Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 04 серпня 2024, 01:14
719
0

Баколе проти Андерсона – вкрай неочікуваний бій. Проблеми очікують на обох

В андеркарді Кроуфорда та Мадрімова буде весело

| Оновлено 04 серпня 2024, 01:14
719
0
Баколе проти Андерсона – вкрай неочікуваний бій. Проблеми очікують на обох
Getty Images/Global Images Ukraine. Джаред Андерсон і Мартін Баколе

У ніч на 4 серпня 2024 року у Лос-Анджелесі, США, в андеркарді протистояння між Теренсом Кроуфордом та Ісраїлом Мадрімовим відбудеться, мабуть, найбільш неочікуваний поєдинок літа. 32-річний представник Конго Мартін Баколе (20-1, 15 КО) зустрінеться із американським 24-річним проспектом Джаредом Андерсоном (17-0, 15 КО).

Неочікуваний, тому що це нетрадиційне рішення для сучасного боксу – звести боксера, який все ще може приносити кошти та претендувати навіть на чемпіонство, та проспекта, який поступово лише перебирається на рівень опонента.

Два роки тому Баколе побив Тоні Йоку і остаточно затвердився серед топових претендентів надважкої ваги. Туркі впевнений, що Джаред його зупинить

У 2022 році Мартін Баколе зустрівся з переможцем Олімпіади-2016 та на той момент одним з найбільш перспективних боксерів надважкої ваги Тоні Йокою. Француз йшов без поразок і виглядав, ледь не як головний претендент на чемпіонство серед всіх тогочасних проспектів. Але ні габаритів, ні навичок не вистачило, щоб зупинити боксера з Конго.

І до цього поєдинку було зрозуміло, що Баколе – достатньо непоганий боксер. Але побитий Маріуш Вах чи Кевін Джонсон – це досить-таки мінімальна програма середньостатистичного проспекта хевівейту. Разом із цим Мартін на той момент вже встиг програти Майклу Хантеру, який перебрався сюди з крузервейту, тож питання до нього були.

Getty Images/Global Images Украина. Мартін Баколе

Проте більшість поєдинку Йока страждав. Йому було фізично важко стримувати суперника на дистанції. А коли той наближався, було важко зупиняти його на ближній дистанції. Тоні навіть вперше в кар’єрі побував у нокдауні та отримував зняття балів, але судді все одно намагались його врятувати – Баколе переміг тільки рішенням більшості суддів.

Після того Мартін запалює двома варіантами. У першому він б’є суперників в ринзі. З того моменту йому програли Ігор Шевадзуцький та Карлос Такам. Обидва достроково. Імена досить відомі, але поразки були очікуваними.

У другому варіанті він розповідає, як саме побив Олександра Усика у спарингу. Ці історії звучать регулярно, хоча Мартін був в тренувальному таборі Олександра давно – до того ж самого Тайсона Ф’юрі Усик готувався без представника Конго серед спаринг-партнерів.

Його опонент – не такий голосний в плані історій про те, яких топів він перемагав. Але разом з цим, він не мав достатньо часу для цього.

Джареду Андерсону 24 роки. В профі він з 2019-го і зараз є одним із головних проспектів надважкої ваги. Досить великий, але разом з цим досить рухливий та технічний боксер. Ну, і важкий. Не дивлячись на те, що хлопець всього на два сантиметри вищий за Олександра Усика, ніхто не здогадався сказати, що він – несправжній супертяж. Просто сам по собі американець важить багато й є великим хлопцем.
Приблизно з 2021 року рівень його опозиції плавно, але впевнено зростає. Там був побитий росіянин Владімір Терешкін, який до цього не програвав – але програв американцю технічним нокаутом у другому раунді. Там були й українці. Спочатку Олександр Тесленко поступився Андерсону вже у другому раунді. Пізніше Андрій Руденко програв достроково, хоча був проти зупинки бою і перебував у свідомості.
Між ними були присутні такі опоненти, як Джеррі Фостер. Незручний американець, по якому колись було дуже важко влучити. Але Андерсон розбив його достроково у другому раунді.

Getty Images/Global Images Украина. Джаред Андерсон (праворуч)

А ще були Чарльз Мартін та Ріяд Мерхі. Абсолютно різні боксери, з якими Джаред виглядав однаково недостатньо переконливо.
Перший побував у нокдауні у третьому раунді, але тримався на досвіді. Мартін добре відбивався і не виглядав розгубленим проти проспекта, але програв рішенням суддів. Мерхі – теж незручний опонент. Невеликий, але швидкий та рухливий. Знову ж, Андерсон переміг, але ніякої епічності та занадто великої яскравості так і не дочекались. Просто перемога рішенням суддів.

Тож після цих боїв виходити одразу на Баколе – дивовижне рішення. Мартін – складніший за кожного суперника, з якими поки що перетинався Джаред Андерсон. А ще, знаходиться ледь не на піку своєї форми. Навряд Мартін вже стане кращим. Тож тест для проспекта вкрай складний.

Хто фаворит?

Букмекери більше вірять у молодшого боксера. На перемогу Джареда Андерсона можна поставити за 1.52. На перемогу Мартіна Баколе – за 2.55. Розрив невеликий і досить логічний.



З одного боку, Баколе, при всій впевненості його перемог останнім часом, давно не зустрічався з такими бійцями. Джаред Андерсон – габаритний боксер з ударом та чудовою роботою ніг. Жоден з минулих суперників не міг сказати про себе те ж саме.
Хіба що можна було б виділити серед них Тоні Йоку. Але він не зміг показати взагалі нічого проти Баколе.
Мартін - все ж досить прямолінійний боксер. Він зрозуміло боксує, намагається вивести опонента на бійку. Все традиційно, але виходить добре. Проте, чи виходитиме проти Андерсона – наразі невідомо.

Але і Джаред ніколи не бився з суперником, аналогічним до Баколе. На піку впевненості, форми. У всіх попередніх візаві Андерсона можна було знайти щось. Хтось малодосвідченим був, хтось вже занадто віковим, хтось занадто малим. Нічого з цього не підходить до Баколе. Він габаритний, сильний та максимально впевнений у собі.

А це складається у чудове протистояння. Гарантовано насичений бій, в якому не буде місця та часу на обмовки про те, чому ж той чи інший боксер програв.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Не без нервів. Кривбас утримав перемогу над Чорноморцем
Футбол | 03 серпня 2024, 20:03 15
Не без нервів. Кривбас утримав перемогу над Чорноморцем

Команда Вернидуба стартувала з перемоги в контексті матчу у єврокубках

Хижняк вривається на п’єдестал, легкоатлети – в фінали. Все про 7-й день ОІ
Олімпійські ігри | 03 серпня 2024, 08:11 5
Хижняк вривається на п’єдестал, легкоатлети – в фінали. Все про 7-й день ОІ

У п’ятницю українські спортовці гарно попрацювали на перспективу

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.