Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 06 серпня 2024, 08:20
1150
0

ТКАЧУК: «Просто не спрацювала нога. Прикладаю лід – зменшити запалення»

Україна двічі посіла останнє місце у кваліфікаційних забігах

| Оновлено 06 серпня 2024, 08:20
1150
0
ТКАЧУК: «Просто не спрацювала нога. Прикладаю лід – зменшити запалення»
Getty Images/Global Images Ukraine. Вікторія Ткачук

Українська спортсменка Вікторія Ткачук завершить сезон після виступу на Олімпійських іграх 2024.

Ткачук повернулася до забігів на Олімпіаді-2024 після перерви, яка складала понад два місяці. Причина була пов'язана з травмою ноги: у спортсменки не відбувалося повноцінне скорочення м'язів.

На Олімпіаді-2024 Ткачук взяла участь у двох забігах на 400 м з бар'єрами. Спершу українка фінішувала останньою у кваліфікаційному забігу, а після того мала такий самий результат у втішному забіги, який давав спортсменкам другий шанс пройти у півфінал.

Після завершення виступу Ткачук розповіла, що вже не братиме участі у змаганнях у 2024 році. За словами спортсменки, вона має намір зосередитися на лікуванні травм.

Вікторія Ткачук: «100%, поки повністю не відновлюся, я не повернуся до тренувань. Напевно, моя наполегливість завадила також декілька місяців тому взяти відповідальність та не вестися на різні провокації, що були. Зараз я точно хочу обстежити свою ногу, поперек, пройти МРТ, УЗД. Просто не спрацювала нога. Функціонально я не можу використовувати праву ногу. Зараз я прикладаю лід, щоб зменшити трішки запалення. Піду до лікаря і буду розмовляти.

Хоча я вирішила проблему із сідничним нервом, який давав складнощі нозі, зв'язки і м'язи, які постраждали внаслідок того, що намагалася змагатися через біль, завадили показати мені навіть ті секунди, на які готова функціонально. Робила тренування і точно знаю, що це не ті секунди, які я можу показати. Звісно, я б не ризикувала здоров'ям, якби не знала, що зробила певну частину роботу.

На жаль, результат такий, але я хочу подякувати за таку змогу. Виборола цю ліцензію, пробігла від початку до кінця, зробила все, що можу. І хочу також звернутися до людей, що виливають, на жаль, багато хейту на спортсменів, які не знають всієї дороги. Кожен спортсмен робить все від себе належне, виходить на доріжку, змагаючись не лише з суперниками, але й обставинами, які навколо.

Казала минулого разу щодо моїх очікувань від Олімпіади у Парижі і можу з впевненістю сказати зараз: морально цей рік зробив мене ще сильнішою, показав, що я зможу, коли буду здорова. Дуже багато доклала зусиль, щоб пробігти на Олімпійських іграх, не забрала нічиє місце, виконала олімпійський норматив, по праву виступила. Так, це не гідний, не конкурентоздатний результат, але для мене це результат моєї праці, враховуючи багато складних ситуацій і моральних, і фізичних. Оскільки я на першому старті зійшла, бо не змогла продовжувати дистанцію, то тут – змогла.

Це для мене боротьба із самою собою, бо коли травмувалася, то зрозуміла, що боротися за особисті рекорди, на жаль, не зможу, багато часу втратила. Але за останні кілька тижнів мені вдалося виконати багато роботи і все було непогано. Зараз, на жаль, ось так».

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.