Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 09 серпня 2024, 20:58
532
0

Франція – Польща. Прогноз і анонс на фінал чоловічого волейбольного турніру

Господарі майданчика прагнутимуть повторити успіх Токіо, поляки не вигравали золото з 1976 року

| Оновлено 09 серпня 2024, 20:58
532
0
Франція – Польща. Прогноз і анонс на фінал чоловічого волейбольного турніру
volleyballworld.com

У суботу 10 серпня в Парижі відбудеться фінальний матч чоловічого олімпійського волейбольного турніру. В ньому зустрінуться збірні Франції та Польщі. Французи є олімпійськими чемпіонами попередніх Ігор у Токіо. Щодо поляків, то вони востаннє грали у фіналі вже далекого 1976 року, коли виграли золоті медалі.

Франція

У груповому етапі цьогорічної Олімпіади французькі волейболісти виступали у групі А, де виграли два матчі – у Сербії 3:2 та Канади 3:0, а також поступилися Словенії 2:3. В підсумку вони посіли у групі друге місце і у чвертьфіналі вийшли на Німеччину. Гра вийшла дуже важкою для господарів турніру. Після двох сетів вони поступалися 0:2, але потім зуміли зібратися й перемогли суперників із загальним рахунком 3:2.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

В півфіналі збірній Франції протистояла Італія, яка дуже прагнула виходу у фінал. Адже за всю історію Олімпіад італійці ніколи не ставали чемпіонами. Не буде першого місця у них і у Парижі. Французи чудово провели півфінальний поєдинок, вигравши його у трьох партіях. І ось тепер попереду ще один суворий суперник у вигляді збірної Польщі.

Якщо говорити окремо про гравців, то у збірній Франції виділяється її лідер - догравальник Ервін Нгапет. Загалом раніше у нього траплялися різні турніри – і яскраві, і провальні. Тут же, у себе вдома, Нгапет грає дуже сильно і є одним із найкращих у своїй команді. У п'яти проведених матчах в його активі 84 очки (тобто в середньому 16.8), в тому числі 6 ейсів. Але головне, що він надійно грає саме у вирішальні моменти. Відзначимо також впевнені дії зв’язуючого французів Антуана Брізара, ще одного догравальника Тревора Клевено (він набрав 69 очок) і, звичайно, 33-річного ліберо Жені Гребенникова. Останній народився та виріс у Франції і дебютував у національній збірній в 2011 році. З тих пір він майже завжди виступає за цю команду і неодноразово отримував призи найкращого ліберо турнірів.

Польща

Дворазові чемпіони світу та чинні чемпіони Європи волейболісти Польщі на нинішній Олімпіаді спершу виступали у групі В. У стартовому матчі вони легко обіграли Єгипет 3:0, а у другому турі в п'яти партіях завдали поразки триразовим олімпійським чемпіонам. Незважаючи на те, що заключний поєдинок групового етапу поляки програли Італії 1:3, вони вийшли до чвертьфіналу з другого місця, де зустрілися зі Словенією.

Матч представляв великий інтерес, оскільки суперництво Польщі та Словенії останніми роками відбувалося з перемінним успіхом. Але цього разу поляки виявилися сильнішими і здобули перемогу з рахунком 3:1. Довелося серйозно понервуватись шанувальникам польської команди у півфіналі, де вона грала зі збірною США. Адже після трьох сетів попереду були американські волейболісти. Але зрештою все для Польщі завершилося благополучно і вони, вигравши 3:2, вийшли у фінал.

На цьому турнірі у складі поляків знову виблискує догравальник кубинського походження Вільфредо Леон, який останніми роками більше перебував на других ролях. Але тут 31-річний ветеран явно виділяється та веде команду за собою. На його рахунку вже 94 набрані очки у п'яти матчах (в середньому 18.8 очок за гру), в тому числі 13 подач навиліт. Заслуговують на увагу центральний блокуючий Норберт Хубер і ще один догравальник Томаш Форнал. Щодо капітана команди Бартоша Курека, то йому вже 35 років і він тут виступає на позиції діагонального поки не так яскраво, набравши загалом 61 очко (в середньому 12.2 очка за гру). Але можливо, що саме його допомога команді у фіналі виявиться вирішальною.

Статистика матчів

Останнім часом волейболісти Франції та Польщі практично щороку зустрічаються у Лізі націй. Так, цього року у півфіналі виграли французи 3:2. А минулого сезону на груповому етапі перемогла Польща 3:1. Грали суперники один з одним на чемпіонаті світу у 2018 році на груповому етапі. Тоді виграла Франція 3:1, хоча чемпіонами світу зрештою стали волейболісти Польщі. Можемо ще згадати олімпійський турнір 2021 року у Токіо. Команди зустрілися у чвертьфіналі і у важкій боротьбі з рахунком 3:2 успіху досягли французи, які згодом здобули золоті нагороди.

Прогноз на протистояння:

Шанси суперників на перемогу у фіналі можна розцінити приблизно як рівні. Але на боці збірної Франції буде підтримка місцевих вболівальників. І хоча не завжди господарі майданчика в таких ситуаціях досягають успіху (тут можна згадати, як у 2022 році на чемпіонаті світу в польському місті Катовіце Італія обіграла господарів майданчика, а наступного року у фіналі чемпіонату Європи в Римі вже Польща перемогла Італію), поставимо все ж на Францію 3:2.

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ ЧОЛОВІЧОГО ВОЛЕЙБОЛЬНОГО ОЛІМПІЙСЬКОГО ТУРНІРУ

10 серпня, субота

Франція – Польща
Париж. Виставковий центр «Парі Експо Порте де Версаль». 14:00
Прогноз Sport.ua — 3:2
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Є 11 медалей. Україна повторила найгірший результат літніх Олімпіад
Олімпійські ігри | 09 серпня 2024, 17:11 14
Є 11 медалей. Україна повторила найгірший результат літніх Олімпіад

Нового антирекорду точно не буде

Друга поразка збірної України U-20 на чемпіонаті Європи
Волейбол | 07 серпня 2024, 22:19 0
Друга поразка збірної України U-20 на чемпіонаті Європи

В чотирьох партіях українки програли польським волейболісткам

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.