Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 03 серпня 2024, 10:19
227
0

Жіноча збірна України U-18 в овертаймі обіграла Швецію на Євробаскеті

Українська збірна виграла стартовий матч ЧЄ з рахунком 71:62 OT

| Оновлено 03 серпня 2024, 10:19
227
0
Жіноча збірна України U-18 в овертаймі обіграла Швецію на Євробаскеті
ФБУ

Жіноча збірна України U-18 з важкої перемоги над Швецією з рахунком 71:62 розпочала свої виступи на чемпіонаті Європи з баскетболу в Дивізіоні В у Плоєшті, Румунія.

На старті матчу захист обох команд переважав атаку – українська команда використовувала зонний захист, а шведки високо і активно прессингували. В результаті не надто результативна, рівна чверть, яка все ж завершилась за мінімальної переваги України. В другій чверті характер гри особливо не змінився, але українки за рахунок агресивності, активності, гри на перехопленнях почали поступово заволодівати ініціативою і весь час були попереду в рахунку.

На велику перерву команди пішли за переваги України +3, але в третій чверті, особливо в другій її половині, шведки просіли, і Україна зробила ривок 10:0, завдяки чому мала +14 перед останньою десятихвилинкою.

Кінцівка матчу не вдалась вже Україні – знизилась реалізація, а Швеція після кількох вдалих атак на куражі почала скорочувати своє відставання. До останнього українки були попереду, але прикра втрата на останніх секундах матчу дала можливість Швеції у відриві набрати два очки і перевести гру в овертаймі.

До честі дівчат, які невтомно працювали по всьому майданчику 40 хвилин основного часу, вони знайшли в собі сили і на овертайм. Якщо за основний час українки влучили один дальній, то в овертаймі з-за дуги влучили Лавринець та Тупало – влучання останньої за 2 хвилини до кінця зробило перевагу +5 і це стало ключовим моментом. Вдала гра в захисті забезпечила Україні перемогу, а реалізовані штрафні в кінці ще й дозволили отримати перевагу +9, що може бути важливим в подальшому на турнірі.

Окремо відзначати когось не варто, адже перемогу здобула в першу чергу команда. Статистично найкращими стали Еліна Синякова, яка оформила дабл-дабл (20 очок та 11 підбирань), Серафима Тиха (17 очок, 7 підбирань), Анастасія Лавринець (13 очок, 6 підбирань, 6 передач) та Поліна Тупало (13 очок, 7 перехоплень).

3 серпня Україна зіграє свій другий матч на чемпіонаті Європи – проти збірної Боснії та Герцеговини, яка перший ігровий день пропускала. Початок матчу – о 16:00.

Чемпіонат Європи U-18. Жінки, Дивізіон В

Плоєшті, Румунія. Груповий етап

Україна – Швеція – 71:62 OT (12:11, 17:15, 20:9, 8:22, 14:5)

Україна: Лавринець 13 + 6 підбирань + 6 передач, Тупало 13 + 7 перехоплень, Тинщук 0, Синякова 20 + 11 підбирань, Виповська 4 + 5 підбирань – старт; Тиха 17 + 7 підбирань, Куценко 2, Полянцева 2, Черниш 0, Семикашева 0, Швайка 0

Турнірна таблиця

Відеозапис матчу

ФОТО

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.