Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Літній чемпіонат світу
| Оновлено 25 серпня 2024, 11:27
140
0

ГОРОДНА: «Дуже хвилювалася перед стартом спринтерської гонки»

Українка виборола бронзу в спринті на ЧС-2024 з літнього біатлону

| Оновлено 25 серпня 2024, 11:27
140
0
ГОРОДНА: «Дуже хвилювалася перед стартом спринтерської гонки»
Український біатлон

Українка Олена Городна провела відмінну спринтерську гонку і виборола бронзову медаль чемпіонату світу 2024 з літнього біатлону, після чого поділилася враженнями:

– Олена, вітаю вас із медаллю! В минулому році у гонці переслідування ЛЧС ви здобули нагороду, от зараз у вас бронза, які відчуття після цього спринту?

– Щиро дякую за привітання! Ця медаль для мене, як нагорода за всю роботу, яка була зроблена. Звісно, ще є куди рости, та бачу, що все ми робимо вірно.

– Наскільки ви задоволені своїм виступом, та що там сталося під час другої стрільби?

– В цілому, я задоволена своєю гонкою, звісно, що завжди хочеться кращого. Не все вийшло ідеально, є багато моментів, над якими потрібно ще працювати. Зі стрільбою дуже прикро, просто не справилася із хвилюванням. І розумію, що це також важливо, і над цим потрібно працювати.

– Як себе фізично почуваєте, по трасі досить гарно працювали, особливо на останньому колі, адже саме там ви вибороли бронзу?

– Дуже хвилювалась перед стартом, тому що гонка суперспринту для мене була невдалою. Із стрільбою не справилася зовсім, ходом почувалася досить складно. Тож було хвилювання щодо спринтерської гонки. Дуже рада, що була у кращому стані і зуміла здобути нагороду.

– Яку інформацію вам давали тренери на останньому колі, та де ви винайшли сили, щоб так потужно фінішувати?

– Так, по всій трасі стояли тренери, давали інформацію, корисні поради. Дякую кожному. Коли вийшла після штрафного кола на трасу, то тренери підказали, що до третього місця майже 10 секунд, тож потрібно боротися, старатися, пробувати наздоганяти. Тож думок багато не було, просто хотіла поборотися, віддавала всі сили.

– У день Незалежності ви розділили подіум із подругою по команді, три українки потрапили у топ-6, які відчуття зараз?

– Не передати словами, як це приємно, ще й в такий день. Ще й два роки поспіль нагороди: у минулому році в Брезно-Осрблі, сьогодні тут. Шкода, що тільки бронзова медаль. Було б добре, як би я, або будь-хто з команди здобув би перше місце, лунав би гімн України. Це було б ідеально. І все ж дуже рада, що так все вийшло. Хочу подякувати Збройним силам України, всім нашим захисникам та захисницям, що ми маємо можливість тут змагатися, і, можливо, своїми результатами радувати їх.

– Далі гонка переслідування, як будете перезавантажуватися?

– Зараз зроблю заминку, а ввечері мабуть буде невеличке тренування. Головне морально себе налаштувати та не робити ніяких помилок, зробити аналіз гонки та помилок, щоб далі їх не повторити і показати все, на що я готова.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.