Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 18 серпня 2024, 13:54
1482
2

Дерев’янченко програв Мбіллі. Хоча цього не мало статись

Сергій міг і перемогти, якби не випадок

| Оновлено 18 серпня 2024, 13:54
1482
2
Дерев’янченко програв Мбіллі. Хоча цього не мало статись
Top Rank

У ніч на 18 серпня у Квебеці, Канада, відбувся поєдинок між українським боксером Сергієм Дерев’янченком та французом Крістіаном Мбіллі. Черговий досить великий бій Сергія, на який варто було звернути увагу. Поєдинок у головному протистоянні вечора проти молодого опонента за другорядні пояси. Більше того – за бій проти Сауля Альвареса, на який міг би претендувати переможець.

Головне питання перед боєм – чи не втратив з віком Сергій забагато. Ми точно отримали відповіді на всі запитання

Сергію Дерев’янченку 38 років. Його супернику 29 років. І це вже викликає питання. Безумовно, Сергій не провів забагато професійних боїв, щоб втратити здоров’я. Проте, у 38 років тримати ту ж форму, що й раніше, непросто.

Але це була не головна проблема. Інша – фізична форма Крістіана Мбіллі. Його фізична форма – перша та головна перевага. Француз боксує дуже активно. Атакує, багато б’є, працює виключно силовими. Побудова та продовження його атак відбувається виключно через акцентовані, важкі удари.

Боксувати проти таких опонентів фізично непросто. Щоб зупинити його, треба постійно працювати назустріч та бути активним на ногах. Або бути готовим відповідати ударом на удар, робити це з раунду до раунду та буквально битись.

І Дерев’янченко у найкращій своїй формі вміє працювати і так, і так. І битись, відповідаючи ударом на удар. І працювати технічно. Причому міксувати це між собою. Це було доведено у багатьох топових протистояннях, у тому числі проти майстрів рівня Головкіна та Джейкобса. Мбіллі на їхньому фоні - все ж більш простий боєць. На фоні Геннадія Головкіна так точно. Але з Головкіним бій був п’ять років тому, тож знову проблема і питання було у цьому – у віці Сергія.

Попередній поєдинок Дерев’янченка показав, що він є абсолютно стабільним у своїй фізичній формі. Може і рухатись, і достатньо кількісно бити, і вправно атакувати поверхи. Проте, одна справа - битись проти Вона Александера і зовсім інша – проти молодого та страшенно сильного Крістіана Мбіллі.

Як показав бій – ноги Дерев’янченка на місці. Все завдяки безупинній роботі, дисципліні і підтриманню активності поза боями. З перших секунд Сергій почав рухатись довкола суперника та дуже вправно рухатись від атак опонента на ногах.

Все ж рівень боксу українця навіть у 38 років відчувається на фоні Мбіллі сильно вищим. Разом з цим, було очевидно, що у цьому віці Сергій вже не може видавати необхідну швидкість для контратак такого суперника. Тож треба було брати кількістю та таймінгом.

Звичайно, сперечатися з молодим, сильним опонентом, який постійно йде вперед, складно. Але протистояння виглядало непогано, поки не сталась травма.

Наприкінці четвертого раунду Сергій завдавав удару, рефері спробував зупинити удар та зачепив його лікоть. Чи то через це, чи то через те, як рука Сергія з’їхала з блоку Мбіллі, але травма сталась.

Дерев’янченко травмував біцепс, після чого не міг бити передньою рукою. Ні боковим, ні джебом, ні підтримувати комбінаційну роботу. Фактично, п’ятдесят відсотків роботи Сергія пішло, бо він не міг використовувати руку, як треба.

Взагалі, Дерев’янченка можна було знімати вже тут. Битись проти настільки молодого, сильного суперника з однією рукою вкрай непросто. І про це просив тренер Сергія. Але українець відмовився.

Дерев’янченко продовжив працювати. Передня рука працювала погано, українцю було явно боляче нею завдавати удари. Але правий боковий, аперкот та прямий заходили добре. Епізодично Сергій навіть пробивав так, що суперник був близький до того, щоб його почало штормити від влучань.

Проте в цілому Мбіллі був результативнішим. Діставав боковими, оверхендами, силовими. Користувався тим, що опонент не може використовувати стопінг. І переміг заслужено.
Один суддя віддав Крістіану всі раунди – 100-90. У другого Сергій виграв один раунд – 99-91. У третього – два раунди з рахунком 98-92.

Що далі?

Top Rank

Крістіан Мбіллі розраховує на зустріч із Саулем Альваресом. По-перше, про це говорив промоутер француза Боб Арум. На це ж натякав і сам Крістіан після поєдинку:

«Зараз я готовий до великих боїв. Я хочу бути чемпіоном світу. Я знаю, що буду найкращим. Щоб бути найкращим, я повинен перемогти найкращих.

І найкращий зараз… Я не хочу називати жодних імен. Але всі знають, хто номер один. Я хочу свій бій з номером один», – сказав Мбіллі.

Але Крістіан зараз не опонент номер один для Сауля. Проте визначити, хто є головним суперником для Альвареса після Берланги, неможливо, бо мексиканець сам вирішує, що буде далі.

Для француза це вкрай важливий бій. В Канаді, де він відбоксував більшість кар’єри, на головний поєдинок в кар’єрі просто зараз, не зібралась навіть повна зала. А велика частина зали була українською діаспорою.

А що Дерев’янченко? Йому знову не пощастило. Не склалось перемогти і в цьому важливому поєдинку. І, на жаль, реваншу навряд варто очікувати – Мунгія теж не захотів вдруге виходити на Сергія, який його побив. Навіщо це робити Мбіллі, який мав проблеми проти боксера, що не мав однієї руки.

Сергій все ще в повному порядку і має бажання змагатись. Не дивуйтесь, якщо наступний поєдинок Дерев’янченко знову матиме у гучних вечорах проти крутих опонентів.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сміх
Насправді не все так кольорово. Бо навіть до 4 раунду Сергій по очках пролітав. За рахунок чого більш віковий боксер мав переламати хід бою - я не знаю.
SlavaUkraini56
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил