість. І цього всього не вистачило для того, щоб перемогти – Іноуе нокаутував і його.

Проте є в Наої й мінус. Іноді в його кар’єрі відбуваються поєдинки, як наступний. Коли суперник дійсно дивно виглядає і ніхто не хоче бачити його у ринзі проти японця.

Таке було деякий час назад. Ім’я тому супернику – Пол Батлер. Так вже склалось, що битися проти нього було треба, щоб завоювати ще один титул. Але сам поєдинок не був цікавим нікому. Він, звичайно, зібрав зал в Японії, але нічого особливого не відбулось. По-перше, Наоя переміг без пригод. По-друге, суперник зробив усе, щоб мінімізувати ризики і відбігатись. Тому і бій пройшов так – ну був та й був собі.

BoxingScene. Наоя Іноуе (ліворуч) і Ті Джей Дохені

Наступне протистояння розглядається так само. Іноуе мав різні варіанти, але обрав протистояння проти претендента Ті Джея Дохені. Ірландця, якому 37 років. Навіщо? Чому?

Причини дійсно є. Як мінімум, Дохені – претендент. Питання, яке варто було б закрити. Також давайте не забувати, що бійці не можуть виступати виключно у мегафайтах. Навіть локальних. Іноді це має бути просто хороший бій. Ті Джей – якраз про це.

Нехай Дохені 37 років, але його статистика в Японії – чудова. Він ніколи там не програвав, виграв всі чотири поєдинки, причому три з них – достроково. І всі вони – за останній час.

Тож Наоя не обрав ноунейма. Те, що ми не дуже знаємо Ті Джея, нічого не означає. Локально він є досить відомим боксером.

По стилю все зрозуміло. Дохені – шульга, який любить середню та ближню дистанцію. Працює там боковими та аперкотами. Впертий та сильний. Ніколи не програвав достроково. Такий собі типовий, сильний боксер. Хороший варіант, щоб фінал поєдинку проти Іноуе не виглядав сухо.

Хто фаворит?

Японець із величезним відривом. На його перемогу можна поставити за 1.05. На Ті Джея Дохені – за 15.00.

Головне питання тут – чи впаде ірландець. З одного боку причин думати, що ні – немає. Стиль Ті Джея натякає, що йому доведеться махатися з Наоєю. Іноуе таке любить. Силові будуть залітати врозріз і мають фінішувати вікового суперника.

З іншого боку, Ті Джей ніколи не програвав достроково. А Наоя все ж не класичний нокаутер, який валить всіх з одного удару. Він просто дуже важко б’є і працює ідеально в голову та тулуб. Тож розбити такого опонента може, а от чи нокаутує одним ударом – цікаво.

Чи може Дохені нав’язати Іноуе бій? Може, як і будь-хто. Чи вийде це на дистанції трьох, чотирьох чи п’яти раундів? Дуже малоймовірно. Одна справа - виграти раунд у японця і зовсім інша - тримати цей темп довго. Поки нікому не вдавалось цього зробити, і Дохені не виглядає тим, хто це все ж зможе.

Тож для чого цей бій? Просто, щоб підтримати активність. Зараз рідко хто так робить. В результаті топові боксери дуже довго сидять без боїв, очікуючи на щось гучне. Іноуе міксує виступи, постійно боксуючи та маючи активність. Та відповідаючи перед претендентами.

Унікальний боксер сьогодення.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мінус 5-та ракетка. Визначено ще дві чвертьфіналістки на US Open 2024
Теніс | 02 вересня 2024, 21:10 2
Мінус 5-та ракетка. Визначено ще дві чвертьфіналістки на US Open 2024

Кароліна Мухова пройшла Жасмін Паоліні, Джессіка Пегула здолала Діану Шнайдер

Відомий термін дії контракту, який Лунін у Реалі відхилив
Футбол | 03 вересня 2024, 08:34 8
Відомий термін дії контракту, який Лунін у Реалі відхилив

Мадридці розраховували на перепідписання українця

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.