Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 05 серпня 2024, 00:49
215
0

Баколе – домінант. Не залишив нічого від Джареда Андерсона

Далі – Хантер? Чому?

| Оновлено 05 серпня 2024, 00:49
215
0
Баколе – домінант. Не залишив нічого від Джареда Андерсона
Getty Images/Global Images Ukraine

У ніч на 4 серпня 2024 року у Лос-Анджелесі, США, в андеркарді протистояння між Теренсом Кроуфордом та Ісраїлом Мадрімовим відбувся найбільш неочікуваний поєдинок літа. 32-річний представник Конго Мартін Баколе (21-1, 16 КО) зустрівся з американським 24-річним проспектом Джаредом Андерсоном (17-1, 15 КО).

Дивовижне шоу, дуже крутий бій і яскравий результат.

Баколе не відчув ударів Андерсона. Джаред не мав шансів

Так, це все ж був дивний бій. Той самий, який хочуть бачити боксерські фанати. Бійці в розквіті сил у період, коли обидвом треба щось доводити.

Джареду Андерсону треба було доводити, що він – не просто якийсь черговий проспект, який б’є середняків і гейткіперів. А справжня сила за декілька років у надважкій вазі. Мартіну Баколе – що ось ці всі його історії про те, як він перемагав Усика на тренуваннях і як його всі бояться – не вигадка.

І от вони зустрілись якраз в критичний момент. Мартін не хотів витрачати час на суперників, які, як було відомо заздалегідь, слабкіші за нього. Андерсон потребував підтвердження його рівня.

Але бій розпочався епічно. Джаред насипає комбінації та рухається. Змінює стійки і знову робить те ж саме. Баколе ловить момент – б’є аперкот. А потім серію ударів, після яких Андерсон падає.

Дивовижно. Не неочікувано, але дивовижно. Звичайно, всі ми розуміли, що Мартін має удар. І що він більший та фізично сильніший. Але щоб прямо ось так починати зустріч?

Джареда врятував гонг. Він чисто виграв перший раунд, але ці влучання відібрали у нього стартову перемогу та впевненість. І хлопець важко повернувся у кут.

Здоров’я молодика та правильні дії кутових допомогли швидко відновитись. Наступ Баколе, звичайно, розпочався. Але стримати його допомагала рухливість Андерсона. Він крутився довкола суперника, сипав серіями. Дуже активно налягав на роботі по корпусу.

Епізодично виглядало так, неначе Баколе пощастило. Він намагався влучити ще, але валився за ударами. Ганявся за суперником, який красиво йшов на ногах. Але Мартін цілився.

Кожен удар конголезця відчувався. Як тільки він притискав суперника десь до канатів чи до кута рингу і починав бити, було зрозуміло, що Джареду Андерсону треба йти якнайдалі.

У нього це успішно виходило до п’ятого раунду, поки правша Баколе не упіймав шульгу Андерсона ударом знову. Джаред полетів, і лише канати врятували його від падіння за межі рингу. Вау.

Getty Images/Global Images Ukraine

Добивання насправді було формальністю. Андерсон впав ще один раз, ще один раз піднявся і аж після цього його було знято з рингу після оголошення про це від рефері. Звичайно, він знаходився у свідомості, але шансів не мав. Тож, щоб зайвий раз не травмувати молодого спортсмена, його було знято з бою.

Те, що Андерсон не мав шансів, стало ясно у першому раунді. Коли кожен удар Баколе прилипав до нього, а його удари відскакували від опонента. Коли Джаред чисто влучав в голову Мартіну, а той продовжував йти. А потім сам влучав чисто і американця стримували від випадання лише канати.

Разом з цим неможливо не відзначити, що це – найкращий бій вечора. Вони не просто бездумно бились. Андерсон дав поєдинку техніку і розум. Баколе – жорсткість та безжальність. Хлопці дійсно влаштували якісну боксерську бійку, на яку ми розраховували у поєдинку Руїса та Міллера.

І що тепер?

Як би це неочікувано не звучало, але Баколе викликав на бій Хантера. Того самого, якого колись перемагав Усик.

Колись давно, коли Мартін не був ще такою машиною, Хантер переміг його. І він досі є єдиним, хто перемагав конголезця у профі. Причому, схоже, домовленість була про це давно. Бо спочатку вони бачились на відкритому тренуванні та фотографувались. А потім після бою Майкл одразу піднявся в ринг, щоб прийняти виклик.

Навіщо цей бій Баколе? Окрім того, щоб віддати борг. Після такої перемоги він вривається в топ дивізіону і може вимагати більш гучних суперників.

Просто уявіть бій Мартіна проти, наприклад, Чжана Чжилея. Тут не буде багато рухів, як з Андерсоном, але буде багато важких влучань. Або ж поєдинок проти Джозефа Паркера, який якраз сидить без діла. Новозеландець у шикарній формі. Цей бій легко стане головним поєдинком шоу у Великій Британії.

А тут Хантер, який програє в неофіційних поєдинках і б’є ноунеймів, які важать під 300 кілограмів.

А що з Андерсоном? Все нормально. Молодий хлопець програв сильному дорослому чоловіку. Не страшно. 24 роки – юний вік для супертяжа. Ще є шанс не тільки повернутись, а й стати чемпіоном.

Головне - розібратись з тим, що робити, якщо супернику настільки все одно на пропущені удари, як цього разу було Мартіну Баколе.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Руїс програв Міллеру. Судді видали дивовижно погане рішення
Бокс | 05 серпня 2024, 01:43 0
Руїс програв Міллеру. Судді видали дивовижно погане рішення

Кому від цього краще?

Золота шабля. Медальний залік Олімпіади: на яке місце піднялася Україна?
Олімпійські ігри | 04 серпня 2024, 06:05 4
Золота шабля. Медальний залік Олімпіади: на яке місце піднялася Україна?

Пройдено екватор ОІ-2024, Україна має по одній медалі кожного гатунку

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.