Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Спортивна гімнастика
| Оновлено 04 серпня 2024, 20:43
8811
11

Український гімнаст розніс суддівство після виступу у фіналі Олімпіади-2024

Назар Чепурний став шостим у фіналі опорного стрибка на ОІ-2024

| Оновлено 04 серпня 2024, 20:43
8811
11
Український гімнаст розніс суддівство після виступу у фіналі Олімпіади-2024
Getty Images/Global Images Ukraine. Назар Чепурний

Український гімнаст Назар Чепурний розкритикував суддівство після виступу у фіналі опорного стрибка на Олімпіаді-2024 у Парижі, де він посів підсумкове 6 місце з 14,899 балами:

«Я задоволений своїми стрибками. Десь плюс-мінус краще, десь плюс-мінус гірше. Але не вважаю, що вони були набагато гіршими, ніж у хлопців з інших країн. Тому хочу окремо «подякувати» – не знаю, кому саме, але вважаю, що деякі зрозуміють: поки у нас у гімнастиці відбувається якась незрозуміла битва за владу, так і програються медалі на Олімпійських іграх, на чемпіонатах Європи та Кубках світу. Бо це вже не перший випадок, коли через те, що у нас немає суддів, які б боролися за спортсменів, нас сунуть де завгодно.

[Так було на] чемпіонаті Європи, де за краще виконання другого стрибка я отримав на пів бала меншу оцінку, ніж потрібно було. Але та оцінка була необґрунтована. Також це було на Кубку світу, коли подали протест і потім в останній момент мене [поставили] на друге місце. Таке і зараз відчуття, коли заходив на подіум.

Це відбувається не сьогодні, а впродовж довгого часу. Під час всієї підготовки. Це ніяк не припиняється.

Чому вирішив не ризикувати зі стрибком складністю 6.0 бала у фіналі? Тому що було недостатньо часу підготувати його до Олімпійських ігор. А виходити з Олімпійських ігор інвалідом якось не дуже хотілося. Стрибок без виконання ніколи не виконується, тому часу не вистачило і я його, звісно, не зробив.

Тиск? Ні, я налаштовувався лише на те, щоб найкращим чином виконати свою роботу. Плюс-мінус вийшло, плюс-мінус — ні», – сказав Назар.

Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс врятовано! Визначено чемпіонок Олімпіади у жіночому парному розряді
Олімпійські ігри | 04 серпня 2024, 20:43 4
Теніс врятовано! Визначено чемпіонок Олімпіади у жіночому парному розряді

Тандем Паоліні / Еррані у трьох сетах переграв «нейтралок» Андрєєву та Шнайдер

Холіфілд назвав боксера сучасності, який небезпечніший за Майка Тайсона
Бокс | 04 серпня 2024, 07:58 6
Холіфілд назвав боксера сучасності, який небезпечніший за Майка Тайсона

Евандер виділив Джервонту Девіса

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
inflicted
Він правий 
suforza1921
Засудили і в команді, і в абсолютному і сьогодні. Мінімум на 1-2 медалі хлопці напрацювали. Але, на жаль, гімнастика - суб'єктивний вид спорту. І ця суб'єктивність на цій Олімпіаді далеко не на нашу користь ...
vitaha33
А пацани роками віддаються, здоров'я час, сили, щоб їх ось так обкрадали...
vitaha33
Я про це цілий день пишу, хлопцям треба про це голосно говорити, але якщо за них не буде вигризати федерація, то толку не буде. Тому треба виганяти голову федерації, я не знаю хто голова, але це повна відповідальність за таке ставлення на них і їхню бездіяльність, плюс питання до тренерів, чому жодного протеста не подали? Японці подавали декілька разів і вигризли протестом золото багатоборства. Можу нагадати, як нас засудили в Лондоні команду, коли ми взяли бронзу, а брити подали протест на свій виступ і їм підняли оцінку, тоді вже нас засуджували. Пройшло 12 років і нічого не змінилось. То якого милого ви робите в федерації?
ViAn
Безумовно засудили, протягом всіх змагань засуджують, але вище бронзи без стрибка на 6,0 нереально боротись. Як сказав Верняєв, що складність вирішує все. А тут ще й із жеребом непощастило. На жаль.
Pop
Недостатньо часу підготувати стрибок?Мабуть на трьох роботах два роки  працював, щоб до Парижу доїхати