Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Бокс
| Оновлено 03 серпня 2024, 11:53
2786
3

Тренер збірної України відреагував на вихід Хижняка у півфінал Олімпіади

Український боксер гарантував собі медаль на Іграх-2024

| Оновлено 03 серпня 2024, 11:53
2786
3
Тренер збірної України відреагував на вихід Хижняка у півфінал Олімпіади
Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Хижняк

На Олімпійських іграх 2024 в Парижі тривають змагання у боксі. Український боксер Олександр Хижняк гарантував собі медаль Олімпіади-2024!

Олександр виграв поєдинок 1/4 фіналу у ваговій категорії до 80 кг та вийшов у півфінал. Суперником українця у чвертьфіналі був Вандерлей Перейра із Бразилії. Хижняк домінував у рингу та виграв на записках усіх суддів (5:0).

Головний тренер збірної України з боксу Дмитро Сосновський відреагував на вихід українського боксера в півфінал.

Про перемогу над Перейрою на Олімпіаді-2024: Боксер гарного рівня, він срібний призер останнього чемпіонату світу в Узбекистані, де ми не брали участі. Поєдинок вийшов насиченим, але, як на мене, Сашко повністю [володів] ініціативою, а також веденням у тактичному та фізичному плані. Сашко – срібний призер попередньої Олімпіади. Він важко працював і їхав сюди за медаллю і бажано за золотою.

Про різницю у першому бою Хижняка на Олімпіаді-2024 та другим: Сашко закінчив перший бій і якраз відбулося те, на що я розраховував тоді й казав: у першому бою він трохи не відчував себе через велику перерву. У чвертьфіналі він зовсім інакше поводив себе у ринзі з набагато сильнішим суперником. 3 чи 4 серпня сядемо і подивимося поєдинок суперника Арлена Лопеса, будемо тактично налаштовуватися, що будемо робити далі.

Про однотипний стиль ведення боксу Хижняком: Кожна людина має право на свою думку. Комусь подобається Рой Джонс, комусь – Олександр Усик, а комусь Тайсон Ф'юрі. Сашко на сьогодні у такому темпі, у якому він веде поєдинок, теж своєрідний талант. І він кожен поєдинок так веде, але всі кажуть, що все дуже просто. І бразилець, срібний призер чемпіонату світу, теж думав, що просто, а вони хай вийдуть і побоксують, якщо вже так просто. Скільки захисних дій він зробив у чвертьфінальному бою. Враховуючи, що він веде жорсткий бокс на середньо-ближній дистанції. Кожен має право на свою думку. Я вважаю, що в нього є стиль, завдяки якому він перемагає, і дай йому Боже далі перемагати. Так, можна і за цієї ситуації щось робити краще, він так і робить, багато працює над захистом, враховуючи помилки, які бувають. За такого щільного поєдинку з хорошим боксером, він дуже мало ударів пропустив.

Суперником Олександра Хижняка в півфіналі Олімпіади-2024 стане кубинський боксер Арлен Лопес, дворазовий Олімпійський чемпіон.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Артем ДОВБИК: «Жирона – маленький клуб, Рома – великий клуб в Італії»
Футбол | 02 серпня 2024, 18:50 79
Артем ДОВБИК: «Жирона – маленький клуб, Рома – великий клуб в Італії»

Гравець дав коментар після трансферу

Олімпіада-2024. Відбувся фінал у стрільбі з пістолета
Олімпійські ігри | 03 серпня 2024, 11:28 0
Олімпіада-2024. Відбувся фінал у стрільбі з пістолета

Чергове золото здобула збірна Південної Кореї

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Nick.Grabowski
Хижняк як фіговий лист для федерації боксу. Ним прикривають посередність та відсталість любительського боксу в Україні.
Загалом в нас слабка збірна по боксу після того, як нею перестав займатися Ломаченко-старший. 
Дефіцит якісних та кваліфікованих тренерів в збірній - це основа будь-якого спорту. Нема талановитих тренерів, кваліфікованих та професійних - спорт деградує, спортсмени не розвивають, не ростуть. Змагання провалюються.
Кого виховали в боксі після Токіо-2021? Хижняк - це вже давно.  
 
vitaha33
Воно то так, але в раунді в середині склалось враження, що Хижняк видихся. Лопес таким може скористатися, він розумний боєць. Хоча коли узбек його тиснув, він не показував нічого особливого
oleksiyshabanov
Думаю, якщо не буде ексцесів на кшталт минулого фіналу, то Саня ушатає кубинця.