Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 07 серпня 2024, 22:58
726
0

Уперше на ОІ розіграно медалі у змішаній естафеті в спортивній ходьбі

Українська команда фінішувала на 17-му місці

| Оновлено 07 серпня 2024, 22:58
726
0
Уперше на ОІ розіграно медалі у змішаній естафеті в спортивній ходьбі
Getty Images/Global Images Ukraine

Виграти ліцензію – не значить потрапити до складу. Такими є всі естафети в легкій атлетиці. Й спортивна ходьба, в якій ця дисципліна дебютувала в 2024-му, не виняток. Кожна команда намагається обрати найсильніших на момент старту.

Хто вийде на старт першої в історії Олімпійських ігор змішаної естафети зі спортивної ходьби, залежало від кількох факторів. Вирішальним мало стати самопочуття тих атлетів, які виступали на індивідуальній дистанції 20 км, та стан усіх без винятку, хто готувався до старту.

Людмила Оляновська, яка цього року виграла бронзу чемпіонату Європи та фінішувала 14-ю (найкраще серед українок) у Парижі, після фінішу пообіцяла: «Я чесно скажу про свій стан, коли буде ухвалюватися рішення про те, хто ввійде до складу». Так і зробила.

В день естафети Оляновська була легка, а її ходьба не поступалася більшості лідерів. У хорошій і точно в значно ліпшій, ніж у Римі, формі був і Іван Банзерук. І якби не три хвилини штрафу, наша двійка могла б фінішувати в першій десятці. Проте «якби» в підсумкових протоколах не існує… З часом 3:01:50 год. вони 17-ті.

«Івана завели на піт-лейн перед самою передачею. Ми не могли зрозуміти, чиї це попередження – мої чи його. Але суті це не змінило, - говорить Людмила Оляновська. – Як і обіцяла, я все чесно сказала про свій стан. Я добре почувалася, Іван бачив мій результат.

Ходьба була класна, погода чудова і я могла йти навіть швидше, але те, що ми втратили три хвилини, мене трішки підсадило морально. Але я все одно ввімкнулася й другу п’ятірку на фініші накочувала.

Першу половину я пройшла в темпі лідерів. На пункті харчування й передачі естафети ми зустрічалися з ними на одному й тому ж місці. Й навіть другу половину подолала так, як дехто з них. Але коли все перемішалося, коли не розумієш, хто яким іде, хто відстояв штраф, хто ще тільки мав це зробити, то складно».

«Показали класний час. Навіть при трьох хвилинах штрафу пройшли дуже добре, близько до своїх особистих. Інше питання, що у лідерів результати ну дуже високі! Не знаю, що потрібно робити, щоб потрапити в трійку. Але шкода, що були ці три хвилини. Інакше були б в десятці, а це вже зовсім інший результат», – додав Іван Банзерук.

Першими в історії олімпійськими чемпіонами стала іспанська змішана естафетна команда Альваро Мартін і Марія Перес (2:50:31 год).

Ольга НІКОЛАЄНКО для Sport.ua і ФЛАУ із Парижа

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Беленюк спрогнозував свого суперника у поєдинку за бронзу Олімпіади-2024
Олімпійські ігри | 07 серпня 2024, 23:40 0
Беленюк спрогнозував свого суперника у поєдинку за бронзу Олімпіади-2024

Жан вважає, що у сутичці між Кулиничем та Муньйосом переможе Аркадіуш

Гвоздик розповів, чи варто Хижняку йти в професійний бокс
Бокс | 07 серпня 2024, 14:16 1
Гвоздик розповів, чи варто Хижняку йти в професійний бокс

Боксер вважає, що Олександру більше підходить аматорський рівень

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.