Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Боротьба вільна
| Оновлено 07 серпня 2024, 12:27
3226
14

Лівач боротиметься одразу за бронзу ОІ-2024. Що сталося

Суперницю українки дискваліфікували

| Оновлено 07 серпня 2024, 12:27
3226
14
Лівач боротиметься одразу за бронзу ОІ-2024. Що сталося
Getty Images/Global Images Ukraine. Оксана Лівач і Вінеш Пхогат

Українка Оксана Лівач у середу одразу боротиметься за бронзову медаль на Олімпійських іграх у Парижі у вільній боротьбі у ваговій категорії до 50 кг.

Зазначимо, що Оксана у вівторок програла представниця Індії Вінеш Пхогат в 1/4 фіналу (5:7), яка в підсумку пробилася до фіналу. Це означало, що Лівач змагатиметься у втішних сутичках. Але Пхогат дискваліфікували через те, що вона не вклалася в ліміт ваги до 50 кг.

Річ у тім, що медичний контроль і зважування для кожної категорії відбуваються вранці першого змагального дня. У другий змагальний день борці, які пройшли у фінал і втішні сутички, зважуються ще раз.

Дискваліфікація Пхогат означає, що Лівач для виграшу медалі потрібно виграти не дві сутички, а одну. Суперницею українки буде олімпійська чемпіонка Токіо-2021 Юї Сусакі. Бронзова сутичка за участю українки відбудеться у вечірню сесію змагань, приблизно о 21:50.

У фіналі Вінеш Пхогат мала зустрітися із Сарою Гільдебрандт зі США. Тепер Гільдебрандт боротиметься з Юснейліс Гузман із Куби.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Нового дива не сталося. Єгипет в овертаймі програв Іспанії на ОІ-2024
Олімпійські ігри | 07 серпня 2024, 12:37 0
Нового дива не сталося. Єгипет в овертаймі програв Іспанії на ОІ-2024

Збірна Єгипту завершила боротьбу на гандбольному олімпійському турнірі

Олімпіада-2024 (баскетбол): розклад, результати, таблиці, сітки плей-оф
Баскетбол | 07 серпня 2024, 07:51 4
Олімпіада-2024 (баскетбол): розклад, результати, таблиці, сітки плей-оф

Олімпійський турнір із баскетболу відбудеться з 27 липня по 11 серпня

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
suforza1921
Несправедливо, що за бронзу тільки, та ще й з Сусакі. Адже різниця тільки в тому, що усі троє вилетіли від грьобаної індуски на різних стадіях. Хай би провели міні-турнір між трьома борчинями - переможниця бореться за золото, а друге місце отримує бронзу... А так шансів на медаль не так і багато.
Serhii P.
Хитрожопі індуси перевели цю мужчіну з категорії 53 кг в категорію 50 кг. Певно, підсадили на якісь препарати, щоб скидати вагу перед зважуванням. Бо це така кабанина, яка реально габаритніша за всіх суперниць у цій ваговій категорії. Але не все пішло так гладко як вони розраховували, зате підісрали на Олімпіаді багатьом іншим сильним борчиням в цій категорії, які зустріли на шляху цього монстра.
vitaha33
Ну це ж несправедливо, тоді б у фіналі була японка, а ми б за бронзу змагались з кубинкою, а так просто кубинці подарували медаль...
antt
З такого заголовку можна було подумати що знялася японка, а ні! Вона ж фаворит була. Індійка перевершила вагу лише в півфіналі чи фіналі, в чвертьфіналі все було гаразд?! Хоча японку вона не пройде.
C.Пеклов
Там й неозброєним оком видно,що індуски мають більшу вагу,організатори піддалися на махлювання,це скандал!
vitaha33
Реально це повний треш, я цього не розумію... Зробіть турнір між трьома, хто виграє 2 схватки той у фіналі , хто 1 той бронзу
antt
Чого там пише в гуглі що два матчі за бронзу біля 20:40. Спочатку матч ЛІвач, а потім - китаянки і монголки. В цій дисципліни що також дві бронзи? І це типу повтор півфіналу але вже без індійки.