Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Спортивна гімнастика
| Оновлено 04 серпня 2024, 08:42
874
0

Олег ВЕРНЯЄВ: «Трохи не потрапив у темп і не пішов на ризик»

Український гімнаст у вправах на коні на ОІ-2024 посів 5-те місце

| Оновлено 04 серпня 2024, 08:42
874
0
Олег ВЕРНЯЄВ: «Трохи не потрапив у темп і не пішов на ризик»
НОК. Олег Верняєв

Український гімнаст Олег Верняєв провів свій другий особистий фінал на Іграх у Парижі. Українець посів п'яте місце у вправах на коні. Набравши 14.966 бали, Олег оновив свій особистий рекорд на Іграх у цій дисципліні.

Олег Верняєв розповів, що зараз не може дати оцінку, оскільки потрібно уважно передивитися виступ:

«Коли ти змагаєшся, так швидко все проходить, що ти не розумієш, що зробив, а що ні. Треба видихнути, подивитись програму і проаналізувати все. Були помилки, але все склалося у підсумкову п'яту позицію. Можу сказати, що за складністю вийшло не зовсім те. Я планував додати складність, але відчув, що трішки не потрапив у темп, тож не пішов на ризик.

Я виконую план, який мені ставить тренер. Стабільні тренування двічі на день, навіть коли нема змагань. І завтра теж будемо тренуватися. Зараз немає сенсу робити вихідний. Краще бути трохи втомленим, але в тонусі.

Чи впливає порядок виступу на оцінку? Зазвичай це не грає ролі. Перший раз на Європі я виграв, коли підходив перший. Став чемпіоном світу, коли виступав наприкінці. На Олімпійських іграх в Ріо я виступав шостим чи сьомим. Якщо ти робиш роботу, то ти її робиш незважаючи на порядок виступу. Інколи судді можуть трішки притримати оцінки, іноді трішки відпустити. Але, загалом, усі заздалегідь розуміють хто і як виконує вправу, і яку оцінку може отримати.

Відчував, як хлопці підтримували мене в залі, це приємно. Ніколи не розумів спортсменів, які приїжджають на Ігри і не ходять дивитися на змагання, коли вони не виступають. Адже на Олімпіаді зібралися кращі атлети, це цікаво, принаймні мені. Можливо, в інших індивідуально».

За кого готовий повболівати? За Ольгу Харлан. Із задоволенням би подивився на виступи Жана Беленюка та Парвіза Насібова, нашої четвірки-байдарки, Людмили Лузан, Олександра Хижняка, наших легкоатлетів – Ярослави Махучіх, Михайла Кохана, Артура Фельфнера та інших топових українських спортсменів. Складно на всіх встигнути, але краще так, ніж просто приїхати і спостерігати за виступами інших країн.

Нове патріотичне татуювання на спині? Я зробив його за день до від’їзду на Ігри. Ще й курйозна історія сталася – тату-салон знаходиться на 21 поверсі. Дійшовши сходами на 21-й поверх, я зрозумів, що помилився під'їздом. Та навіть після цього бажання робити тату не відпало. Тож хто забув – може одразу побачити на моїй спині, звідки я».

Попереду на Олега Верняєва очікує останній особистий фінал на Олімпіаді-2024 у вправах на паралельних брусах (5 серпня).

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мінус претендентка. Магучіх і Геращенко позбулися топ-суперниці у фіналі ОІ
Олімпійські ігри | 03 серпня 2024, 11:16 4
Мінус претендентка. Магучіх і Геращенко позбулися топ-суперниці у фіналі ОІ

Для Ангеліни Топіч Олімпіада у Парижі завершена

Топ-клуб націлився на трансфер Зінченка цього літа. Арсенал ухвалив рішення
Футбол | 03 серпня 2024, 11:18 13
Топ-клуб націлився на трансфер Зінченка цього літа. Арсенал ухвалив рішення

«Баварія» розраховує підписати українця уже найближчим часом

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.