Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 10 серпня 2024, 13:48
2450
1

Богачук битиметься за титул. Сергій – аутсайдер, але не все втрачено

Ортіс може програти

| Оновлено 10 серпня 2024, 13:48
2450
1
Богачук битиметься за титул. Сергій – аутсайдер, але не все втрачено
Getty Images/Global Images Ukraine

У ніч на 11 серпня в Лас-Вегасі відбудеться поєдинок між українцем Сергієм Богачуком (24-1, 23 КО) та американцем Вірджилом Ортісом (21-0, 21 КО). На кону стоятиме пояс тимчасового чемпіона світу за версією WBC у першій середній вазі (до 69,85 кг).

Сергій тут аутсайдер, на нього здебільшого не ставлять та не вірять. Але однозначно списувати українця з рахунків зарано.

Getty Images/Global Images Ukraine. Вірджіл Ортіс

З таким бійцем, як Ортіс, Богачук ще не зустрічався. Але сам Сергій налаштований позитивно

Сергій Богачук отримав другого по-справжньому гучного опонента в кар’єрі і знову битиметься в США. Але минулого разу він мав зустрітися взагалі з іншим бійцем і на кону мав стояти дещо інший титул.

Справа в тому, що навесні 2024 року Сергій Богачук мав зустрітись із Себастьяном Фундорою у титульному поєдинку. На кону мав стояти пояс чемпіона світу за версією WBC у першій середній вазі.

Бій планувався цікавий. Фундора – височенний американський мексиканець, який має витримку та важкий удар. А Сергій з ним раніше спарингував та високо оцінював його навички. Проте згодом все змінилось.

Вони мали боксувати в андеркарді австралійського боксера Тіма Цзю, який неочікувано лишився без суперника. І організатори не вигадали нічого кращого, як поставити проти Цзю Фундору, а Богачуку знайти іншого опонента.

Загалом це не проблема. Новим опонентом став Браян Мендоса, і це хороший варіант. Сам Богачук відзначав, що радий поєдинку проти Браяна, адже він зручніший за габаритами, а стилістично українець знає, як битися з такими суперниками. Проте, не все так просто.

Найгіршим тут стало те, що у Богачука по факту відібрали чемпіонський пояс. Замість того, щоб битись за титул чемпіона світу WBC, Богачук провів бій за статус тимчасового чемпіона WBC. А повноцінний пояс пішов до Фундори та Цзю, як і пояс WBO, яким тоді володів Тім.

У результаті багато що змінилось. Богачук переміг і нарешті став чемпіоном, нехай і тимчасовим. Фундора теж переміг. У бою з Цзю він отримав зламаний ніс і два чемпіонські пояси, ставши об’єднаним чемпіоном. А Цзю – складне розсічення на голові, яке заважало йому битись, і першу поразку в кар’єрі. Була ще третя дійова особа – Теренс Кроуфорд, який мав перейти у першу середню вагу боєм проти Цзю. А в результаті не отримав ні Цзю, ні Фундору, бо Себастьян не міг боксувати до кінця року через травму.

Разом із ними до титульного поєдинку йшов і Вірджил Ортіс. Американець давно добирається до титульного шансу, але постійно щось заважає. Два роки тому Ортіс вибув із претендентів на пояс у напівсередній вазі через неможливість зробити рамки категорії без того, щоб не втратити свідомість.

Підлікувавшись, Ортіс повернувся, але тепер вже боями у новій ваговій категорії. Перша середня більш комфортна для молодого американця і в ній він може продовжувати свій шлях до титулу через суцільні нокаути. Тут Вірджил нокаутував уже двох опонентів і обидва були побиті у першому раунді.

Згодом Ортіс мав отримати бій проти Цзю. Вони мали зустрітись в андеркарді протистояння Теренса Кроуфорда та Ісраїла Мадрімова. І це були не просто чутки – боксери знаходились на афіші. Але потім їх замінила пара Джаред Андерсон – Мартін Баколе.

Згодом, вже після турніру, який відбувся 3 серпня, Туркі Аль аш-Шейх, його організатор, заявив, що у нього дивні відносини з командою Тіма Цзю. Можливо, це також була одна з причин, чому бій перенісся.

Як би то не було, бій Ортіса перенесли, а потім зробили майже титульним – зустріч із Богачуком максимально наблизить Вірджила до повноцінного чемпіонського титулу WBC.

Getty Images/Global Images Ukraine. Сергій Богачук та Вірджіл Ортіс

Хто фаворит?

Букмекери вважають, що Вірджил Ортіс має більше шансів на перемогу. На перемогу американця можна поставити за 1.35. На перемогу українського чемпіона Сергія Богачука можна поставити за 3.15.

І це зрозуміло. Тому що все буде проти Богачука. Розпочати варто з того, що Ортіс – хороший боксер. Він дуже міцний, має справді важкий удар і дуже чітко працює по тулубу. Болючі удари відправляють суперників у нокаути, робили це не раз і зроблять ще багато разів.

Але це не все. Шоу організовує промоутер Ортіса Оскар Де Ла Хойя та його Golden Boy Promotions. Буває всяке й у профі-боксі – і справедливі рішення, і не дуже. Але очікувати, що в рівному бою віддаватимуть бій Богачуку, навряд варто.

І ще одне – на Ортіса вже поклав око Туркі Аль аш-Шейх. Він хоче зробити бій Вірджила проти Кроуфорда у новій вазі. Про це саудит заявив декілька разів, тож наміри серйозні. Схоже, навіть Канело був відкинутий, а цей бій – ні.

А чи може Богачук перебоксувати Ортіса? Тут можна бути певними, що шанси є, і відповідь – так.

Сергій та Вірджил вже зустрічались – щоправда, на спарингах. Тож Богачук знає, який його опонент на нього чекає, і розумно підходить до підготовки.

А ще, Ортіс не є непереможним. До цього він бив класних суперників. Егідіус Каваляускас, Моріс Хукер. Всі ці люди були міцними, великими хлопцями. Але Вірджил їх зламав. Це можливо і з українцем, звісно. Але не факт, що буде саме так. Адже американець пропускає, а в розмінах отримує добряче. Нехай українець не валить своїх суперників одним ударом, хто сказав, що його удару буде недостатньо, щоб Ортісу було занадто боляче?

Тож великим боксерським дядькам варто приберегти свої плани на майбутнє. Все може ще сильно змінитись.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Переможець ОІ-2008 оцінив шанси Хижняка підкорити професійний бокс
Олімпійські ігри | 09 серпня 2024, 12:06 0
Переможець ОІ-2008 оцінив шанси Хижняка підкорити професійний бокс

Роберто Каммарелле вважає, що в Олександра є всі якості, аби стати чемпіоном світу

Буде медаль! Коляденко взяла реванш у Тинибекової і побореться за золото ОІ
Олімпійські ігри | 09 серпня 2024, 20:25 64
Буде медаль! Коляденко взяла реванш у Тинибекової і побореться за золото ОІ

Ірина пробилася у фінал Олімпійських ігор 2024 у вільній боротьбі в категорії до 62 кг

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Saar
Та ні, у автора оптимізму забагато. Ортіс зробить те, що робив у 21 боях до цього.