Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 10 серпня 2024, 13:01
299
0

Норвегія – Франція. Прогноз та анонс на фінал жіночого гандбольного турніру

Француженки захищатимуть титул, норвежки будуть брати реванш за фінал ЧС-2023

| Оновлено 10 серпня 2024, 13:01
299
0
Норвегія – Франція. Прогноз та анонс на фінал жіночого гандбольного турніру
Getty Images/Global Images Ukraine

У суботу, 10 серпня, відбудеться фінал жіночого гандбольного турніру на Олімпійських іграх 2024, в якому зустрінуться чинні чемпіонки Європи та віцечемпіонки світу, збірна Норвегії та олімпійські чемпіонки 2020 та чинні чемпіонки світу, команда Франції. Скандинавки також двічі вигравали олімпійські турніри, у 2008 та 2012 роках, а у 2020-му році посіли третє місце.

Норвегія

Норвежки стартували на Олімпійських іграх з поразки від команди Швеції з різницею в чотири м'ячі в рівній грі, але потім обіграли команду Данії (+9), знову натужно обіграли Південну Корею (+6). Потім впевнено переграли словенок з різницею в сім м'ячів, а в завершальному турі розгромили команду Німеччини з перевагою +12.

У чвертьфіналі чемпіонкам Європи потрапили найпростіші з можливих суперниць – команда Бразилії, з якими вони легко впоралися та розгромили південноамериканок із різницею у 17 м'ячів, а у півфіналі у скандинавському дербі обіграли збірну Данії з різницею +4.

Найбільшою проблемою для збірної Франції стануть воротарі норвежок – однозначні лідери команди та її найсильніша ланка. Найдосвідченіша 44-річна Катріне Люнде зараз – найкращий воротар жіночого олімпійського турніру, а її коефіцієнт надійності – серйозні 44% (67 сейвів із 157 кидків). Її напарниця Сільє Сульберг-Еcтхассел посідає третє місце у рейтингу воротарів із 32 сейвами з 86 кидків.

Друга сильна сторона збірної Норвегії – немає яскраво вираженого лідера атак. Закидають усі та багато. На Олімпійських іграх 2024 в чотирьох попередніх зустрічах закидали всі польові гравчині норвежок і переважна більшість – не по одному м'ячу. Тож скандинавки – дуже рівна та збалансована команда, по праву одна з найсильніших у світі протягом багатьох років.

Франція

Француженки розпочали домашній олімпійський турнір із важкої перемоги над командою Угорщини (+3), потім також у складному матчі обіграли з різницею у чотири м'ячі Нідерланди. У третій зустрічі була перемога над Бразилією (+6). Потім господарки майданчику з перевагою у 14 м'ячів розгромили Анголу та завершили груповий турнір великою перемогою над Іспанією (+8).

У чвертьфіналі француженки не без проблем переграли збірну Німеччини (+3), а у півфіналі ледь не програли команді Швеції – зрівняли на останніх секундах основного часу, а в овертаймі скандинавки поховали самі себе, коли залишилися в подвійній меншості. У підсумку господарки майданчика виграли з різницею у три м'ячі.

У збірної Франції теж гарний підбір воротарів – коефіцієнт ефективності Хатаду Сако 35%, Лори Глозе – 34%. При цьому останній кидали по воротах 170 разів. Вони займають шосте та сьоме місця у рейтингу воротарів олімпійського турніру. Також у складі збірної Франції грає одна з найкращих снайперів турніру Олімпійських ігор 2024 року Тамара Орачек, яка закинула 36 м'ячів. Ймовірно, у підсумку вона стане найрезультативнішою – лідер рейтингу снайперів Катрін Клюйбер із збірної Угорщини випереджає француженку на два м'ячі та вже завершила боротьбу.

Статистика матчів

Перед початком олімпійського турніру в рамках підготовки до нього збірні Норвегії та Франції зіграли один з одним два товариські матчі у французькому По. Спочатку скандинавки виграли з різницею у 12 м'ячів, а потім програли з відставанням у шість м'ячів. На початку другої зустрічі, однак, збірна Норвегії через травму втратила одну зі своїх найсильніших гандболісток, основну розігруючу Хейні Райстад, яка, втім, встигла відновитися до Олімпійських ігор, зіграла на них у п'яти матчах і заявлена ​​на фінал.

Прогноз на фінальний матч

Якщо порівняти те, як обидві збірні йшли до фіналу, то шанси у збірної Норвегії виглядають краще. Чинні чемпіонки Європи набагато впевненіше за француженок грали проти збірних Бразилії та Німеччини, та й товариські зустрічі перед Олімпійськими іграми говорять на їхню користь (хто знає, як склався б другий контрольний матч, якби не травма Хейні Райстад). Але збірна Франції грає вдома, у статусі чинних чемпіонок світу та олімпійських чемпіонок. До речі, у фіналі чемпіонату світу 2023 року француженки обіграли якраз збірну Норвегії з різницею в три м'ячі. Тож бажання взяти реванш за ту поразку мундіалю, який був на одну третину домашнім, може стати для скандинавок додатковим мотиватором та підставою для прогнозу на їхню користь.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Художня гімнастика. 16-річна українка завершила фінал на Олімпіаді
Олімпійські ігри | 09 серпня 2024, 18:45 13
Художня гімнастика. 16-річна українка завершила фінал на Олімпіаді

Онофрійчук посіла передостаннє місце

Класний матч з 8 голами. Іспанія виграла золото футбольного турніру ОІ-2024
Олімпійські ігри | 09 серпня 2024, 21:48 16
Класний матч з 8 голами. Іспанія виграла золото футбольного турніру ОІ-2024

Іспанія продовжує домінувати на рівні збірних

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.