Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 02 вересня 2024, 01:08
14
0

ВАН ЛЕУВЕН: «Я люблю, щоб моя команда грала з м'ячем»

Коуч Металіста 1925 розповів, як пройшов перший тиждень його роботи

| Оновлено 02 вересня 2024, 01:08
14
0
ВАН ЛЕУВЕН: «Я люблю, щоб моя команда грала з м'ячем»
ФК Металіст 1925. Патрік ван Леувен

Головний тренер Металіста 1925 Патрік ван Леувен розповів, як пройшов перший повноцінний тиждень його роботи в Металісті 1925 – над чим працювали, чи вдалося вивчити суперника та яку гру він прагне бачити у виконанні своєї команди за ідеальних умов.

– Розкажіть, будь ласка, над чим працювала команда цього тижня?

– На цьому тижні, як і з перших днів моєї роботи в Металісті 1925, ми працювали над тим, як я люблю грати. Мова йде про контроль м'яча, атаки через фланги, прагнемо вибудувати свій футбол. Тож усі, футболісти і тренерський штаб, працювали разом над цими складовими весь тиждень.

– Наскільки вам уже вдалося познайомитися з командою?

– Щодо знайомства з командою, то імена та прізвища всіх гравців я уже знаю. З цим усе нормально. Ми познайомилися з усіма футболістами, як на полі, так і за його межами. Будемо далі вже більш якісно готуватися до кожного матчу.

– Як оцінюєте стан команди?

– Якщо казати про фізичний стан, то команда дуже добре працювала цього тижня. Футболісти багато та добре грали в футбол, при цьому дуже багато рухаючись з м'ячем та без м'яча. Я думаю, що їм уже стало легше виконувати вправи та вимоги, які вони включають.

– Який стиль гри в ідеалі ви хочете бачити у виконанні команди?

– Я люблю, щоб моя команда грала з м'ячем – це той стиль гри, який я хотів би бачити. А забезпечити це можна завдяки організації гри, щоб вся команда постійно брала участь у грі. Не має бути такого, щоб один чи два гравці вирішували долю матчів, вони мають все робити разом, разом працювати в захисті, разом в атаці та разом вирішувати долі матчів.

– Ви маєте великий досвід роботи в українському футболі, але то була УПЛ. Зараз це Перша ліга, чи вдалося підготуватися якісно до наступного суперника?

– Та ні, я знаю всі команди. Скільки років я стежив за Прем'єр-лігою, стільки років я стежив і за Першою лігою, знаю, що відбувається в цих чемпіонатах. У кожній країні, де я працював, хоч це Нідерланди, Ізраїль чи Україна, Перша ліга – це завжди інший стиль футболу. Часто команди більше покладаються на фізику. Те, що я бачу в Україні – всі команди намагаються грати в футбол. Це нам підходить.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.