Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 12 серпня 2024, 14:02
393
0

Олександр КОСЕНКО: «Віддамо всі сили для здобуття медалей ЧС»

Головний тренер збірної України з футзалу – про підготовку до світової першості

| Оновлено 12 серпня 2024, 14:02
393
0
Олександр КОСЕНКО: «Віддамо всі сили для здобуття медалей ЧС»
АФУ. Олександр Косенко

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко розповів про підготовку команди до чемпіонату світу напередодні НТЗ у Португалії.

– Збірна України завершила цикл відбору на чемпіонат світу-2024. Перемогли в групах основного й елітного раундів і напряму здобули путівку на мундіаль. Як ви оцінюєте загалом виступ нашої збірної у відбірному циклі ЧС-2024? Та чи задовольняє вас той рівень гри, який демонстрували ваші підопічні?
– Думаю, що ми виграли і першу, і другу відбірні групи, тому задоволені цим результатом. Завжди треба прагнути, покращувати гру, бо всі збірні прогресують, поліпшуються. І ми – не виняток, ми теж прагнемо поліпшуватися. Будемо намагатися робити це й надалі.

– Сезон-2023/2024 вже закінчився, а 2024/2025 ще не розпочався. Проте вже з 12 серпня стартує навчально-тренувальний збір. 14 вересня – офіційний старт чемпіонату світу. Чи вистачить вам цього часу, щоб збірна була в гарному тонусі напередодні турніру?
– Я сподіваюся, що вистачить. Ми самі ухвалили таке рішення, і прийшли до такого висновку, що нам буде достатньо цього часу, аби гарно підготуватися. До чемпіонату світу в нас будуть як мінімум п’ять спарингів, тому вважаємо, що вистачить цього часу, аби добре підготуватися.

– У межах НТЗ збірна України зіграє з Португалією, Коста-Рікою та Кубою. Також заплановані ще матчі, про які буде оголошено пізніше. Як вам підбір суперників для підготовки?
– Вважаю, що це для нас гарні суперники. Може здатися, ніби Куба й Коста-Ріка на папері виглядають не дуже сильними, проте кожна збірна має як мінімум п’ять-шість виконавців дуже високого рівня. Португалія, звісно, – чемпіон світу. Мені подобається підбір суперників. Дуже корисні ці ігри, і під наших суперників у групі на ЧС, Анголу й Афганістан, вони добре підібрані.

– Як ви плануєте адаптувати команду до кліматичних і часових умов Узбекистану?
– Ми з 1 вересня будемо в Казахстані, він поруч з Узбекистаном, тому, думаю, нам вистачить часу для адаптації. Саме тренуваннями в Казахстані плануємо підготуватися до умов в Узбекистані та до наших матчів на ЧС.

– Чи є у вас плани на випадок травм ключових гравців під час НТЗ?
– Так, є резервні гравці, яких ми будемо залучати, якщо, не дай Бог, хтось отримає травму. Є в нас в арсеналі запасні гравці. На цей випадок ми будемо готові.

– Середній вік гравців, яких ви викликали зараз на НТЗ, становить 28,6 років. Як вважаєте, це гарне співвідношення досвіду й молодості?
– На мій погляд, це найкращий показник. 28 років – це коли вже є досвід, і ще є сили. Це гарний вік для гравців, щоб проявити себе та показати все, на що вони здатні.

– Разом із чоловічою збірною вирушить головний тренер жіночої збірної – Олег Шайтанов. Яку роль буде виконувати Олег Миколайович на цьому зборі та безпосередньо під час турніру?
– Ми дуже раді, що він буде з нами в штабі, хотіли цього. Олег Миколайович буде займатися аналітичною роботою, відеоматеріалами, він дуже на цьому розуміється. Він – футзальна людина, тому ми дуже раді такому поповненню в нашому штабі.

– Що, на вашу думку, може стати ключовим фактором гарного результату для збірної України на чемпіонаті світу?
– Підготовка, мікроклімат у збірній. Це найголовніші складові. Тому будемо все робити, аби підготувати хлопців, щоб вони були в гарному тонусі й гарному настрої.

– Який результат на ЧС-2024 буде успіхом для нашої збірної?
– Хочу, щоб ми вигравали кожен матч. Я дуже часто стикався з тим, що коли щось озвучуєш, то не завжди це добре. Скажу лише одне: будемо намагатися і віддамо всі сили в кожній грі для здобуття медалей чемпіонату світу, але будемо налаштовуватися саме на кожну гру й не дивитися далеко вперед. Будемо фокусуватися на кожній наступній грі, – сказав Косенко.

Фінальний турнір чемпіонату світу з футзалу 2024 року за участі збірної України в період із 14 вересня до 6 жовтня відбудеться в трьох містах Узбекистану – Андижані, Бухарі й Ташкенті. До заявки на ЧС-2024 потраплять 14 виконавців.

У межах підготовки до форуму наша команда виступить на турнірі в Португалії, де, окрім господарів, також зіграють збірні Куби та Коста-Ріки. Усі чотири колективи є учасниками ЧС-2024. Матчі проходитимуть у місті Вісеу з 22-го до 25 серпня.

22 серпня. Коста-Ріка – Україна
23 серпня. Куба – Україна
25 серпня. Португалія – Україна

Збірна України на ЧС-2024 потрапила до групи С, де зустрінеться з командами Аргентини, Афганістану й Анголи.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Нерукостислий. Емоції Вернидуба можна зрозуміти, та не варто виправдовувати
Футбол | 12 серпня 2024, 10:40 28
Нерукостислий. Емоції Вернидуба можна зрозуміти, та не варто виправдовувати

Після матчу «Карпати» – «Кривбас» (3:0) в українській Прем'єр-лізі виник серйозний скандал

Стало відомо, чому наприкінці матчу Шахтар – Полісся розпочалася бійка
Футбол | 12 серпня 2024, 10:43 10
Стало відомо, чому наприкінці матчу Шахтар – Полісся розпочалася бійка

Сергій Чоботенко вже вибачився перед Валерієм Бондарем

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.