Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Спортивна гімнастика
| Оновлено 27 серпня 2024, 16:58
78
0

Українська спортсменка Вероніка Габелок: Шлях до професії мрії

Спортивна акробатика

| Оновлено 27 серпня 2024, 16:58
78
0
Українська спортсменка Вероніка Габелок: Шлях до професії мрії

"Свою професію, як циркова артистка, я не сприймаю за роботу, я просто продовжую робити те, що мені справді подобається і приносить задоволення!" - ділиться враженнями чемпіонка і нинішня виконавиця головних ролей у поставках найвідоміших цирків світу, Вероніка Габелок.

Перший кастинг молодої спортсменки пройшов у 15-річному віці у місті Вінниця для всесвітньо відомого цирку "Cirque du Soleil", на який запросили і відібрали найкращих спортсменів України, Вероніка була однією з перших у послужному списку.

"Cirque du Soleil" - є канадською компанією та найбільшим сучасним цирковим продюсером світу.

Творіння компанії отримали безліч призів і відзнак, зокрема три премії Drama Desk Awards, сім Primetime Emmy Awards, кілька премій Gemini Awards, Daytime Emmy Award, Juno Award і зірку на Голлівудській алеї слави. У 2000 році Cirque du Soleil був удостоєний премії Національного центру мистецтв, супутньої нагороди General Governor's Performing Arts Awards, а 2002 року його ввели в Канадську алею слави.

Після зустрічі з професіоналами, які підкорили молоду спортсменку, як граційно комбінують демонстрацію фокусів, пантомімими, клоунади, репризи, виняткових здібностей, часто пов'язаних із ризиком (фізична сила, акробатика, еквілібрістика), що дає їм змогу створювати захопливі й неймовірні виступи, привертаючи увагу та захоплення публіки. Саме тоді у юної акробатки з'явився азарт і прагнення до нових вершин у світі циркового мистецтва. Мрія про велику сцену з наполегливою працею і самовідданістю незабаром стала реальністю.

Варто зазначити, що до моменту співпраці зі всесвітньо відомим цирком, Габелок Вероніка вже була визначною акробаткою у світі професійного спорту і посідала почесне місце в списку найкращих акробатів України. За плечима юної спортсменки стояв 11-річний досвід у спортивній акробатиці, наявність найвищого звання - Заслуженого майстра спорту України, що ще раз доводить про впливове становище чемпіонки у світі спорту. Вероніка є володаркою близько 60 нагород, з яких 35 - золотих медалей, 11 - срібних і 7 - бронзових. Дуже серйозні досягнення юної акробатки у професійній кар'єрі! Вона шестиразова Чемпіонка України, 12-разова Чемпіонка Міжнародних змагань, Чемпіонка інтернаціональних змагань, дворазова Чемпіонка Всеукраїнського турніру, фіналіст Чемпіонату світу в Парижі (2014 рік), фіналіст Чемпіонату світу в Китаї (2016 рік), фіналіст Чемпіонату Європи в Польщі (2017 рік), будучи у складі Національної збірної команди України.

У квітні 2018 року, побачивши оголошення про кастинг на майбутній контракт до Південної Америки, юна дівчина довго не думаючи зібрала маленьку валізу і вирушила до Києва.

Тривалість кастингу становила 3 дні та щоденна репетиція по 10 годин, що включала демонстрацію своїх професійних навичок, вивчення нових постановок та акторську майстерність. Молода спортсменка покинула стіни рідної домівки в досить юному віці. Уже в 17-річному віці під час літніх канікул, Вероніка вирушила у свій перший тримісячний гастрольний тур до держави Південної Америки з цирком "Classico".

Габелок Вероніка була наставлена одним із найкращих режисерів України. Пропрацювала понад 5 років у трупі "Bingo", створена 1996 року в Києві (Україна), Іриною Герман. "Bingo" - є всесвітньо відомою командою артистів цирку та естради. Протягом 27 років стиль "Bingo" підкорював публіку і журі в таких знакових місцях, як цирковий фестиваль "Monte-Carlo", знаменитий цирк "Roncalli" в Німеччині, Королівський палац у Франції, німецький цирк "Krone" і сцену американського цирку "Vazquez".

Трохи згодом Вероніці було надано можливість займати лідируючу роль на святкуванні 100-річчя одного з найбільших цирків Європи "Krone". Цирк має намет на 5000 осіб. У 2018 році за 21 день 17-річною артисткою було виконано 30 шоу для більш ніж 100 000 людей.

Вероніка зіграла найважливішу і незамінну роль в успішній постановці шоу. Артистка, яка виконує складні акробатичні трюки, привела в захват глядацький зал під час виконання найважливішої частини шоу - "Opening". Навички спортивної акробатики посприяли майстерно виконувати найскладніші елементи виступу. Як результат її майстерність задала тон усьому шоу, зробивши "Відкриття" захопливим і незабутнім моментом для всіх присутніх. Точність, сила і художній вираз Вероніки принесли на сцену унікальну енергію і драйв, піднявши загальний рівень постановки і залишивши незабутнє враження на глядачів.

Цирк Krone - заснований Карлом Кроне в німецькому Мюнхені 1919 року. За століття цирк став визнаним у всьому світі. Видатний успіх був заснований на принципі "підприємницький дух, любов до тварин і абсолютна серйозність". Це правило зберігалося протягом усієї славної історії сімейного цирку Кроне.

Jana Mandana Lacey-Krone є теперішнім директором цирку "Krone" і займає шановане становище в цирковому світі, яка особисто підписала контракт з Габелок Веронікою для подальшої співпраці.

Далі була тижнева подорож до Монте-Карло для виступу у відомому цирку-шапіто Фонв'єй. У глядацькому залі були присутні експерти в індустрії цирку, де щорічно відбувається один із найпрестижніших заходів на світовій цирковій арені, що збирає найкращих циркових артистів із різних країн. Головним глядачем для якого виступала Габелок Вероніка була Принцеса Монако Стефанія. Протягом двох днів під куполом шапіто Фонв'єй розгортається захоплююче шоу. Акробати, дресирувальники, повітряні гімнасти, клоуни щорічно готують для глядачів яскраву виставу.

Далі Вероніка почала підкорювати серця Американської публіки у 2020 та 2021 році подорожуючи різними штатами з цирком "Vazquez", а саме: Нью-Джерсі, Нью-Йорк, Пенсильванія, Вашингтон, Джорджія, Іллінойс, Коннектикут, Массачусетс, Меріленд, Північна Кароліна, Техас, Флорида тощо.

Американському цирку "Vazquez" вже понад 55 років і розрахований на 2500 глядачів. Засновниками цирку є: Jose Guillermo, Rafael Vazquez, Aurora Vazquez, Antonia De Vázquez. Сучасний Circo Hermanos Vazquez заснований у США, режисерами якого є Guillermo Jr, Jose, Ramon і Aldo Vazquez.

За 10-місячний тур Вероніка виступила в 410 шоу в 15 різних штатах Америки. Програмою постановки був нинішній директор французького цирку Cirque d'Hiver Bouglione. Після першого туру 2020 року і чудової роботи на арені американського цирку, Вероніці надали можливість від директора Ramon Vazquez виконувати провідну роль у наступному неймовірному шоу, яке вирушало у свою подорож у березні 2021 року.

У 2022 році завдяки великій компанії "Vazquez" та її багаторічному досвіду, піднесла молодій артистці можливість лідирувати в новому сучасному й захопливому шоу в американському цирку "Flip", створеному сім'єю Vazquez. Американська публіка була в захваті від виступу Вероніки і від її майстерності спортивної хореографії, тому підтвердження - гучні овації та оплески.

У вересні 2023 року сцена найкращого вар'єте в німецькому Бохумі під назвою "Et Cetera" зустрічала талановиту артистку з України для участі в шоу програмі "Wat Willse Woanders?". Завдяки повній довірі та координації своїх власних рухів, Вероніка досягає успіху у створенні унікальних фігур. Виконання сили, краси, балансу тіла і жіночності, яке торкається серця німецької публіки.

"Et Cetera" - це захопливе "dinner show" приводить глядачів у феєрію, тішачи унікальною та енергійною виставою, сповненою хвилюванням і гострими відчуттями.

Тим часом, Variete et cetera є однією з найважливіших культурних інституцій у районі Рура та однією з головних адрес для різноманітності та живих розваг. Засновники: Jörg Richter, Silvia та Ronny Cabello. Прем'єра першого гостьового виступу трапилася 1992 року і відтоді знамените Variete et cetera продемонструвало понад 50 незабутніх шоу для тисячі людей.

На початку 2024 року Американська публіка знову зустрічала неперевершений акробатичний виступ у цирковому шоу "Mr. Swindle's Peculiarium" - чергову ключову роль займала Габелок Вероніка.

The Great Mr. Swindle's Traveling Peculiarium и Drink-Ory Garden - це оригінальне виробництво Salto Entertainment of Florida,

розважальної групи з багаторічним досвідом виробництва живих сімейних розваг. Виробництво і виступи Salto Entertainment включають мотоциклетне божевілля і повітряні гімнасти. Salto Entertainment належить і управляється Еллісон Блей та Іваном Еспаньєю, чия сім'я нещодавно була введена в цирк "Кільце слави" в Сарасоті.

Коло Арманда, що відзначає їхній значний внесок у мистецтво і культуру цирку серед багатьох інших неймовірних ікон, таких як P.T. Barnum The Ringling Bros.

Спеціально для цього шоу Вероніка склала новий вражаючий акробатичний номер з виконанням складних трюків, написала авторську пісню, а також сконструювала новий надзвичайно красивий костюм.

Акробатичний номер був представлений фінальним завершенням циркового шоу "Mr. Swindle's Peculiarium" протягом трьох місяців для 600 глядачів, присутніх на кожному концерті за участю артистів світового класу. Загалом за тримісячний тур по Флориді відвідало близько 60 000 глядачів.

Габелок Вероніка продемонструвала свою багаторічну акробатичну працю на першому Міжнародному фестивалі циркового мистецтва в м. Алмати (Казахстан) "ALMATY CIRCUS FESTIVAL".

Фестиваль розпочався 26 липня і тривав до 27 серпня 2023 року в

знаменитому Казахському державному цирку. У міжнародному заході брали участь найвидатніші артисти з 15 країн світу, зокрема Німеччини, В'єтнаму, Ефіопії, Якутії, України, Білорусі, Росії, Великої Британії, Литовської Республіки, Чехії, Узбекистану, Киргизстану, Таджикистану та, звісно, Казахстану.

Тільки за іменами спікерів прес-конференції можна зрозуміти рівень професіоналізму організації заходу. На неї було запрошено: Антоніо Джіарола - режисера-постановника циркових шоу, президента ANSAC (Національна асоціація циркового мистецтва) і CEDAC (Центр документації та освіти з циркового мистецтва в місті Верона), арт-директора Proeventi (Італія), Петера Фекете - директора центру циркового мистецтва та Столичного цирку Будапешта (Угорщина), Бахтієра Рахматуллозода - заслуженого артиста Таджикистану та багатьох інших.

На минулому фестивалі "ALMATY CIRCUS FESTIVAL" було продано понад 2200 квитків на кожне циркове шоу, що само по собі є показником колосального інтересу публіки до цієї унікальної події. Особливу увагу як глядачів, так і світових експертів привернув виступ української акробатки Вероніки в номері Duo hand to hand "Irina and Veronika", який став справжнім втіленням сучасного акробатичного мистецтва.

Номер, виконаний дуетом "Irina and Veronika", є чимось більшим, ніж просто демонстрація фізичної сили і гнучкості. Це справжнє високе мистецтво, де ризик акробатів поєднується з акторською майстерністю та надскладною хореографією, створюючи на арені атмосферу захоплення і напруженого очікування. У програмі номера були представлені найрізноманітніші акробатичні елементи, які вразили публіку своєю складністю і віртуозністю. Наприклад, трюк "спринт в одній руці з переходом у прапор з опусканням у кут", тривалістю 30 секунд, викликав шквал оплесків і захоплених криків із залу. Інші елементи, як от "горизонт на горизонті", "кут у нозі з переходом у стійку" та "краб з переміщенням у різні положення", у виконанні Вероніки Габелок продемонстрували еволюцію акробатичного мистецтва і талант головної виконавиці шоу.

Варто зазначити, що саме Вероніка Габелок, завдяки своєму багаторічному досвіду і професіоналізму світового рівня, зіграла ключову роль у цьому номері. Її участь у фестивалі не тільки додала колориту, а й стала однією з причин, чому глядачі, чимало з яких спеціально приїхали з різних куточків Казахстану та зарубіжних країн, прагнули потрапити на шоу, щоб побачити її виступ наживо. Вероніка, яка вже давно завоювала визнання у світовій акробатичній спільноті, знову довела, що її майстерність і талант піднімають її серед найкращих у своїй спеціальності та в глобальному акробатичному й цирковому мистецтві.

Фестиваль "ALMATY CIRCUS FESTIVAL" став знаковою подією в культурному житті країни, а виступ Вероніки Габелок - його безсумнівною перлиною, що назавжди запам'яталася глядачам і залишила глибокий слід в історії циркового мистецтва.

Вероніка наголошує: "Життя на манежі сповнене певних складнощів, вимагаючи самозабутньої віддачі та щирої любові до своєї справи. Тільки так артист може стати справжньою зіркою на манежі та закохувати в себе і свою справу протягом довгих років".

Автор: Лія Матвієнко

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Велоспорт. Бірюкова – у топ-30 групової гонки на чемпіонаті світу
Інші види | 28 вересня 2024, 18:54 0
Велоспорт. Бірюкова – у топ-30 групової гонки на чемпіонаті світу

Лотте Копеккі захистила свій титул

Криза у Шахтарі: Матвієнко на колінах, Пушич читає мантри про якість гри
Футбол | 28 вересня 2024, 09:45 82
Криза у Шахтарі: Матвієнко на колінах, Пушич читає мантри про якість гри

Олексій Сливченко наполягає, що з таким підходом до справи шансів на чемпіонство «гірники» не мають

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.