Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Боротьба греко-римська
|
740
0

БЕЛЕНЮК – про бронзу Олімпіади, завершення кар'єри, Насібова та Новікова

Жан прокоментував виступи на Олімпійських іграх у Парижі та подякував ВСУ

БЕЛЕНЮК – про бронзу Олімпіади, завершення кар'єри, Насібова та Новікова
Getty Images/Global Images Ukraine. Жан Беленюк

8 серпня українець Жан Беленюк завоював бронзову медаль Олімпійських ігор 2024 у Парижі з греко-римської боротьби у категорії до 87 кг після перемоги у втішному фіналі над Аркадіушем Кулінічем.

Беленюк прокоментував виступи на Олімпіаді, розповів про завершення кар'єри, подякував уболівальникам та ЗСУ, а також висловився про Первіза Насібова та Семена Новікова:

Про підготовку до Олімпіади-2024 та завершення кар'єри: «Сподіваюся, що не востаннє [дивитимуся на мати], просто не боротимуся. Я планував піти ще після Токіо, і тренер спонукав це зробити, але потім змінив свою думку, і я залишився ще на три роки. По суті на півтора року, бо не змагався і не тренувався.

Я задоволений, бо є медаль, є результат. З порожніми руками з 2013 року я не повертався в Україну. Дуже задоволений, що завоював цю медаль. Щиро вдячний всім, хто допомагав, підтримував, нашим Збройним Силам, бо лише завдяки їм ми можемо тут знаходитися та одягати форму «Ukraine», — додав Жан.

Про найважчу здобуту нагороду у кар'єрі: «Найважча нагорода? Мабуть, з емоційного погляду, золота нагорода Токіо, бо я був травмований, мав вивих плеча, але вдалося здобути медаль. І там взагалі передісторія довга — можна книжку написати, що й плануємо зробити. А так, кожна медаль має свою особисту історію і я не хотів би їх ділити. Кожна медаль по-своєму цінна.

З цією [бронзою], наприклад, пов'язано те, що це останні офіційні змагання, в яких я беру участь, і хотілося її завоювати. Поляк [Аркадіуш Кулинич] — серйозний конкурент і теж був налаштований на те, щоб забрати її собі, але ми не здаємося, боремося до кінця».

Про розвиток греко-римської боротьби в Україні: «Сподіваюся, що асоціююся [з боротьбою в Україні]. Випадково потрапив до секції греко-римської боротьби й так склалося, що дійсно вдалося дещо завоювати. Чесно кажучи, дуже прикро за Парвіза [Насібова], він мав стати золотим призером, золото було його. Але це боротьба, буває всяке. І такі помилки трапляються.

Стосовно свого впливу, сподіваюся, що такі хлопці, як Парвіз, і багато інших хлопців у збірній, точно ще більше принесуть нашому виду спорту. Я зробив все належне, популяризував його, як міг, і, сподіваюся, робитиму це надалі».

Про виступ ексукраїнського спортсмена Семена Новікова: «Спілкувався з Семеном Новіковим, він мені подякував, сказав, що на мені виріс. Він показав феноменальну боротьбу, у класній формі. І сказав, що якби зустрілися у фіналі, мені було б важко його побороти».

Про цінність нагород на Олімпіаді для українських спортсменів: «Вітаю всіх, кому вдалося завоювати медаль. Це має цінність для кожного спортсмена, впевнений, що з такими виступами, як у Парвіза, у мене, це мотивуватиме дітей займатися в Україні греко-римською боротьбою. Бо це прекрасний вид спорту, який не лише дає навички спортивної філософії життя спортсмена, а взагалі загартовує по життю. Багато друзів, пов'язаних зі спортом, а це такі люди, які завжди підставлять плече, на яких можу розраховувати», — підсумував Жан.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анонс Олімпіади на 9 серпня. Коли та в яких видах виступатимуть українці?
Олімпійські ігри | 09 серпня 2024, 00:45 0
Анонс Олімпіади на 9 серпня. Коли та в яких видах виступатимуть українці?

Sport.ua представляє анонс 14-го дня ОІ-2024 спільно з FAVBET

Екс-українець виграв золото ОІ-2024. Він змінив громадянство через Беленюка
Олімпійські ігри | 08 серпня 2024, 21:50 9
Екс-українець виграв золото ОІ-2024. Він змінив громадянство через Беленюка

Семен Новіков у фіналі Олімпійських ігор здолав Аліреза Мохмадіпіані з Ірану

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.