Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Боротьба вільна
| Оновлено 12 серпня 2024, 00:06
641
1

МЧЕДЛІДЗЕ: «Я готувався, щоб здобути медаль найвищого гатунку»

Український спортсмен у вільній боротьбі програв сутичку за третє місце

| Оновлено 12 серпня 2024, 00:06
641
1
МЧЕДЛІДЗЕ: «Я готувався, щоб здобути медаль найвищого гатунку»

Останнім серед представників України на Олімпійських іграх 2024 в Парижі виступав Муразі Мчедлідзе, борець вільного стилю у ваговій категорії до 97 кг.

Напередодні українець в 1/8 фіналу переміг бронзового призера останніх двох чемпіонатів світу Ібрагіма Чіфчі з Туреччини (5:1), але поступився в 1/4 грузину Гіві Мачарашвілі (0:11). Вихід останнього у фінал дозволив українцеві продовжити боротьбу за бронзу.

30-річний спортсмен з Дніпра у втішній сутичці взяв гору над Ніколаасом Де Ланге з ПАР (5:3). До пʼєдесталу залишався один крок. Але зробити його не дозволив чинний віце-чемпіон світу та Європи Магомедхан Магомедов з Азербайджану (10:0).

5-те місце, яке посів Мчедлідзе у підсумку, стало найкращим результатом для українських представників у вільній боротьбі на Іграх в Парижі.

Муразі Мчедлідзе розповів: «Як і всі спортсмени, я готувався, щоб здобути нагороду найвищого гатунку. Я переміг у двох сутичках, але програв бій за бронзу. Це був гарний шлях, і я не опускаю руки. Буду аналізувати свій виступ, тренуватися далі».

Мчедлідзе лише за місяць до Ігор дізнався, що зможе взяти участь в Олімпіаді. Це стало можливим завдяки перерозподілу олімпійських квот після того, як частину «індивідуальних нейтральних атлетів» з росії та білорусі позбавили ліцензій.

Муразі Мчедлідзе: «Ми дуже швидко почали готуватися і виходити на необхідну форму. Вдячний своєму батьку – особистому тренеру, за гідну підготовку до Ігор. Свого часу через російську агресію він залишив свій дім в Абхазії й зараз тренує українських спортсменів. Дуже хотів зробити йому подарунок у вигляді медалі, але не вийшло. Сподіваюся, це зробить мій молодший брат».

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Підсумкова медальна таблиця ОІ. Яке місце посіла збірна України?
Олімпійські ігри | 11 серпня 2024, 19:55 36
Підсумкова медальна таблиця ОІ. Яке місце посіла збірна України?

Збірні США та Китаю взяли по 40 золотих медалей Олімпіади-2024

Соболенко на вихід. Відомі півфінальні пари на турнірі Торонто
Теніс | 11 серпня 2024, 08:30 2
Соболенко на вихід. Відомі півфінальні пари на турнірі Торонто

Боротьбу за титул продовжують три американки

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitason
Трохи смішно,для медалі потрібно демонструвати серйозний рівень боротьби,якого нажаль у нашого спортсмена не має,для чого ці заяви робити!