Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Паралімпійські ігри
| Оновлено 28 серпня 2024, 20:44
798
1

Її вважали військовою. Українським паралімпійцям забороняли форму мілітарі

Збірна України представила комплекти форм для Паралімпійських ігор 2024

| Оновлено 28 серпня 2024, 20:44
798
1
Її вважали військовою. Українським паралімпійцям забороняли форму мілітарі
НПК України

Збірна України презентувала комплекти форм, у яких буде представлена на Паралімпійських іграх 2024 у Парижі. Відео презентації форм опублікував очільник Національного паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич.

Україна стартує на Паралімпійських іграх 2024 у четвер, 29 серпня. Ввечері 28 серпня відбудеться церемонія відкриття, участь в якій візьмуть й українські паралімпійці.

Напередодні старту на Паралімпійських іграх збірна України визначилася з кількома комплектами форми: офіційною (парадною) та спортивною. Крім класичних жовтого та синього кольорів, а також білого, в яких українські паралімпійці були представлені на попередніх Паралімпіадах, була презентована також форма, яка містить зелений колір.

На прес-конференції перед презентацією форми президент НПК Валерій Сушкевич звернув увагу на наявність зеленого кольору на формі збірної України. Його очільник НПК схарактеризував як захисний, відзначивши, що форма виконана у мілітарі дизайні:

«Ми будемо не зовсім у спортивній формі. Коли ми затвердили дизайн цієї форми, її кольори... Вперше на парадній формі українських паралімпійців з'явилися не лише жовтий і блакитний кольори, але й колір наших солдатів, воїнів – зелений, такий «захисний». Він виглядає як мілітарі, і дизайн форми дуже схожий на форму воїнів. Вважаю, що це не військова форма, але вона багато про що говорить. Ми приїхали сюди не на фестиваль спорту, не лише боротися за чисто спортивне свято, але й за мир. Той, хто живе в Україні, зрозуміє, чому ми обрали таку форму. З перших хвилин Паралімпіади, я сподіваюся, українське суспільство побачить.

Форму паралімпійської збірної України з зеленим кольором до останнього не хотіли затверджувати через те, що її вважали військовою.

Валерій Сушкевич: «Нам не давали затвердити цю форму – сказали, що вона військова. Що там, крім жовтого і блакитного, є захисний колір, що схожий дуже на військову форму. Ми, в принципі, заперечували це».

Окремим елементом на формі збірної України на Паралімпійських іграх є мапа країни у міжнародно визнаних її кордонах, включно з Кримом та Донбасом. Під час презентації форми Сушкевич повідомив, що цей елемент також забороняли помістити на неї, однак у підсумку Національному паралімпійському комітету вдалося досягти домовленості щодо того, щоб карта України з'явилася на формі збірної.

Паралімпійські ігри 2024 відбудуться у Парижі з 28 серпня до 8 вересня. Україна буде представлена на Паралімпіаді 140 атлетами, які будуть змагатися у 17 видах спорту.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Привіт, Ліга Європи. Динамо зуміло лише зіграти внічию із Зальцбургом
Футбол | 27 серпня 2024, 23:55 231
Привіт, Ліга Європи. Динамо зуміло лише зіграти внічию із Зальцбургом

Божевільна самовіддача, на жаль, не допомогла киянам потрапити до Ліги чемпіонів

ОФІЦІЙНО. Кривбас продав за кордон ключового гравця за 1 мільйон євро
Футбол | 28 серпня 2024, 16:19 9
ОФІЦІЙНО. Кривбас продав за кордон ключового гравця за 1 мільйон євро

Прінс Аду став гравцем «Вікторії» Пльзень

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Nick.Grabowski
Правильно зробили. Коли була війна в Афганістані ... щось не було видно українців, які рішуче виступили проти окупації Афганістану на Олімпіаді-1980.
Коли була війна в Молдові, Грузії, Лівії, Сирії, Іраку, Грузії - ніяких протестів від українців, ніяких закликів до МОК чи міжнародних організацій (зокрема спортивних) на підтримку молдован, грузин, лівійців, сирійців, іракців. А тут бачте які, повстали проти несправедливості.