Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Боротьба вільна
| Оновлено 08 серпня 2024, 19:36
2434
8

ГРУШИНА-АКОБІЯ: «Зараз мені особливо прикро перед президентом НОК»

Українська борчиня у ваговій категорії до 57кг розповіла про свій виступ на Олімпіаді 2024

| Оновлено 08 серпня 2024, 19:36
2434
8
ГРУШИНА-АКОБІЯ: «Зараз мені особливо прикро перед президентом НОК»
Національний олімпійський комітет України. Аліна Грушина-Акобія

Українська борчиня у ваговій категорії до 57кг Аліна Грушина-Акобія розповіла про свій виступ на Олімпіаді 2024:

«Це мали би бути мої другі Олімпійські ігри. Якби я виступила в Токіо, то досвід був би більший, але, на жаль, я не змогла. Хоча я завжди кажу, що не потрібно говорити «на жаль», бо все на краще. Можливо, якби я взяла участь в Олімпіаді-2020, мене вже тут не було б. Але я зараз тут, в Парижі, і я подолала дуже нелегкий шлях для цього. Я щаслива, що дісталася Олімпіади. Не кожному спортсмену це до снаги. І тому усі, хто тут виступає, це дуже сильні люди. Атмосфера тут чудова, я в захваті від всього, що відбувається. Виходити на килим, представляти Україну – це просто неймовірно для мене.

Я змогла відігратися у першій сутичці, було велике бажання до перемоги, але я не встигла відійти до чвертьфіналу. Розумію, що маю налаштовуватись на наступну сутичку, але тіло взагалі не готове. Відчувала себе порожньою всередині, не зарядженою на боротьбу. Це була не та Аліна, яку я хотіла бачити тут на Олімпійських іграх. Я знаю, що я можу боротися, я неодноразово за свою кар’єру перемагала титулованих спортсменів.

Зараз мені особливо прикро перед президентом Національного олімпійського комітету Вадимом Марковичем Гутцайтом. Я дуже хотіла виграти тут і своєю медаллю подякувати йому. Він завжди вірив в мене, він завжди мене підтримував після моїх поразок. І для мене це була мотивація не зупинятись. Коли був перший ліцензійний турнір, і я віддала свою ліцензію за 30 секунд до кінця сутички, він мені написав. І це допомогло мені зрозуміти, що я не маю права впадати у розпач, що повинна швидко вставати на ноги і готуватися до другого відбору.

Кожна збірна підводить своїх спортсменів у максимальній формі до Ігор. Тому дуже важливо, як ти налаштований. Я завжди добре готова функціонально, фізично, але психологія в моїй кар’єрі – це мінус. Знаєте, в кожного спортсмена є якісь свої недоліки. І це один з моїх недоліків. Кажуть, що Олімпіада – це психологічний тест, але я його не пройшла. Кожен день вдома я говорила собі про це, що потрібно вірити, що буде боротьба до останнього бала, до останньої секунди. Але сюди приїхали найкращі, і все одно має хтось має перемогти. Шкода, що сьогодні це була не я, але я дуже щаслива і дякую Богу, що я тут і проходжу цей шлях, який залишиться в моїй пам'яті назавжди».

8 серпня українка Аліна Грушина-Акобія провела сутичку з відомою американкою Хелен Маруліс. Поєдинок завершився на користь Маруліс з результатом 7:4.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Франція U-23 – Іспанія U-23. Прогноз і анонс на фінальний матч Олімпіади
Олімпійські ігри | 08 серпня 2024, 23:46 0
Франція U-23 – Іспанія U-23. Прогноз і анонс на фінальний матч Олімпіади

Поєдинок відбудеться 9 серпня о 18:00 за Києвом

Костюк переграла Світоліну на супертурнірі в Торонто і вийшла до 1/8 фіналу
Теніс | 08 серпня 2024, 19:52 38
Костюк переграла Світоліну на супертурнірі в Торонто і вийшла до 1/8 фіналу

Марта здолала Еліну у трьох сетах у 2-му раунді тисячника у Канаді

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
suforza1921
Ось це той випадок, коли нема себе у чому звинувачувати - віддала всі сили боротьбі. А епічний поєдинок з колишньою співвітчизницею надовго запам'ятається.
vitaha33
Так ще є шанс, чекаємо перемоги американки
vitaha33
Нажаль, американка без боротьби програла, в одну калітку ...
Выталкиватель парашутистов
Это самое страшное, когда ты психологически не готов побеждать. как бы ты физически не был готов.... значить спорт  - не твое.... надо менять профессию....