Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
|
111
0

Олександр КОБЗИСТИЙ: «Для мене виступи за збірну в новинку»

Український баскетболіст – про турнір на Тайвані

Олександр КОБЗИСТИЙ: «Для мене виступи за збірну в новинку»
ФБУ. Олександр Кобзистий

Український баскетболіст Олександр Кобзистий в інтерв'ю Sport.ua поділився враженнями від виступів за збірну України на Кубку Вільяма Джонса на Тайвані:

– Для нас тайванський баскетбол – це щось екзотичне, а тим більше – великі турніри там. Розкажіть про свої враження.
– Думаю, що турнір ми провели достатньо добре. Програли два перші матчі, можливо, тому що тільки-но почали грати разом. Плюс акліматизація і довгий переліт. З кожної грою ми додавали, так само й я – з кожним матчем діяв впевненіше, краще себе почував після достатньо великої перерви без баскетболу, якихось матчів.

В цілому турнір сподобався, було багато хороших команд і гравців. До речі, він проводиться дуже давно – це вже 43-й за ліком. На наші матчі приходило багато глядачів, коли грали домашні команди – взагалі повний зал. Хоча вхід був платний, що показує, наскільки на Тайвані люди люблять баскетбол. Там це – шоу: дві групи підтримки, постійні конкурси – кидають на трибуни майки, під час матчу грає музика.

На турнірі виступали дві тайванські команди – їх називали Рок А і Рок В. За них грали й американці, зокрема білий центровий, можливо, він з тайванським паспортом (Брендон Гілбек – прим. М.А.). За команду, яка стала переможцем турніру, виступали і баскетболісти з досвідом НБА – якраз MVP турніру (ним став важкий форвард Кріс Маккалог, який провів більше 50 матчів за «Вашингтон» і «Бруклін» - прим. М.А.).

– Як воно – грати проти таких американців?
– В мене вже був такий досвід – у тій же Адріатичній лізі. Хоча я там отримував і небагато часу. А тут…що я можу сказати: вони такі, як і ми – з крові та м’яса, і те, що вони колись там були в НБА – яка різниця? Зараз-то ми на одному турнірі, на одному паркеті, на одному рівні.

– В збірній дебютувало чимало гравців. Як почували себе партнери?
– Ну, для мене виступи за національну збірну теж в новинку. Взагалі – усі старалися по максимуму, слухали тренера, намагалися запам’ятовувати і реалізовувати його настанови – в принципі, все як і має бути на тренуваннях.

– Кажуть, ви стали чи не найбільшою зіркою нашої команди на Тайвані?
– Все почалося з мого інтерв’ю. На Тайвані є популярний баскетбольний тренер і вони знайшли якусь схожість мене з ним, показали його фотки і відзначили, що я зараз дуже популярний в медіа через це. Відео залетіло на 50 тисяч переглядів, і потім вже в останні дні багато людей хотіло зі мною сфотографуватися, взяти автограф. Навіть подарунки дарували. Було дуже приємно і несподівано, що люди так люблять баскетбол і слідкують за ним.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Буде медаль! Насібов вийшов у фінал Олімпіади-2024
Олімпійські ігри | 07 серпня 2024, 19:32 17
Буде медаль! Насібов вийшов у фінал Олімпіади-2024

Парвіз впорався з бійцем з Азербайджану

Веслування на байдарках. Українська команда завершила фінал ОІ без медалі
Олімпійські ігри | 08 серпня 2024, 14:59 7
Веслування на байдарках. Українська команда завершила фінал ОІ без медалі

Чоловіча збірна України фінішувала 4-ю

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.